nnf

Tentang AKU

My photo
Melayari kehidupan didunia tidak semudah yg disangkakan...begitu juga dengan perhubungan sesama manusia...tetapi kehidupan akan menjadi begitu indah jika pandai menyelaminya... dan yang paling penting MAKLUK ASING TIDAK MUNCUL....LALALA

Wednesday, August 18, 2010

KENA KURUNG!!!

 

tadi lepas berbuka…

dak syasya.. buat satu benda yg mmg menHANGINKAN aku.. satu badan…

jadi.. bila dah mmg tak baik… benda yg dak syasya tu buat…

aku apa lagi…. terus dukung dak syasya….

terus aku letak kat luar.. tutup lampu luar…

ha… kenalah kurung… meraung2 dak syasya….

pastu.. aku nyakat2.. kata.. nanti hantu datang gigit..

lagilah… meraung.. hahaa….

ni… gara2… dia pandai2 main susu tepung.. habis tumpah …

pastu bila aku marah…. oooooooooooooo….. selamber je…

dia angkat kaki sepak aku… ooooo.. ni tak bleh jadi nih….

mana belajar ni… tak penah2 angkat kaki.. mlm ni… berani plak..

so… nak ajar… aku kurung ja.. kat luar… sebelum kurung…

kena gak… sedas dua kat kaki tu…

last2… abahnya yg bukak pintu… sbb tak sampai hati nengok anak nangis…

aku… relax ja… sbb nak ajar…

Photo0376

ha… nampak tak.. dak syasya.. yg baju berbelang warna wani tu.. hehee

Photo0377

ni… siap.. nak masuk kot celah2 geril lagi…. hehee….

tp… lepas masuk.. terus datang peluk… cium minta maaf….

janji tak nak buat lagi… ok…ok…. kita nengok….

lepas ni.. kalau buat lagi… lagi lama aku kurung kat luar….

nota AKU : nilah penangan dok tengok otomen… dengan cita lawan2… dia pun sama nak buat….. pengaruh yang mmg cepat mempengaruhi minda budak2….

9 comments:

nAnA_jAnEz said...

huhu...syian dier...

UnaChenta said...

Salam Era :)

Teringat pulak waktu kecil pun mak saya pernah buat begini.. kurung kat luar tengah2 malam dan siap kena sakat ada hantu datang hahaha...

Memang dah serik nakal lepas tu.. :)

imanamani said...

hehehehe umi ...sabar ye umi... kurung kat luar lebih baik dari di rotan bagai nak rak..sedas dua tu takpe.. bagi rasa sakit sikit..

jadi nampak gaya nya umi kena train syasya tengok Barney and Frens... dugaan cabaran besar kan anak...semoga akan terus sabar dan tabah ok...

EraNaZeErA.. said...

to NANA >

hehe.. sian mmg sian.. tp nak bagi satu pengajaran skit...


to UNACHENTA >

salam :D

rasanya... kurung kat luar tu mmg satu kemestian kalau anak2 nakal kot. sbb nak bagi insaf... wah... hehe... tp... rasanya baik kurung kat luar dari merotan-rotan... tak gitu...


to IMANAMANI >

hahaa... ya umi syasya ni.. masa ada tahap kesabaran.. tu yg kurung kat luar tu... tp yg sedas dua tu.. idaklah kuat pun.... just bagi dia rasa ja...

tp mmg dugaan kan bila anak2 makin besar.. tambah2 dak syasya yg mmg melasak giler.... kakaknya... tak macam ni.. sbb lembut... manja.. hehee

danishahumaira said...

budak2 kan apa yg diorg buat ingat betul, tak pe @ least dia tau dia tau benda yg dia buat tu salah,

kak wos said...

uish! dah lama tak tengok aksi kena kurung kat luar rumah nih.. dedulu mak aku slalu prektikkan nih.. terutamanya bila balik dr main kt padang/rumah jiran lambat sampai azan maghrib dah berkumandang.. dia kunci je pintu.
yg nyampahnya adik beradik yg lain buat2 taknampak je aku kena kurung kat luar.. cheh!
tp zaman skarang jgn buat selalu takot org culik plak nanti :(

EraNaZeErA.. said...

to DANISHA >

aa.. budak2 kan.. dia ingat ok kot.. tp .. sbnrnya tak ok.. so.. bila dah tak ok..kenalah bagi dia tau tak ok... baru akan ok.. eh.. berbelit2 pulak... apa2pun kurung adalah langkah yg amat berkesan gak.. hehee


to KAK WOS >

hehee... ya betul tu.. dulu aku pun kena gak kurung.. kes gara2 sama cam ko.. balik umah dah masuk waktu magerib...

tp aku makesure gate umah aku kunci... dan yg pasti mmg selalu berkunci pun.. tp dlm masa yg sama.. aku intai gak kat celah2 langsir.. hehee....

jesnita_ns said...

hui..akk garang jugak eh..sama cam sy jugak..hehehhe

EraNaZeErA.. said...

to JESNITA >

garang tuk bagi dorang tertib.... hehee