nnf

Tentang AKU

My photo
Melayari kehidupan didunia tidak semudah yg disangkakan...begitu juga dengan perhubungan sesama manusia...tetapi kehidupan akan menjadi begitu indah jika pandai menyelaminya... dan yang paling penting MAKLUK ASING TIDAK MUNCUL....LALALA

Thursday, May 7, 2009




DENPASAR - KINTAMANI, BALI -

HARI KEDUA PLAK...


sebelum kitarang meneruskan aktiviti yg telah dirancang..... hati kitarang telah tersentap sedikit coz sarapan pagi amatlah tidak menaikan NAFSU MAKAN.... coz disitu terhidangnya daging BINATANG HIDUNG KEMBANG... hehehe... so kitarang just amik kopi n roti bakar.... huhhhh kalu cenni la hari2... mau kurus ni...



tp dalam sodih2 pasal sarapan tak best....berposing2 tetap ada.... hehehe...


muka2 yang sarapan tak puas....




aku bersama kak yati n ida... (member opis guwe)

cik tipah amat bengang ngan aku masa ni...
coz katanya dia senyum menawan giler... tp aku muka cam tak puas hati... hehehe... sowy aku pun tak tau muka aku jd masam... rasanya cam dah senyum.... lalalala



aku, konah n kak GEE...


so... Destinasi pertama kitarang adalah ke Denpasar tuk menyaksikan Tarian Barong... aku agak terujalah jugak... tp tup tup tarian Barong ini amatlah aku kurang suka coz.... pelakon2 dalam cite ini amatlah muka tak HENSEM... sumanya menakutkan..... jalan cite ada... tp aku dah lupa.. hehehehe....



ini lah BARONG...


nengok suma muka tak senonoh kan...


tp sib baik ada gak selingan penari2 yg comel n badan yg emmmmmhhhhh






bergambar bersama pemain muzik tuk Tarian Barong...



lepas dah pening kepala aku dok nengok Tarian Barong... kitarang gerak plak ke GALUH BATUBULAN.... masa untuk SHOPPING....


dalam van nak ke GALUH....

belakang kak GEE tu adalah guide kitarang PAK MADE... (pakwe cik tipah.. heheheh)





nilah gambar dalam kedai GALUH ART SHOP....



aku menyoppingkan kain pelekat, kain batik, kain pasang n baju anak2.... tp sib baik kitarang dpt diskaun 50%... kalu tak fuhhhhh... bleh tahan harga yg dah aku borong....


barang2 yg telah aku borong....


Dah penat menyoppingkan diri.... kitarang gerak tuk makan tengahari plak... yg bestnya kitarang akan lunch sambil menyaksikan keindahan GUNUNG BERAPI, KINTAMANi....
perjalanan ke sini lebih kurang cam nak ke CAMERON....


cantik kan permandangan di sini....
walaupuan cuaca amat panas... tp sejuk beb....





bergambar berlatar belakangkan GUNUNG BERAPI...



selesai makan... berposing2 lagi....



so bagi menebuskan kesalahan aku time berposing pagi td...... gambo aku n cik tipah amatlah menarik lagi tertarik hehehehehe....




kawan seumur hidup... INSYAALLAH.....


lepas selesai kat KINTAMANI... kitarang gerak plak ke tempat org jual LUKISAN....kat LODTUDUH... kat sini....mmg cantik2 lukisan yg dijual... tp aku tak beli....yg beli CIK TIPAH n KONAH je... siap mamat kat situ ngorat dorang lagi.. hehehe


tp yg bestnya kat sini... budak umur 11 tahun pun dah pandai melukis...



mmg lawa giler lah lukisan yg budak ni buat... terpegun kitarang....



Destinasi seterusnya... kitarang dibawa ke tempat SHOPPING lagi... kali ni ke TANPA SIRING.... kat sini banyak gak aku borong.... borong subeniar tuk kekawan opis. aku juga turut membeli KOPI BALI... dan disebabkan mamat indon kat kedai tu cakap muka CIK TIPAH kayaknya SITI NURALIJA... so dapatlah diskaun 40%... hehehe.... lagipun katanya SERUMPUN....



oklah aku stop sini dulu... karang continue cite kat TEMPAT BUANG DOSA n TANAH LOT plak...




nota AKU : SILA KLIK DI SINI.... untuk keterangan yg lembah BEST.... ehehehhee :p

7 comments:

Ibuhani said...

seronoknye.....yg bace dah rase mcm tu.....apatah lg org yg pergi......hmm....nak gi gak...

danishahumaira said...

hei you all tak g ke tmpt yg kena bom kat kuta yg diorg siap buat tugu lagi, ngeri dengar jurujual dvd cerita masa tempat tu kena bom

kakpiah said...

argghhh!!! aku tak caya tipah mcm muka siti nuralija!!!

EraNaZeErA.. said...

to IBUHANI >

hehehe... gi haneymoon gitu kak... mesti best.. hehehehe

to DANISHAHUMAIRA....

pegi... next entry.... hehehe


to KAK PIAH >

hehehe... tu la... mesti mamat tu juling itik or juling air... wakakaka

tp aku suka sbb dpt diskaun je... hehehe.. tp minah tu suka giler..

~ NANA ~ said...

beb....tringat time pg dulu....bestkan lunch kat ats tu...sejuk deh...hehe...dingin gitu...wey...pak mader tu supir aq dulu la...baik kan...hehehe

~ NANA ~ said...

wey...barongan itu sangat best okeh...muzik gamelan tu very d syahdu one....aq siap beli cd lagu dia lagi...kekunun dlm spa la...hahaha

EraNaZeErA.. said...

to NANA >

mmg sejuk... tp rimas skit coz ramai penjual yg dok paksa beli... tu yg jd serabut skit... oooo supir ko gak yerk.. mmg baik n muka dia very the kesian...

aku tak beli cd tp cik tipah n konah dorang beli cd muzik tu...