nnf

Tentang AKU

My photo
Melayari kehidupan didunia tidak semudah yg disangkakan...begitu juga dengan perhubungan sesama manusia...tetapi kehidupan akan menjadi begitu indah jika pandai menyelaminya... dan yang paling penting MAKLUK ASING TIDAK MUNCUL....LALALA

Wednesday, May 27, 2009







RUMAH KAMI SYURGA KAMI...






entry utk kali terakhir... cerita ceriti tentang rumah yg dah 2 bulan aku sefamily tinggal....



so renovation rumah weols rasanya dah habis kot... last skali mgkn minggu dpn baru siap...



peyut pasang BUMBUNG POLIKARBONAT (entah betul ke tak aku eja)...



pasang sampai pintu pagar....





ala2 tak nak bagi bila hujan basah keta kecayangan peyut...



so MEH LAYAN gambo2 sekitar rumah weols....









dari pandangan depan...









sudut dari pintu masuk, ruang tamu, ruang makan, ruang menonton TV...







ni plak bilik UTAMA...







bilik ORKED....






ni plak bilik Syasya...



tp hanya ada khemah je... hehehe...

coz katil n almari dalam proses pembelian gitu...



tp bila dah ada khemah ni senang... dorang main lah sepah dalam khemah pun takper.. aku tak bising...



BILIK BAWAH (BILIK TETAMU) aku tak amik gambo...



coz masih ada timbunan baju yang belum dilipat.....



tp bilik bawah pun agak besar... coz aku boleh letak almari 2 pintu n katil queen lagi...






ni plak ruang rehat/ruang tonton CD...


ni tempat lepak peyut.. kalu nak nengok cita yg ada sound effect baik punya...




dry kicen







wet kicen (abaikan dapurku yg berselerak...)







nota AKU : aku amat berpuas hati dengan apa yang dah aku n peyut buat untuk rumah baru ni... walaupun RM dah banyak terbang keluar... tp berbaloi rasanya....

dan kepada kamu yg xsuka n suka mengata tentang entry rumah aku ni...silalah keluar skrg dari blog aku.. tak payah kamu nak bersengkang mata n lepas tu dok mengata aku perasan nak menunjuk2 rumah...... wokehhhh bebeh...






  • so kepada sesiapa yang nak buat GRILL atau kabinet sila amik no KONTRAKTOR ini.... coz hasil kerjanya amatlah kemas, cantik dan harga pun boleh dirunding gitu....

  • MR. JACKY - 019 7103725

24 comments:

rynn2506 said...

wah kak era,
siap promote contractor ni..
ni mesti dpt kaw² nye discount....
hehehe.....
agak² kalo x keje skg ni kite leh kategorikan akak sbg beginner interior designer la kak..sbb hasilnyenye...not bad..mmg pueh hati...
nnt kalo kite pindah leh share idea tu sket² ye...muleh?????hehe

EraNaZeErA.. said...

to RYNN >

ala.. diskaun cukup2 makan je.. tp mmg berbaloi kalu wat ngan si JACKY ni.. puas hati..

hehe...wah minta2lah masin mulut rynn... ni suma penangan dok nengok DECO BERSAMA ERIC....
buleh... no hal punya.. idea bleh dikongsi bersama... hehehe

danishahumaira said...

tak per untuk rumah kita jugakkan cantik2, x tahan tengok sofa dlm bilik tu aku terus ingat lain hu hu hu lariiiiiiiiiiiiiiiiii, jgn marah ek

Mrs Zamzuri said...

nice, simple and neat! well done sis!

mummysya said...

biarlah era...

yg sibuk tu jealous... Dengki, benci, menyampah, meluat tapi ada gak bersidai kat sini....

hehehehehe

Jealous wei...jealous giler kin nie

EraNaZeErA.. said...

to DANISHAHUMAIRA >

betul tu... aku sokong...

hehehe... aku paham maksud ko... takper... aku selalu main sembunyi2 belakang itu sofa.... baru ada ummphhhhh.... hehehe

to MRS ZAMZURI >

thanks....beb n bila nak letak gambo kawin banyak2....

to MUMMYSYA >

ya mmg dah jd adat makluk di bumi ini... lagi xsuka lagi dok jengah...

hahaha.. jeles ke arah kebaikan aku izinkan.. so next turn ko plak... hehhee

Bitt said...

tq..tq..tq.. leh suh dia quote dulu..mcm tau2 jek nak minta no tepon kontraktor tu...hehhehee wish u happy selalu...dah masuk umah baru mood pon barukan..hhehhee ;)

Bitt said...

tq..tq..tq.. leh suh dia quote dulu..mcm tau2 jek nak minta no tepon kontraktor tu...hehhehee wish u happy selalu...dah masuk umah baru mood pon barukan..hhehhee ;)

NISREEFA said...

wah.. cantik rumah eera.. rumah akak kosong je sampai la nie coz duit nyer pun elekkk kan.. so bila nak buat house warming nie

