nnf

Tentang AKU

My photo
Melayari kehidupan didunia tidak semudah yg disangkakan...begitu juga dengan perhubungan sesama manusia...tetapi kehidupan akan menjadi begitu indah jika pandai menyelaminya... dan yang paling penting MAKLUK ASING TIDAK MUNCUL....LALALA

Tuesday, July 14, 2009

DASAR SI MULUT TEMPAYAN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!




......................................................................






lebih kurang mcm ni mulut tempayan itu...





OH... KORANG SUMA JGN RISAU....


ENTRY INI TIDAK MEMERLUKAN KORANG MEMASUKKAN SEGALA MAK NENEK PASSWORD.... MUDAH KAN??????????????




LAGIPUN TAK KOOL LA KALO BUAT ENTRY BERPASSWORD SEMATA2 NAK MENGUMPAT SESEORANG.... ATAU




MMG ITU FUNGSI SEBENAR ENTRU BERPASSWORD??????????? HMMMMMMM......




TINDAKAN YG PENGECUT TAHAP GABAN NAMANYER.... EEEEEE..... MMG TAK KOOL...lah....


TAK BERANI KERANA TAK BENAR!!!!!!!!!!!!!!!!!!




KALO KAU RASA APA YANG KAU NAK TULIS TU BETUL.... KONGSIKANLAH PADA DUNIA!!!!!!!!!!!!!!!!! KAU LETAK JELAH TAJUK....




LIHATLAH DUNIA....!!!!!!!! ADA MANUSIA.... DI DUNIA NI....
SUKA JADI BATU API....!!!!!!!


KAN MUDAH..... TAK GITU PUN MMG KAU DAH DI CHOP SEBAGAI MULUT TEMPAYAN KAN???? DAN YANG PALING TAK TAHAN... TU....




SI KOMENTARNYA PULA LAH SI BATU API YANG SEBENAR.....











Nota AKU : so kepada SI MULUT TEMPAYAN ITU..... kalu berani.... bersemukalah.... aku tak takut... kerana... aku dipihak yang benar...


so kepada SI KOMENTAR itu pula.... samalah... cubalah jgn dok nak bagi org bergaduh.... ko tu dah beranak pinak..... n ko kenal ke sgt aku ni.... HA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!








35 comments:

danishahumaira said...

sabar beb,mulut tempayan tu ko tuang je racun he he he

EraNaZeErA.. said...

kekadang sabar tu ada had jugak... aku bukan takat nak tuang racun kat mulut tempayan tu je.. dkt si pengomen batu api tu pun skali...

gila meroyan dua2 tu...

ayong said...

sabo jer la angah...sapa plak si mulut tempayan tu...habaq mai kat aku sat....

EraNaZeErA.. said...

hehe.. tengah sabaq ni... nnti aku setory mory kat ko...

masalahnya mulut tempayan ni dah sewel... tetiba nak meroyan...tp meroyan entry berpassword gitu... budushhh penakut gila babi

NISREEFA said...

adoooiii sangat marah gitu.. sabar dik

rynn2506 said...

nape mrh sgt ni kak..
sbr la....
byk sgt org dengki dlm dunia kan??

EraNaZeErA.. said...

to KAK IMA >

tengah sabar ni.... nak tunggu apa plak yg nak kuar dari si mulut tempayan tu.. coz dia ni pandai amik hati org...dengan ayat2 fuhhh tak bleh tahan...

to RYNN >

ya betul...mmg dunia skrg ni ramai sgt yg dengki mendengki... huhhh

mamarempit said...

ayyooooooo...takut cek nk masuk....larikkkk....

sabo dek nonnn....

sumijelly said...

perghh...garang nyer jiran tetangga aku nie..
hehehe....
siapa la yang sakit ngan kak ira ni??
apa la derang nie..
x baik tau ada PHD palsu..
kalu ada PHD tulen ok la..
leh kerja best..eh..kecitu lak..

EraNaZeErA.. said...

to SUMIJELLY >

hehehe..bkn garang... tp geram.. je..

ntahlah.... nak kata kacau dia tak gak.. komen kat blog org lain..dan tak dan sebutpun nama dia... tup tup dok meroyan buat entry berpassword dok mengutuk org... sah2 org gila meroyan tahap gaban... hehehe...

org cenni kena bagi tunjuk ajar skit.. kalu di diamkan... makin menjadi...

wah terlebih plak membalas komen mu itu...

AQisH said...

alahai era..rileks² gi minum air byk² eh..kasik reda panas membara yg membuak² dlm dada tu ;)

senang citer amek pendekatan mendiamkan diri dan wat x tau jer ngan org yg dok mengutuk kita tu..biasalah x semua org suka..mengalah x bererti kalah kan ;)

Mya said...

mulut tempayan.

batu api.

mcm entry aku baru2 ni lah.. :D

EraNaZeErA.. said...

to MAMAREMPIT>

hehe.. ala mama jgnla takutt.... marah still dalam kewarasan gitu...

to AKAK AQiSH >

thanks akak... mmg kekadang tu diam lagi baik.. tetapi kalu selalu mendiamkan diri sampai org sesuka ati nak mengata kita... tak leh gak kak... coz nnti yg tak tau cita ingin dia ja yg betul... apa2pun... thanks skali lagi...

