nnf

Tentang AKU

My photo
Melayari kehidupan didunia tidak semudah yg disangkakan...begitu juga dengan perhubungan sesama manusia...tetapi kehidupan akan menjadi begitu indah jika pandai menyelaminya... dan yang paling penting MAKLUK ASING TIDAK MUNCUL....LALALA

Thursday, January 21, 2010

JIMAT SELAGI BOLEH...


SYASYA... DAH PANDAI...

BERSHI-SHI SENDIRI...



Lagi sebulan genap umur dak Syasya 3 tahun...

wah sekejapan ja... aku rasa... dah besar dak Syasya sorang ni...

sesuai jugak kalau dah beradik ni... hmmmmmmm..

ok back to the story yg aku nak setory mory ni...

sebenarnya... dak Syasya ni... dah tak pakai pampers dah...

maksudnya dah pandai bershi-shi dengan sendirinya.... dan

tak bershi-shi merata2.... kalu nak... dia akan ckp n terus

ke toilet.... wah.... lega aku rasa....



so... dptlah menjimatkan kos pembelian pampers....

cuma.... bab nak berbesar2... ja ... masih takut...

maksudnya... kalu nak berbesar2.. kenalah pakai pampers....

oleh itu... aku belikan pampers yang murah2 ja... khas tuk berbesar2...

sehingga dak Syasya ni... pandai tuk itu..... minta2lah... cepat dia pandai...

so... kesimpulannya.... jimatlah... selagi boleh....












dak syasya yg makin aktif sekarang...




nota AKU : udahlah ura2 mengatakan elaun cola akan ditarik balik... huwaaaaa... kalu betul... mesti kena pasang langkah berjimat cermat yg lebih drastik... minta2lah.... itu hanya cerita kedai kopi....


7 comments:

mamarempit said...

dak shasha ni bape taun baru ek...lupe plak...heee


tk pe la..sikit ari lg tk pakai dh...pas tu leh bg kat adik baru plak...huuu

EraNaZeErA.. said...

to MAMAREMPIT >

bulan dpn genap 3 tahun...

tula pelan2 kan... adik baru???

danishahumaira said...

seronoknya, bila la Danish tak nak pakai pampers, this year pun dia 3 tahun, kakak dia no 2 umumr 2thn setengah dah tak pakai pampers

*Miss Geli^ said...

sib baik ko sendiri dah tulis "sesuai dah beradik ni"..

sebab itu la soklan puaka yanga ku nak tanya kau tuh

EraNaZeErA.. said...

to Danishahumaira>

takper slow2... lelama tak pakai la... syasya ni sbb dia suka main air... tu.. yg xnak pakai tu.. asal shi2 je.. kekadang boleh basah satu badan.. dia punya basuh.. hehehe

to MISS GeLI >

wah.. ingatkan org dlm pantang ja ada soklan puaka... org cam aku pun kena gak soklan puaka yerk.. hehehe..

mmg nak beradik.. tp peluru kurang tepat plak bulan ni.. so... next pelurulah.. kena kasi emm tepat2 skit... heheh.

tenggiling said...

elaun cola kena tarik sbb apa? T_T

imanamani said...

era.. alya pun sebaya dengan syasya... kalau nak bebesar tu.... harus la biasanya alya tu... duk sesenyap kat memana penjuru umah yang dia suka...hahahaha....