nnf

Tentang AKU

My photo
Melayari kehidupan didunia tidak semudah yg disangkakan...begitu juga dengan perhubungan sesama manusia...tetapi kehidupan akan menjadi begitu indah jika pandai menyelaminya... dan yang paling penting MAKLUK ASING TIDAK MUNCUL....LALALA

Wednesday, September 28, 2011

MAJLIS 2 in 1...












26 Syawal bersamaan 25 September 2011 yaitu jatuh pada hari Ahad....



akhirnya tercapai jugaklah hasrat dan hajat mau buat Majlis hari lahir dak Orked... dan juga merangkap Open House sempena syawal tahun nih...




wlpn ada 2,3, halangan yang terjadi...

tp apa2pun... Alhamdulillah.... majlis tetap dapat berjalan dengan jayanya...

so.... kek adalah pilihan besday girl.. dan seperti biasa... aku order kat FARA...

sbb.. kek beliau adalah sedap dan cantik ja...

sampai peninglah dak Orked nak memilih...... semua design kek barbie dia suka...




so.. nilah kek BESDAY GIRL...




cantik kan... dan yg pasti sedap...






kek yang kedua... standby kek..sbb aku yakin kek barbie itu mmg tidak akan cukup... dan betul tekaan aku.... okay2... nanti next year kalau ada rezeki..kita kasi tempah 2 biji terus...wah....



kek ini pun adalah sedap jugak.... dan habis licin jugak... :-))









ini pula... tema majlis kali ini.. pink putih.. request dari besday girl.. sbb masa syasya hari tu..biru putih....





menu.. kali nih.. adalah nasi tomato, ayam masak merah, dalca, acar jelatah, papadom, buah2han, laksa johor, satay, puding..dan semestinya LAKSA utara..buatan tangan aku sendiri....




yang lain semua di kateringkan...




jemputan kali ni dalam 100 org tetamu...termasuk kekawan aku...kekawan peyut dan kekawan orked dan juga jiran2 sebaris rumah aku...




dan sungguh terharu tahun ni..sbb bos2 yang dijemput semuanya hadir..... :))










ayam masak merah...










dalca....





acar jelatah... yg rasanya kurang kick dari dulu...






papadom dan buah2han....




laksa johor, satay dan laksa aku terlupa nak snap... bleh...hehee












so.. tiba acara potong kek.... time ni.. udah tidak dpt control bebudak lagi..semua keterujaan dok lihat kek barbie itu..... Dak QASEH disebelah dak Orked... mmg rapat dia ngan orked....










Qaseh Zulaiqha....











Ayong aka AWIEN dan anak2nya.. yg mmg somel...










my BFF..yg mmg sengal... ada lagi kawan yg kira boleh join pala otak nih.. tp tidak pulak kelihatan dalam gambar ini... anaknya ja yg ada disebelah.. aku syak dia tengah tawaf kali kedua kot... kat luar tu.. cer lihat atas meja itu.. bykkan pinggan... hehehe...




tp.. so happy sbb dorang dtg dan melepak dengan jayanya wlpn aku tak terlayan nak berborak...









BALQIS.. dengan gaya modelnya.. mmg ada gaya mcm MAMA dia muda2..hehehe...





Besday girl.... tengah hirup kuah laksa.....


gambar2 di atas... adalah hasil tangkapan dak syasya kecuali menu dan time potong kek...hehee





Besday girl dengan hadiahnya.. melentok bagai nak rak... :-))


so... aku mau ambil kesempatan nak ucapkan ribuan dan jutaan terima kasih.. kepada semua yang hadir.... kawan2 POLY.. kawan2 APDISK..dan mohon maaf andaikata ada yang terkurang dan tak sempat nak melayan lama2.....


dan... hope korang2 semua kenyang dengan hidangan yg disediakan.... gambar mmg tak sempat aku snap yg ada nih pun.. dak syasya n orked yg punya kerja..heheee




nota AKU ; rasanya... tahun depan kalau nak buat OPEN HOUSE kena buat lepas syawal.. sbb time syawal ni..terlalu banyak sgt OPEN HOUSE... tak terkejar jadinya... dan aku takut... benda yg terjadi tahun ni akan berulang.. kena ambil PENGAJARAN...






3 comments:

cik gObu said...

sedapnyer kak.....

wos said...

tipah, awien, kak diella..
itu la kek barbie tu...


*sambil juih2 mulut..kehkeh

EraNaZeErA.. said...

cik gobu >

mmg sedap..sekejapan ja dah licin...hehehe


WOS >

kikikikiiiii... takpa..kita terjah rumah tipah..aku bawah kek barbie yg baru plak... wokehhhh tak