EraNaZeErA.. said...

to MAYA >

sama tapi tak serupa...

coz entry aku tak berpassword gitu... dan tak mengumpat org dibelakang2 atau di YM tanpa tuan punya diri yg dikutuk itu tidak boleh baca....

dan kalau ko tahu baguslah......
tak perlulah aku sambung entry

DASAR SI MULUT TEMPAYAN - edisi sebenar..... coz aku ingat nak story mory bersama komen2 itu..

:D

Mya said...

mana-mana la yang kau rasa sesuai.

janji kau bahagia. hv a nice day! :)

EraNaZeErA.. said...

to MAYA >

ok.. sesuai ke tak.. yg pasti aku tak akan mengutuk org dengan entry berpassword..... itu bukan cara aku.... menyerang org dibelakang...

dan aku setakat skrg ni ALHAMDULLILAH masih BAHAGIA bersama org yg aku sayang... dan aku sentiasa berdoa agar ALLAH terus memberi kebahagiaan itu pada aku... dan yg pasti... aku tak kacau hidup org lain... tp

sebaliknya... org lain yg dok mengata dibelakang tanpa alasan yg kukuh dan betul... "as we all know her kan"....????????????

sama juga untuk ko.. JANJI KO BAHAGIA..... have a nice day to..:D

Mya said...

oh.. ada benda yg ko tak puas hati rupanya. kenapa tak terus terang aje. kan senang.

rasa tak cool la pulak reply2 komen macam ni. email / YM aku. kita cerita kat situ. myasefia@yahoo.com

EraNaZeErA.. said...

to MAYA >

aku malas nak berterus terang kat sini... kat mengaibkan plak... sbb sama ja mcm buat entry berpassword mengutuk org pun mengaibkan kerana org yg dikutuk itu tak tahu ujung pangkal...

dan bagi aku sangat tak cool nak bereply emel dan berYM... apa kata kita jumpa je terus... aci dak lagu tu... sbb aku lebih suka berdepan dri beremel atau berYM coz kita kalu berdpn dapt lihat kejujuran dri riak wajah... sdgkan beremel... kita belum tahu riak muka...

so...

lagi senang cerita...??

*Miss Geli^ said...

nah amik no telephone si nojah ni..nojah keja kat universiti...dekat ngan lab kimia..mintak asid ngan dia..dia bole supply..

apa lagi, baik simbah asid dari simbah petrol....asid dah tentu mengakis..api belum tentu menyala...


sekianlan komen ahkak yang batu api..

EraNaZeErA.. said...

to MISS GELI >

upppsss... terkezut aku.. sorry yg ari tu... ngeh ngeh ngeh.. aku mmg tersewel jap..

aku tak mo asid... aku kalu bleh nak BOMM je.. lagi senang... terus berkecai... ko ada supply BOMM tak? hehehe..

*Miss Geli^ said...

kasik mati terus watpe..kita sebagai perempuan yang berwawasan harus pikir jauh kedepan..kalu dia mati, dendam kita akan terkubur sekali dengan mayatnya...

simbah asid, kasi muka dia buruk dan merana sepanjang hayat..rasa gembira kan bila lihat orang yang kita benci merana?? kau tak rasa cenggitu??

aku memang kijam!!

ayong said...

hohoho apa citer nie angah..yg ko cite smlm tu ke...panas btoi nie...

kakpiah said...

kahkahkahkah
ko mmng pompuan giler nowa!
aku suker!!
nnti aku nak bawak asid folik..
kasik simbah ko punyer muka..
awas ko!
wakaka!!!!

adeh.. pening aku jap..

eh maya, kalo jadi jumpa si era tu.. lepas tu jumpa aku lak ek?

ker nak jumpa ramai2? buat ala-ala potluck kekdahnyer..
best gak tu.. musti meriah!!

EraNaZeErA.. said...

to MISS GELI >

uisshhhh... terkasima jap aku... tp aku senang je... kalu aku dah bomm terus mati... maknanya aku puas la tu... kang kalu simbah asid.. muka buruk sian plak.... takut kang perangai makin bertambah buruk.... lagi susah... baik di BOMM ja... senang cita... terus tutup buku... hahaha...


to AYONG >

ntahlah yong.. aku pun heran... benda yg aku cita la tu.. dan yg aku suh hang baca... hang pun tau kan... aku tak tuduh sesapa pun masa komen tu.. tup tup aku kena tempias... isshhh... conpius...

EraNaZeErA.. said...

to KAKPIAH >

woi asid folik tu bukan tuk ibu mengandung ka????

bleh... kita jumpa reramai.. aku masak LAKSA ku yg sedap.... hahaha... kalu korang nak bawa asid ngan bom sesiap pun ok gak...

aci dak lagu tu....

tipahvogue said...

eh piah, aku pon nak join gak pot luck koang nih!!! jumpa maya kan? nak! nak! nak!! count me in pelissssssssss.....maya, jom!!!!

ngah, kalo bleh, masak laksa kasi pedas2 kaw2 punya eh?!?! ngeee....

