nnf

Tentang AKU

My photo
Melayari kehidupan didunia tidak semudah yg disangkakan...begitu juga dengan perhubungan sesama manusia...tetapi kehidupan akan menjadi begitu indah jika pandai menyelaminya... dan yang paling penting MAKLUK ASING TIDAK MUNCUL....LALALA

Thursday, February 17, 2011

ISH ISHH ISHHHHHHH !!!!! PELEMPANG NAK??

mood terus malas nak hapdettt.. sbb ada maknosia2 yg perangai buruk gilerrr...
suka nau... iri hati.. tuduh org melulu.... pastu..dia ja yg bagus....

heh..... sudah2lah.. rezeki semua di tangan ALLAH... ada rezeki lebih..adalah aku
buat sesuatu.. bkn nak meriakkan ke hapa...

rasanya ramai lagi blogger2 yg mcm2 cerita ceriti kat blog..beli-belah.makan-makan..idaklah pulak dikondem blogger itu..

ni aku blogger tahap kedaung yg apa2 pun.. disibuk2kan... harulah ko nihhh.. nak kata.. aku baik sgt ngan ko..idaklah.. jarang2 ja.. berbual2 mesraaaaaaaaaaaaaaa.....

aku baru je letak status... tgh mencari tiket nak ke bandung jakarta cuti sekolah bln 5..
dah ko dok bising2... ckp aku nak riak2.... porahhhhhhhhhhhh... ko ni sewelllll ke...


tu belum lagi.. aku letak status yg aku dah suruh (eh bkn aku tp laki aku...yg suruh..ertikata dia yg bayar...) si jacky buat awning 8 kaki kat dapur rumah aku... belum lagi aku cerita aku dah tmph wardrobe L shape 10 kaki.. mau lagi panjang kutukan ko kan... haishhhhhhhhhhhhh.... ha... kan kan.. aku dah ckp kat sini.. kang.. ada la yg ckp...aku riak plak... maknosia maknosia....


udah2lah.... tu... AJAL MAUT... REZEKI SEMUANYA... DARI ALLAH.. kita kena usaha juga... bknya rezeki tu dtg bergolekkk... usaha lebih adalah lebih.. bknya kaya raya pun...







nota AKU : rasanya majoriti blogger akan story apa yg dibeli.. apa yg dimakan..dimana dia pergi bercuti... itu biasalah kan.. tp.. tetiba nak emboshhhhh aku apa halll....


10 comments:

*Miss Geli^ said...

lepas ni, kalu nak stori stori, jgn citer la beli barang brended..beli barang maiden je..kalu citer beli barang brended, dikata riak takbur pulak..hahhaha

semalam aku beli selipar jepun dengan harga 2.90..nanti nak wat entryla..

imanamani said...

pulak dah... macam macam hal...

EraNaZeErA.. said...

to MISS GELI >

ahaha... mcm tu yerk... tp kalu dah busuk hati nih..beli barang kat maidin pun akan di cercanya...huhhh..


to IMANAMANI >

kan.. mcm2 hal..maknosia2 yg iri hati nih.. ada ja yg nak dikondemnya.....

nn said...

la....suke atilah nak tulih apa pun..
kita duk cite dlm blog sebagai kenangan..kot2 nanti boleh baca balik. bukan niat nak riak ato apa..hmm sabo jerla yea... biarkan manosia itu terjun dengan labu2nya...huhu

Mamarempit said...

aduhh...susahnye jd org yg sakit ati ni kan....apa yg org buat...sume dia tk bekenan....

biaq pi dia lah....bukan kita mintak duit depa pun kan....

y@t said...

lantak p kt depa lar...janji kita bahagia ngan blog kita..hehheee

salam perkenalan..

EraNaZeErA.. said...

to NN >

kan kan.. kita tulis...bkn sbb riak..just nak kongsi2 n simpan tuk diri sendiri ja... susahkan maknosia macam nih... busuk ati memanjang....


to MAMA >

tu la tu... padahal.. semua blogger dok tunjuk apa dorang beli, buat..makan..holiday..idaklah dia sibuk2.. susah betui..maknosia busuk hati kayak gini... huhhhhh

EraNaZeErA.. said...

to YAT >

betui2... lantak p sana.. tak suka jgn baca..yer dak?..

salam perkenalan jugak... :D

rosdiana said...

haa?? nak buat awing 8 kaki dgn jacky?
hahhh?? nak buat wardrobe L shape dgn Jacky?
Jackyyy!! aku nak jugakkk!
*amacam? ketara sangat tak sifat iri hati?*
hauhaha!

EraNaZeErA.. said...

to ROSDIANA >

hahaha.. sgt ketara...

tp ttp aku takleh kalah ngan hang lagi..sbb aku belum dapat pagar org kaya ngan si jacky.. hehee....

so... silalah lumba2 lps ni.. jacky sedia menanti panggilan mu...hehee