nnf

Tentang AKU

My photo
Melayari kehidupan didunia tidak semudah yg disangkakan...begitu juga dengan perhubungan sesama manusia...tetapi kehidupan akan menjadi begitu indah jika pandai menyelaminya... dan yang paling penting MAKLUK ASING TIDAK MUNCUL....LALALA

Wednesday, May 5, 2010

MMG KEJI GILER BILA ISTERI CURANG…

 

rasanya… mana lagi keji ??

ISTERI CURANG.. BERMAIN KAYU TIGA DIBELAKANG SUAMI…

ATAU

SUAMI CURANG … BERMAIN KAYU TIGA DIBELAKANG ISTERI….

sbnrnya… persoalan itu… adalah bersangkut paut… dengan ini cerita….

mesti korang suma nengok kan… slot akasia TV3… setiap Isnin – Khamis.. 6.30 petang…

cita apalagi… ADAMAYA….. ler

adamaya

 

persoalanya… adakah insan bergelar lelaki sebaik ADAM… bilamana si Isteri kena tangkap berdua2an (KHALWAT) dengan seorang lelaki lain…dan yg paling tak tahan… bekas kekasih… dengan tenang… relax… datang amik si isteri….

dan.. persoalan seterusnya… kenapalah BENGONG sangat si MAYA tu… dah dapat suami sebaik ADAM.. hensem lagi.. dan dah dikurniakan anak yang cumil dan cerdik pun.. masih lagi… BODOH tahap tak bleh blah… dok berkenan ngan kekasih lama…. hisshhhhh….

ada ka isteri macam ni…?????

kalau aku jadi… si ADAM… mau aku cerai talak 3 kalau dapat bini cenggini… NGOK NGEK tahapa GABAN dah ni… namanya educated punya orang…  cantik.. tp BODOH…

uishhhh… geramlah.. kalu aku ada… adik,kakak or kawan yg cenggini.. mau kena pelangkong ngan aku…

so.. serasa korang… berbalik soklan aku nun kat atas tu… mana lagi KEJI….

kalu aku.. mmg dua2 KEJI… tp… lagi KEJI kalau kita sebagai isteri (wanita) yang berlaku curang… semasa masih menjadi isteri yang sah… tak kira sejahat mana suami kita….. rasanya… curang keluar ngan lelaki lain amatlah tidak sesuai….jika masih lagi bergelar ISTERI….

nota AKU :………….. berdoa agar.. aku tidak terjebak… jadi macam ni…… minta simpang… semuanya boleh berlaku……

6 comments:

Ibuhani said...

mula2 suka tgk citer ni....tp bila part si maya ni curang.....dah x tgk dah...

imanamani said...

uit..sabar sabar...tu cerita ok..jaga emosional..tak baik untuk kesihatan..karang ada kena darah tinggi..

ngeh ngeh... pandangan saya untuk persoalan blog era yang ini..

kalau dah tak serasi.. biar la pisah baik baik...kalau dah di tentukan jodoh setakat itu sahaja .. perit macam mana pun harus di terima... sebagai isteri selagi boleh di elakkan..jangan lah sampai kita di di gelar isteri curang. kalau suami nak buat tak betul..biar lah dia yang hanyut sorang sorang.. ada baik nya kita tarik diri.. itu lebih baik... dari kita hanyut sekali..kesian kan anak anak...

tak gitu konsep nya era...ngehngehngeh...

Being Me! said...

i pun pening tgk cerita ni. semlm dani tu pegang tangan maya, husband dia boleh hon-hon jer... i think kalau husband yang lain tgk wife dia mcm tu... harus mamat tu kena kan? entahlah ... ni couple moden kot...

EraNaZeErA.. said...

to KAK HANI >

tu..la pasai... memalukan kaum wanita yg bergelar isteri ja... ishhhh... mmmg bengong...

to FAZILA >

hehe.. mmg sabar.. tp geramlah beb... bengong kan bini cenggitu... kalau dah tau tak nak kat laki tu.. minta lah cerai.. yg ko dok kuar ngan jantan lain apasal... huhhhh.. sungguh tak logik... n bodoh giler... n keji giler... isteri perangai mcm tu..


to BAYA >

aa kan.. smlm pun aku plak yg geram.. nengok.. bleh si laki selamber dok hon2.. bini dok pegang tangan dengan jantan lain... kalu aku time tu dah p sepak terajang dedua sekali... huhh.. zaman skrg.. dah mcm dunia nak terbalik.. semua dihalalkan...

Shana Alang said...

dah pengarah suruh buat cam tu... semlmnye episode ter miss.. apa cerita?

EraNaZeErA.. said...

to SHANA >

mmg la pengarah suruh.. tp tak ke menjatuhkan maruah seorang wanita.. dok buat cerita lagu ni.. tp mgkn realiti kehidupan masih ada kan.. kan..

smlm.. citanya.. si maya bodoh tu jumpa dani giler... siap dok pegang2 tangan lagi.. pastu si adam tengok just hon2 keta... ishhhh..... haru...

takleh emo.. kang ada yg cerca aku plak... takut la skrg ni...