nnf

Tentang AKU

My photo
Melayari kehidupan didunia tidak semudah yg disangkakan...begitu juga dengan perhubungan sesama manusia...tetapi kehidupan akan menjadi begitu indah jika pandai menyelaminya... dan yang paling penting MAKLUK ASING TIDAK MUNCUL....LALALA

Wednesday, December 9, 2009




LANGGAR LARI....



KURANG AJAR PUNYA MANUSIA!!!!!!!!!!!.....nah.. mmg aku geram....

hampehhh betul orang yang buat mcm ni kat kereta MyV aku....

dah langgar.... terus blah... macam tu je... tak tinggalkan nota ke apa ke....

dan... aku syak kereta aku dilanggar oleh Peserta kursus or pegawai G7 yang datang EXAM semalam... coz .... kejadian ni terjadinya semalam...


masa aku nak balik... sampai ja kat kereta.... terus aku nampak kesan langgar ni...

dan sebelah kereta aku mmg takda kereta lain dah..... cuma sebelah kanan aku ja ada kereta
member aku...




teruk kan... banyak tu......habis cat....



ni plak dari pandangan atas





so mmg tak salah tanggapan aku... coz semalam mmg ramai peserta kursus dan pegawai G7 yg datang Exam... mmg parking full... dan yang paling tak bleh tahan... mereka2 ini amatlah degil... coz parking tuk peserta or pelawat kat padang kawat... tapi still degil parking kat tempat staf.... dan...


kesudahannya... bila dah langgar kereta orang... tinggal mcm tu ja...


memang KURANG AJAR.... nama aja Pegawai.... tp hampehhh... punya perangai.... mmg bangang.... bodoh, mangkuk hayun n tak ada adap..... mmg tak selamat tuan punya kereta yang langgar kereta aku.................. (kang ada plak jinn notti ka... jinn aprit ka yg muncul marah2 plak.. tp ada aku kisah.... sbb... nama ja pegawai.. tapi bangang... )


so pagi tadi... aku telah melancar misi... mencari kereta yg langgar aku... tp enggak ada... bak kata kakak opis aku.. mesti tuan punya kereta ni parking kat tempat lain plak... mesti takut... tapi aku dah pesan kat polis bantuan suruh tengok kereta yang masuk or keluar... yang mana ada kesan geseran... aku suruh ambil plat kereta n nama.... aku nak tanya... heeeeee.... geram giler aku... mmg MANGKUK HAYUN betullah... manusia yg langar kereta aku ni.. tp kalau aku tak jumpa jugak... biarlah tuan punya kereta tu DAPAT BALASAN.....







nota AKU :....................... hari ini langgar kereta aku... blah mcm tu ja... nnt akan ada org langgar kereta dia plak... dah blah mcm tu... baru dia rasa... mcm mana aku rasa....

11 comments:

Ibuhani said...

teruk jugak tu.....keta k.ani pun pernah org langgar jugak masa baru beli dulu....tp sib baik dia baik...tinggalkn phone no. & almt umah atas wiper....so tel. dia suruh hantar w/shop n dia settlekn bil kat w/shop.....kira nasib baik. Tp x per org yg langgar keta awak tu akan dpt blsn nanti......sabar ekk...

+ INA + said...

ketinggalan ok.. preggy ek.. tahniah!

Xyra said...

iskk jahat kan. kesian kereta akak. saya kan dah 2 kali kena cenggini. apalah nasib kan kita x penah buat org camtu.

EraNaZeErA.. said...

to KAK HANI >

ok lah jugak... dia buat mcm tu.. ni tak.. langgar n blah cm tu ja... fras sgt kak.... n sedih.. n geram giler... huhuhhh

to INA >

toche...

to MXYRA >

mmg jahat n kurang ajar... mmg tak selamat itu orang... huhhhh

*Miss Geli^ said...

weih,
aku penah kena langgar ngan keta orang..masa aku tengah parking.tapi yang besnya, orang tu parking kat tempat jauh..dan ada plak orang lain tunjuk kat aku keta yang langgar aku..aku pe lagi, tunggu arr...walau calar hanya sekelumit, aku tka pueh ati, sebab kira langgar dan blah jugak..terus aku g serang orang tu..

part best, abg geli datang, tenangkan aku ckp kat aku "ala..skit je ni..balik karang ai tolong yu polish" sambil suh mamat yang langgar tu blah....aku amarah ok..ini bukan masalah besar, tapi myv aku baru kuar 2 hari dah kena cium dah...

ko ingat abang geli polish?sampai arini tak polish2...amarah betol

EraNaZeErA.. said...

to MG >


aku smpi petang ni masih dok mencari mangkuk ayun tu.. tp still tak jumpa.. tp kalu aku jumpa besok or next week... mmg siaplah mangkuk ayun tu.... tak kira.. jantan or pompuan.. mmg siap la... gasaklah kalu ada org nak kata aku suka cari gaduh kan... sbb.. ini mmg tak bleh dimaafkan... sangat KURANG AJAR....

hehehe... ko jadi bertambah amarah lah yerk... amarah ngan tukang langgar n abg geli.. sib baik abg geli bagi adiah baik punya dlm perut tu.... hehehe..

pinkiss said...

alah.. keta aku pun kena gak. tempat sama cam era. tak tau sapa buat. bior je lah. malas nak marah². nanti hati sakit.

danishahumaira said...

tensionnnnnnnnnnnnnnnnnnn,

EraNaZeErA.. said...

to PiNKiss >

hehe.. mmg pun kalu marah tak dpt apa... tp geram yg hamat... tp ari ni dah cool balik.. heheh... sbb ada yg janji nak cat satu keta terus... wah... aku gumbira ni...

to Danisha >

mmg tensionnnnnnnnnnnn....

Elyn said...

ish gile la lepas langgar larik!! kalo jumpe patt simbah asid je kete ....

exa_belle said...

sian akak..tapi memang betul kurang ajar orang yg langgar lari tu .kereta exa pun mengalami kes yg sama sampai sekarang tak repair lagi.keta baru lepas cat masa tuh tention tahap gaban... orang yang langgar tu eloknya kalau kena balik kat dia bukan sikit cam tu biar tak de rupa kereta terus ..