nnf

Tentang AKU

My photo
Melayari kehidupan didunia tidak semudah yg disangkakan...begitu juga dengan perhubungan sesama manusia...tetapi kehidupan akan menjadi begitu indah jika pandai menyelaminya... dan yang paling penting MAKLUK ASING TIDAK MUNCUL....LALALA

Thursday, May 7, 2009

KUTA BEACH - KAREM ASAM - DENPASAR



aktiviti hari ni juga cam padat je... sebelum nak story mory..
meh nak nunjuk gambo skit dulu...




bersama chess gergasi...



nila yg dikatakan oleh CIK TIPAH ttg bilik yg kuar ja dari pintu terus swimming poolehhh...

Model Terpilih gitu... hehehehe


dan destinasi pertama tuk hari ni adalah ke Jalan Legian Kuta... tempat TUGU PERINGATAN tuk MANGSA2 BOM....



nilah nama2 yg kena BOM... yg paling ramai warga AUSTRALIA 88 org...

aku dan sekali lagi bersama KAWAN SEPANJANG HAYAT....INSYAALLAH....




kat belakang aku nun... bangunan yg kena BOM dan mmg dibiarkan centu je.. tak di repair katanya... tuk kenangan gitu.. (ye ke... aku cam dah lupa apa PAK MADE cite.. sowy yerk..)


keadaan di PEKAN KUTA.. jalan yg kecil sahaja..... LAGI MODEL TERPILIH...



nilah KUTA BEACH...





lepas berposing2 kat pantai KUTA....kitarang di beri 2 jam untuk menyopping di PEKAN KUTA plak...... so dengan senyum riang ria maka berjalanlah kitarang menuju ke kedai2 yg ada disitu...


dari satu kedai ke satu kedai...
tetiba
aku, cik tipah, kak yati n ida dikejutkan dengan kedatangan orang yang mmg ramai... dengan PAK POLISI yang dok menjaga lalu lintas..... ingatkan ada majlis PENGANTIN diarak... tp silap jangkaan kitarang...



bila ditanya rupa2nya ada orang mati yg mau dibakar di PANTAI KUTA.... huhhhh begitu hebat adat org HINDU BALI ni... satu kampung kuar.... tp yg paling bestnya... MAYAT ni diletakkan ditempat paling atas lagi...







nilah mayat tersebut... tinggi tu... mesti KETUA KAMPUNG ni... hehehe tekaan aku jelah.. yerk..


tak lepas kan peluang.. tp kaco plak mamat indon ni.. ishhhh



oppsss... lupa... masa dok merayau2 kat PEKAN KUTA ni.. aku dah terrrrembat... jeans n t-shirt LEVIS (tuk Peyut... aku kan isteri misali gitu), topi NIKE, slimbeg NIKE (ni tuk aku)

beg aku.. simple... aku suka.. lalalala
dan lepas masa untuk MAKAN TENGAHARI PLAk...
tp tempat yg seterusnya... perjalanan MAK AIHHHH... jauh giler... pegi je 2jam... balik pun 2 jam.. 4 jam perjalanan saja...
tp walaupun jauh perjalanan... sikit pun tidak menghampakan... kerna pemandangan amatlah cantik sekali...
cuma makanan yg dihidangkan je agak menghampakan... coz
NASI ENGGAK ADA... yg ada hanyalah ikan rebut+carrot+ubi sama sayur... huhuhuuuu
lapar dong... kalu cenngini...
dan aku juga menorder air kelapa... udahler harganya RP20,000 tp isinya jugak enggak ada... ishhhhhh... rugi duit guwe....

lihatlah pemandangan di KAREMASAM (tak sure betul tak aku eja)...
nama yg diberi... (bukan kurang asam yerk)



Pemandangan yg amat cantik, sejuk mata memandang...


sila abaikan muka aku yg enggak nampak yerk... maklumlah panas matahari di+ kulit aku yg mmg kurang cerah.. hehehehe



sekali lagi aku bersama KSH... CIK TIPAH... lalalaa

2 dara pingitan...








air disinun amat jernih.... see the ikan pun clear je...
SETERUSNYA... kitarang balik semula ke DENPASAR... sekali lagi untuk menghabiskan duit yg masih belum habis...hehehehe... kitarang bershopping kat KRISHNA BALI SHOP...
aku telah merembat KACANG MATAHARI - 5pack.. (huhhuh rugi amik skit.. mmg sedap dan xcukup) 4 helai T-shirt... dan juga..... 4 jenis LUKISAN lagi.. yg memang cantik menarik lagi tertarik.... see the gambar kat bawah tu...





cantik kan...
dan malam diakhiri plak... dengan makan malam masakan PADANG... sedap.. abis nasi aku makan..







nota AKU : next entry... BALIK MALAYSIA.... :D

7 comments:

~ NANA ~ said...

beb....tmpt ni aq x p la ....lawonyeee.....harus masuk dlm plan tuk next year ni...jom beb..join lagi....kali ni target for fun n spa...jom jom...hehehe

tipahvogue said...

uish..laju hang ngedet noo...dapat gambaq ja terus sunyi sepi tak tipon aku! huh!!!

danishahumaira said...

aduhh rindu banget dgn bali, nk pegi lagi ler

EraNaZeErA.. said...

to NANA >

hehehe... duit dah abis licin... tp aku tingin nak p BANDUNG la...

to TIPAH >

ngeh ngeh ngeh... woishhh aku tipon tp bos ang kata ang cuti.... tak baek tau tuduh2...

to DANISHAHUMAIRA >

sila sila... g honeymoon gitu.. hehehe.. tambah ahli kuarga...

pinkiss said...

adoila ko ni..sakit pala aku tgk pic² tu. (jeles..)

EraNaZeErA.. said...

to AKAK PINKISS >

hehehe... jgn sampai megerin dah lah yerk... akak bila nak kasi alamat

Ibuhani said...

best gak jln ngan kwn2....