*Miss Geli^ said...

asid folik buat taek aku jadi itam la kak piah...ada jugak dalam dalam hembek ni..

kalu rasa marah, aku tabur je asid folik ni..yang penting, asid kekdahnya..

p/s =aku cenderung perlakuan simbah asid kepada perempuan yg menggatal ngan laki aku,kalu laki aku yang menggatal ngan popuan lain pun, aku kasi simbah..yang popuan simbah kat muka, laki yang gatal, simbah kat tot*y..kasi ilang fungsi!! kata kunci bagi asid disini adalah "GATAL,BIRAH,NGENYAM,BETINA"

ayong said...

to kak piah...

jom kita jmpa reramai...besh le ngan hang borak2 hritu..asid folik aku yg lama tu ada lg..kalu nk bleh la...hahaha..(btoi2 holiyau)

to angah...

benda yg hang komen tu dia trasa la...kena kat batang idung kot..ke kat mulut..tu yg gelisah je tp kutuk blakang2 plak ckp le dpn2 kan..xbesh main blakang2kan..

kalu nak wat mkn2 xyah le laksa..aku xleh mkn lg la...semput perut aku ritu...

kakpiah said...

memula aku kompius jap siapa ayong nih..
ahahaks!
tp dah hang bitaw yg tak bleh makan laksa, aku dah taw hang sapa..
wakaka..

oke pas nih mkn bihun sup lak kat umah aku.. psst aku suker la tgk muka hang.. senyom jer.. sejuk pewot aku.. dan buat masa nih aku masih belom memerlukan asid folik.. ahaks!

mummysya said...

Salam......

Hai Era.....

Hang tengah marah ka???? Sabaq!!!
Aku pon nak marah jugak, tapi kena sabaq sebab kat hospital lagi....

Jangan risau, buat masa nie masa hidup tegak lagi.....

Era, ko taknak ker ajak aku join sekali tapi aku berpackage tau, harsu diajak laki sekali... Dah nama pon laki bini!!!

Ha!!! jap lagi sampailah kat telinga SB pasal comment aku nie...

Era,
Ko tahu ke apa SB tu. Hang pi tanya Piah. Tipah pon rasanya dah tahu kot apa SB tu....

ERa,
sekarang pilihan ditangan ko. Samada ko nak pilih cadangan sigeligeli ker atau piah....

Aku okay jer, kalo ON aku mintak doctor bagi aku time off...
laki aku takpe, dia anak orang kaya. kalo setakat nak ambil cuti nak pi potluck korang, apa lah sangatkan.....

Betul tak Piah....

Muahahahaha!!!

Aku puas hati!!!

Lihatlah dunia, aku sudah berjaya!!!!


p/s:Era, aku terlebih makan ubat mmg camnie, montot aku bergerak2 dek sms dan call nak suruh aku melihat kejayaan ini...Nie kalo time HIGH nie, kalo disuruh ****** orang memang berjaya....

Muahahahaha...

AWAS!!! Potluck ini hanya untuk yang tercalon sahaja.....

Mr Hazizul said...

HIDOP MUMMY....

Sesapa nak guna perkhidmatan photo boleh contact mummysya...hehehe

Ambik gmbr tragedi best ni....
simbah2 asid.... gmbr mesti cun punya....

*Miss Geli^ said...

Baik ko pilih aku nye cadangan je..aku nyer cadangan simbah asid yang menghakis tuh..

Piah punya cadangan macam budak tadika..ada ke suh simbah ngan asid folik..asik folik tu tak menghakis..itu kasi ibu ibu mengandung senang berak...side efek cuma taik itam jek la...

pilihla daku.....

bila potluck ni? aku bukan orang kaya, kawen pun ngna bukan orang kaye, tapi aku ok je cuti half day mahupun lari kejap semata-mata nak tengok orang tarik rambut ni...

EraNaZeErA.. said...

to MUMMYsYA >

heehe.e... terkesima skali lgi.. nengok komen ko....panjang beb...

wokehhhh... nnti... ko dah sembuh kita wat portluck reramai.... sebelum posa..... aku ok je....

jgn terlebih goyang dah... bahaya....
aku rasa.... pilihan miss geli tu... amatlah dasat.... dan aku takut masuk JELLLL.....uhuhhh.. kang peyut kawin lain plak... sbb nnti bil air asyik tertunggak ja... wakakakaaka....


to MR.HAZIZUL >

ada diskaun tak...harga kekawan...ehehehe


TO MISS GELI>

ko punya cadangan tu mmg la... best... tpi... i ni takut... ahaaha....

portluck... jom set date... piah.. cpt... rumah sapa yg luck2...

Naughty Adam said...

marah benar ni!!! Jom gi family day... ;p

EraNaZeErA.. said...

to NAUGHTY ADAM >

hehee... marah yg telah reda...gitu... jom..jom... tp tahun dpn punyalah..ehehee