nnf

Tentang AKU

My photo
Melayari kehidupan didunia tidak semudah yg disangkakan...begitu juga dengan perhubungan sesama manusia...tetapi kehidupan akan menjadi begitu indah jika pandai menyelaminya... dan yang paling penting MAKLUK ASING TIDAK MUNCUL....LALALA

Tuesday, December 8, 2009


MENCUBA JANGAN TERLALU PERCAYA...



just... suka2 ja nak kongsi dengan korang...

kita hanya boleh mencuba.... tapi jangan terlalu taksub percaya dengan kaedah ini kerana... semuanya kuasa ALLAH swt....


so.. aku tadi dok mencari2 kat internet... terjumpa dua tiga kelender cina... panduan nak dpt baby girl or boy...


ada yang bila aku tgk... kelahiran yg lepas2... kebetulan sama... tp tuk kali ini...

dua2 ada jawapan yg berlainan....


satu kalender... aku akan dpt boy...

satu kalender lagi... aku akan dpt girl....


huhuhhhhhh... so kesimpulannya...berdoa bebanyak... agar apa yg aku harapkan menjadi kenyataan... dan of course aku amat mengharapkan bby boy..........


cara nak tau jantina baby .... seperti ini...



tarikh umur ibu (kita)... dan tengok bulan yg terakhir kita datang period (hari first day period)....


contohnya... macam aku... last period bulan OKTOBER... dan umur aku skrg adalah 30thn..



so dalam kalender ni.. maknanya aku akan dapat baby BOY... (kalau betul... ALHAMDULILLAH...syukur...)...








kalender 2.... plak... huhuhhhhhhh.....


aku dijangka dpt girl.....








tapi apa2 pun ... yang penting... baby itu sihat dan selamat menjengah dunia ini..... perempuan
atau lelaki aku terima dengan hati yang gembira dan syukur...







nota AKU : .......... kandungan aku dah masuk minggu ke 6... dan alhamdullillah aku tidak mengalami alahan yang teruk seperti dahulu.... hope sampai bersalinlah aku sihat....


7 comments:

mamarempit said...

tk leh caye kelender tu....kang lain plak jadiknye....heee
ape pun...bykkan zikir & bace Quran....surah Maryam & Yusof...insyAllah

EraNaZeErA.. said...

to MAMA >

betul betul betul....

kuasa semuanya ditangan ALLAH swt..

fazila79 said...

tahniah ye..semoga di kurniakan baby boy pula....

shima said...

akak try dua2 kalendar tu, dua2 tunjuk dpt boy tp yg kuar girl...Suka2 blh, percaya jgn. Apa2 pun moga sihat sepanjang kehamilan ni.

Xyra said...

emm kalau usaha tak salahkan...semoga akak dpt baby boy..saya nak girll..ehh bukan skrg la nntttt..hehe

EraNaZeErA.. said...

to FAZILA >

toche... insyaallah... harap2 boy lah... heheh

to KAK SHIMA >

tul tu kak.. just saja ja... sbb semuanya kuasa ALLAH kan... kita hanya mencuba... yg tentukan... yang di ATAS sana....

to MXYRA >

cuba tp jangan percaya 100% jelah.. tak baik... doa2kanlah agar boy yg kuar nanti.. hehehe

sWeEtdARLinG said...

cuba tgk kat blog lama aku, pun ada kalendar cina tp lain bentuknya..

mgkin typing error kat salah satu kalendar ni, so kita tgk kalendar ke-2 or ke-4, mana yang berbeza..