nnf

Tentang AKU

My photo
Melayari kehidupan didunia tidak semudah yg disangkakan...begitu juga dengan perhubungan sesama manusia...tetapi kehidupan akan menjadi begitu indah jika pandai menyelaminya... dan yang paling penting MAKLUK ASING TIDAK MUNCUL....LALALA

Thursday, January 7, 2010

AKHIRNYA.. BERGENANG JUA AIR MATA ITU...



GARA2 AKU...



sian dak Orked...

daripada happy... teruja nak ke sekolah agama...

terus bertukar... menjadi agak sedih n takut...dan air mata terus bergenang

mau taknya... aku telah melakukan satu kesilapan....

tersalah beli tudung... maksudnya tersalah warna.... huhuhhh..

uniform tuk sekolah agama.... kaler Biru (biru pengawas)...

so... aku pun terlupa nak tanya... warna tudung... dan aku terus beli

tudung pun kaler biru la... sbb baju pun biru....

siap jahit lencana lagi..

so... pada pagi kejadian tu... bila sampai ja sekolah...

masuk2 kelas... tengok2 semuanya... bertudung putih...

apa lagi dak Orked terus cuak tak nak masuk....

malu katanya.. coz dia sorang ja tudung biru.. sib baik aku ckp ngan uztaz...

so uztaz pun terus ckp... bagi orked rasa selesa...

hehehe... terus aku rasa amat bersalah... gi kerja pun hati tak tenang....

dan kesalahan yg paling aku sedih n ingat sampai ke hari ini... aku telah terlupa gak nak bagi duit belanja... aku just bagi tuk sekolah petang...

yg mana aku terus masukkan dalam poket baju sekolah dak Orked...

bila petang.. masuk ja sekolah terus Orked sound aku...


"umi.. ni.. sampai hati.. tak bagi kakak satu sen pun... kakak lapar tau..
nasib baik kawan kakak belikan nasi lemak dgn air tuk kakak..."


bila dengar ja orked ckp cam2.. terus terasa bersalah n sebak... sian plak anak aku ni...

so.. untuk menebuskan kesalahan aku... n nak bagi dak Orked ni happy skit..

aku belikan satu set.... kaler, pesil, raber, pembaris...n kotak pensil.. princess....

so happy bila dia dapat.....





nota AKU :............... sampai hari ni.. aku teringatkan ayat2 orked smlm.. sian plak... sedih giler aku rasa... huhuhhh...

10 comments:

lin muhamad said...

adui..syahdunya bila anak sendrii ckp cmtu kt kita kan?sure takley lupa..hm...

danishahumaira said...

oh siannya, sy baca pun terasa sebak,

onniey84 said...

syahdunya kak..tkper lepas ni akak beringat yer..

alladiin said...

sah dan kompom serta tak syak lagi, you're a very good mother.. cayalah..

Elyn said...

1st time anak pi sekolah maybe umi pun kelam kabut.... dh era jgn sedih2. lepas ni sure u tak buat......

EraNaZeErA.. said...

to LIN >

mmg sedih bila dgr ayat orked... terus terkenang masa hari kejadian tu.. mesti tertengok ja org membeli.. huhuhhhh....

to DANISHAHUMAIRA >

mmg sebak... tak terbanyang saat orked tgk org membeli...


to ONNIEY >

insyaallah.. perkara pertama yg akak siapkan hari ini.. adalah duit belanja dulu.. masuk siap2 kat dlm poket.... takut terlupa...

to ALLADiN >

ye ke... good.. tp good2 pun dah terbuat salah.. huhuhhhh....
apa2 toche...

to ELYN >

aaa.. mmg agak kelam kabut skit.. maklumlah... nak kejar masa... nak hantar dak syasya ke rumah ngasuh lagi.. pastu nak hantar dak orked plak.. pastu nak berkejar punch card kul 8.00pm.. mmg terkejar2...
insyaallah.. takkan aku ulangi lagi...

psst: elyn... NF tu mmg berkesan.. tp belum smpt nak berupdate pasal tu... toche very 4 yerk..

NISREEFA said...

ala ciannya .. tak pe la pas nie sentiasa beringat yer..

imanamani said...

sian orked... takpe la... its the 1st week untuk umi biasakan diri dengan jadual kehidupan yang baru.....

EraNaZeErA.. said...

to KAK IMA >

ya.. skrg pepagi masukkan duit dlm kocek baju kurung dulu... takut lupa...

to FAZILA>

minggu orentasi tuk aku.. gitu konsepnya..hehehe..

Rose said...

Thanks for all the great information.


Website Developers India