EraNaZeErA.. said...

to BiTT >

no hal beb... aku pasti.. ko mesti suka ngan hasil kerja si jacky ni... ya mood baru.. n mood mau tambah ahli kuarga gitu... hehehe


to KAK IMA >

thanks kak... hehe tu pun sbb ada bonus kak..n peyut tambah skit2... kalu tak hmmmmmm bertahun gak...

insyaallah mmg dah ada perancangan.. tp tarikh belum pasti coz asyik ada hal je... yg pasti akak dalam list gitu... hehehe

Anasfadilah said...

suka la dapur kak era...ni nanti musti kena rajin memasak neh!

suka tengok kak era...biarlah apa orang nak kata

asal kita happy sudah..bukan org tu yang tolong bayar buat dry kicen pun...tak gitu :)

EraNaZeErA.. said...

to ANASFADILAH >

hehe.. masak seminggu skali je.. kalu rasa rajin baru tiap2 hari masak.. tp lmbt gak nak tunggu rajin tu dtg... hehehe

ya betul tu... janji kita happy dan tak kacau duit makluk2 tu kan...

Anonymous said...

Nazeera, wah!!! dry kitchen ada, wet kitchen ada, tapi yang kitchen yang lembab-lembab gitu tak de ke?

kakpiah said...

ngahaahaaa..
glemer la jacky!!

tapi mmng betoi era...
dia punya kejer mmng tip top!!
senang nak deal pon yer gak!!!

nanti sok umah aku dah siap hang mai nooo...

CikdAzz_mulat said...

santek

onniey84 said...

akak..cantik la umah akak..tkperla rumah sendri berhabis pun tk per...
minat betul dgn colour2 cat rumah akak..nmpak moden gitu..nk tnya nih blik orked cat pakai colour apa..kalau leh nk cat wrna tu gak kat blik anak..suka sgt

EraNaZeErA.. said...

to ANONY >

kurang paham ler... maksud kicen yg lembab2 gitu... terus or kona2 ni...?????

to KAK PIAH >

ha tula... amboi dgq kata hang buat satu rumah no ngan si jacky tu... mesti lawa gila umah hang... bila nak masuk blog...
hang tak ajak pun aku nak p jgk... hahahaha

to CIKdAZZ >

toche toche

to ONNIE >

thanks onnie.. jenama JOTUN kaler DINTY PINK.... mmg sesuai untuk bilik anak pompuan...

AQisH said...

wah² tahniah kerana berjaya juga menyiap dan memenuhkan rmh nih.. rmh akak gak yg x beli² lg sofa bajet lari sokmo huhu..mmg nampak bsr lah rmh ni..dlm bilik utama siap bleh letak sofa lagi..untung era dpt beli rmh sebesar nih..bila nak wat mkn² jemput lah akak eh hahaha..x malu :-p

bila kita x letak pic rmh baru..ramai yg soh letak..bila dah letak kata nak menunjuk plak kan..biarlah yg penting kita tau niat kita adalah utk berkongsi..sharing is caring gitu ;-)

btw akak suka dapur era ;-)

Elyn said...

tumpang seronok aku tgk umah ko yg cntk ngan besar tu ha...... ish aku x sabar la nk pindah ade umah sendiri!!! huwaaaa sedih tul.....

EraNaZeErA.. said...

to AKAK AQiSH >

toche3x....
sbb ada duit bonus tu yg dpt memenuhi ruang kosong tu.. heheh.. kalu tak hmmmm mungkin lmbt kot... tu la kan.. kekadang tu masih rasa cam mimpi lgi... betul ke ada rumah beso ni.. tp apa2pun syukur alhamdulillah kak... sekurang2nya nampak gak hasil penat lelah bekerja...

mmg nak wat.... dah ada perancangan tp selalu je hal lain plak yg timbul... insyaalah akan ada undangan tuk akak nanti... jgn tak dtg tau...

adat manusia kak... kalu hati dah busuk... kita wat apa pun ttp dengki... org centu malas nak layan... hehehe

to ELLYN >

insyaallah... nnti turn ko plak... hehehe

Anonymous said...

hehe..suke nengok bilik syasya..cute je budak cute tido lam khemah...:)

-k.sham-

EraNaZeErA.. said...

to KAK SHAM >

hhehee... senang kak... ada khemah tu.. sepah pun tak per... tp insyaallah... katil n almari akan menyusul 5 hari lagi.. heheh

amy said...

gila babas besar bilik ko siap leh taruk sofa... gegegege berangan laa aku nak bilik besor cenggitu... laki aku tak minat bab2 umah nii...

:(

tp dpt layan tgk umah orang pun syok wooo

EraNaZeErA.. said...

to AMY >

tak per.. ko pujuk sampai laki ko cair...hari2mau.. nnti cairlah.. hehehe... aku pun dulu laki aku tak minat gak bab2 umah ni... tp lama2 aku dok bagi kata2 yg menusuk jiwa kalbu... hmmmmm terus jalan.. hahaha....