nnf

Tentang AKU

My photo
Melayari kehidupan didunia tidak semudah yg disangkakan...begitu juga dengan perhubungan sesama manusia...tetapi kehidupan akan menjadi begitu indah jika pandai menyelaminya... dan yang paling penting MAKLUK ASING TIDAK MUNCUL....LALALA

Saturday, November 16, 2013

SELFISH LAGI TIKAM BELAKANG


manusia cengginikan mmg wujud... adehhhh.... aku ingat dah study time umur2 dah meningkat ni... erti kata dah tua ni.. xlah jumpa dan hadap dengan benda benda camni... tp silap... ttp ada org mcm ni... 

Sumpah... mmg aku sedih geram dan meluat dgn org mcm ni... dia ni mulut mmg... depan manis blkg mcm haremmmm.... umur dah lebih 40 tahun.. tp perangai... adehhhh sumpah perangai mmg tak bleh blah...

Dari sem lepas lagi.. dia joint aku n the geng.. nak kata aku n the geng ajak dia.. idaklah.. sbb aku pun malas nak reramai sgt... leceh kalau byk kepala... tp dah dia nak joint.. oklah... layan... so.. dia dok cerita yg dia malas joint group yg awal2 dia joint dulu bkn apa.. sbb xbleh masuk la.. geng tu malas study la.. mcm2 la.. ayat dia.. kami ni dgr ja lah... malas nak ambik port...

First assignment group.. dah nmpk... bkn nak ambil port sgt pun.. habis kuat ckp sibuk.. pastu dok kondem kawan group yg lain.. mcmlah dia ambil port.. so.. aku dan yg lain gak lah buat.. dari kertas kerja smpila slide presentation... semua kami yg dok area kl ni buat... dia....hanya jadi pelengkap.. oklah.. mau tak mau kami ni kena buat kang markah skit pulak...

Ok... akhirnya group kitarang dpt markah plg tinggi... so lega.. dia pun syok..padahal takat boh nama ja... huhuhh.. takpa lagi...

Yg paling aku kecewa sedih dan geram... masa final exam sem 1.. aku ni dengan besar hati ajaklah dia stay kat umah aku seminggu sbb sian dia nak ulang alik ke melaka... kalau nak cari hotel pun boleh.. tp.kita ni ingat kekawan kan.. ajaklah... layan bukan main baik lagi... g exam pun naik kereta aku.. tol minyak semua aku.. idaklah berkira... study sesama... anak anak aku.. off course la.. bila org dtg.. suka la.. 

Tp tup tup..rupa2nya dia ni.. mulut belakang mcm taik... dia dok p cerita kat group dan kekawan kelas yg lain... kononnya.. dia stress dok umah aku...smpi nak study pun xbleh... sbb anak anak aku dok kacau dia..dia kena layan anak aku... dan yg paling tak tahan.. dia ckp kat org kata aku suh dia MOP lantai umah aku... helloooooooo.... mcm baguskan... aku sikit pun tak suruh.. n aku yg buat semua tu lepas habis buat makan makan.. dia just tolong makan.. tolong angkat2 pinggan mangkuk ja... adehhh... sedih n geram aku dibuatnya... gila keji mulut dia nih...

Pastu dok g mencanang lagi.. kekonon time study kat umah aku... dia ja yg bersungguh aku tak.. asyik tido.. siap dok cerita kisah aku buat air nescafe ais satu jug besar.. tp ttp tido... gila minah ni... dah tua.. tp perangai cam bagusssss....

So bebudak yg dengar cerita dia cam heranla... awatlah dia dok cerita kat org... padahal dia patut bersyukur org dah tolong... dorang pun idaklah percaya.. sbb dorang dah kena... tu yg dorang xnak dia joint group dorang... 

So.. sem ni.. aku mmg tak layan dia sgt... dia ja yg muka tak malu... sorryla aku nak baik2 ajak dok umah aku lagi.. gasaklah ko.. sbb dah aku baik.. ko boh taik kat aku... so masa final baru2 ni.. katanya dia sesat la nak dtg kelas.. gasaklah ada aku kisah... dah la.. kerja group kemas pun bkn dia yg buat... tp dok ckp kat org dia sorang ja yg pulun... dia tak tau kami satu group dah tau perangai dia.. semua malas nak layan.... time nak buat assignment ekonomi beria ia janji nak dtg.. tuptup time tu ckp anak dia sekolah ganti... helooooo anak ko sekolah menengah kot.. bkn darjah satu... tp kitarang tau.mmg alasan dia.. sbb dia dok pulun nak siapkan assignment individu dia sbb nak tunjuk kat sorang lecterur yg mmg suka org  bodek... berbulu ja aku segroup... mmg teruklah perangai makcik nih...

Dah tua tp perangai mak aiiiii.... tak percaya aku... 

So.. next sem.. mmg sorrylah aku nak bg dia masuk group aku.. lantaklah dia... group2 yg lain pun tak mau dia sbb rupanya2 semua org dah tau perangai dia.. patutlah dia dtg joint group kitarang.. terbuang rupanya...

Kalau dah dasar hati busuk... selfish... mmg semua org tak betul kat mata ko.. ko ja lah yg betul.... so.. next sem pandai pandailah ko makcik... aku malas nak layan ko.. tak sangka... madu aku bagi.. racun yg ko balas.... mmg mcm taik mulut ko makcik....

Nota aku.... GERAMMM !!!@#*$^#@*




Sent from Samsung Galaxy SIII

1 comment:

lovelywa said...

orang camtu patut face to face segrup kak..bgtau hal sebenar nape dia ckp camtu kat orang lain..masa tu baru padan muke kene sembur oleh orang ramai..mmg biru kot muke dia nnti..jahat bebenor lak ye..sy yg bace cite akak ni pon sakit hati..sabo yolah!!