nnf

Tentang AKU

My photo
Melayari kehidupan didunia tidak semudah yg disangkakan...begitu juga dengan perhubungan sesama manusia...tetapi kehidupan akan menjadi begitu indah jika pandai menyelaminya... dan yang paling penting MAKLUK ASING TIDAK MUNCUL....LALALA

Thursday, July 1, 2010

retak menanti belah.. dan akhirnya BERKECAI jua…:(

 

suspen !!! suspen !!! suspen…. !!!!

sebenarnya….. kisah ni… adalah kisah…. myV aku…

yang mana… cermin belakang telah terkena batu…

yang melanton akibat…. orang mesin RUMPUT…  kat opis aku..

huhuhhhhh….

kebetulan hari ni… aku sampai opis… adalah agak lambat…

so… aku terpaksa parking tepi2 jalan…. selalunya tak..

sbb aku adalah org yang kategori awal… 7.30pg dah sampai…

tp dah nasib kan…

time aku parking kat tepi jalan ni lah.. yg kena ….

sodih gila…. aku nengok keta aku…

sib baik belum di MAKE OVERKAN….

kalu tak.. bkn sodih lagi…. boleh mendatangkan kemarahan…

 

37314_138492486166729_100000179343043_396831_3800386_n

 

 

37314_138492486166729_100000179343043_396831_3800386_n

 

 

 

tapi… sib baik…. bos (kontraktor seni taman) pekerja tu…. yg akan tanggung

kos tukar cermin baru…. dan… yang paling bestnya…. sepantas kilat dorang

terus hantar bengkel…

dan… petang tadi udah siap ….. lega…. tapi…

hati masih rasa tak best…. sbb bkn cermin asal dah…. huhuhhhhh…

so… lepas ni… sudah serik mau parking tepi2 jalan…. bahayo…. oooooo

sib baik aku bawa MYV….. buat aku bawa EVO ari ni…. mau kena telan ngan peyut….

sbb baru je.. aku ingat nak bawa… tp berubah pikiran…. sbb ada hal lain….

huhhhh…. sungguh bernasib baik….

so…. itulah… cerita… RETAK MENANTI BELAH…..

 

 

 

 

 

NOTA AKU :… minta simpanglah kita semua dok … berkira2 berapa org yang dah kena cerai, berapa orang yang belum kena cerai… baik.. kita mendoakan.. agar semua org hidup bahagia…. aman dan damai…. dapat pahala… daripada dok mengira benda yang tak bagus….. BETUL TAK??? :D

3 comments:

cik gObu said...

sejak tukar blog lame
dh lame tak komen kt sini

heheh anyway sis ape kabar?
sihat ker?

keta kita pn retak menanti belah gak tu

seb bek tinted depan tue tebal
masih bertahan lg nie

lori pasir nyer psal

dangarumbia said...

Salam kenal...

Ish.. kak tie takut bila orang mesin rumput. Selalu berkurung dalam rumah je..

Berapa Rm kena keluar tu ? Adoi laa..

EraNaZeErA.. said...

to CIK GOBU >

salam.. akak sihat je...

oh ye ke....so.. dapat claim tak?


to DANGARUMBIA >

salam kenal...

tu la kan... risau je.. tp skrg ni.. risau dah menjadi nyata.. huhuhhh... kena dalam RM400.. tp kontraktor mesin rumput tu yg bayar... lega..