nnf

Tentang AKU

My photo
Melayari kehidupan didunia tidak semudah yg disangkakan...begitu juga dengan perhubungan sesama manusia...tetapi kehidupan akan menjadi begitu indah jika pandai menyelaminya... dan yang paling penting MAKLUK ASING TIDAK MUNCUL....LALALA

Thursday, February 11, 2010

M.A.T.I.

SALAH DIRI SENDIRI.... DAN JUGA

TUKANG SAMAN YG VERY THE BERLAGAK....


sedih tak terkata langsung....

bila dah jadi... berkalau2 pun tak guna gak...

alkisahnya... semalam masa balik keja otw nak g ambik dak syasya...

dari jauh aku dah nmpk ada kon kon tgh jalan.. tp tak plak nampak Pak POLISI or PAK JPJ

so... kepala otak aku telah mengesetkan yg ooooooooooo org SYABAS or TNB tengah korek korek buat keja ni.... so.. aku sekali lagi merilexkan diri aku...

tp... bila dah dekat... nengok2... sekali PAK JPJ ler... apalagi... terkocoh2 aku menarik

tali pinggang dan time2 tu ler... tali pinggang tu jadi mcm terlekat kat situ... cisssss bedevahhhh punya tali pinggang.... so apalagi mungkin PAK JPJ tu nmpk keta aku terhoyang hayang kot..
terus disuruhnya berhenti ke tepi... huhhhhhhhhhhhh ni yg tak best ni....

PAK JPJ : lesen puan....

AKU : deengan selamba buka n amik lesen n ic... sekali bila aku nengok lesen keta aku udah MATI ler.... tahun lepas... UWAAAAAAAAAAAAAAAA mampusssssssss..... terus aku....

"alamak encik.... saya betul2 tak perasan..... " terus aku tersengeh2 cam kerang busuk..

so.. PAK JPJ tu berlalu ke belakang beserta dgn ic n lesen mati aku tu... tak plak dia suh aku turun ke apa... so aku tunggu punya tunggu... mcm pelik plak.. apasal lama sgt.... so aku amik pendekatan turun g ke tempat pajero JPJ tu... sekali bila aku sampai aku disergah oleh JPJ yg very the belagak...

PAK JPJ : HA !!! NAMA APA ?

AKU : NAZEERA

PAK JPJ : tak pakai tali pinggang RM300, lesen MATI RM150, bayar kat JPJ depan tu... dalam masa 10 hari dpt diskaun 30%...

terkezut aku... terus aku merayu....

AKU : ala Encik tolonglah jgn saman tali pinggang, saman lesen udah ler.... tolonglah... dan seterusnya tolong aku yg tah berapa kali.... tp tau apa yang JPJ very the belagak ni jawab...

JPJ : SIAPA SURUH KAMU TUNGGU DLAM KERETA JA TADI... TAK MAU TURUN MERAYU KAT SAYA... DAH SAYA TULIS MANA BOLEH CANCEL DAH...

la mcm tu plak.. tdi masa jpj yg lagi sorang tu minta ic n lesen tak plak dia suruh aku turun... mana la aku tau.. so aku pun jawab la balik...

AKU : Mana saya tahu kena turun kereta... encik yg amik ic n lesen tu tak suruh turun pun, selalunya POLIS TRAFIK pun tak suruh turun... sign kat tepi tingkap ja... saya pun first time kena saman dgn JPJ ni Encik... tolonglah Encik... saya nak gi amik anak ni.... baru isi minyak tadi... tu yg terlupa nak pakai tali pinggang tu...
JPJ : HA! SAYA TAK TAHU... PERGI BAYAR JA... SAYA DAH MACAM BOLA KENA TENDANG SANA SINI.... (eh apasal plak ckp cam tu...)

AKU : So, kira ni encik tak boleh cancel lah yerk...

JPJ : TAK BOLEH!!!! dengan nada yg very the berlagak... muka tak hensem langsung...

aku pun jadi cam angin plak... terus....

AKU : TAK BOLEH SUDAH......... terus aku capai kertas saman dan blah..... dia pandang aku cam nak telan... lantak kaulah... ada aku kesah..... berlagak gila.... padahal rumah pengasuh aku betul2 dekat simpang yg aku kena tahan.... ishhhhhhhhh geram giler....

cubalah kalau PEREMPUAN SEKSI NAMPAK LURAH yg kena, n minta rayuan.... konfem layan kan???????????? tul tak..... kalu yg bertudung... hampesgassssssssss..

so kesimpulannya... semua totalnya adalah RM45o... dan selepas ditolak diskaun RM315... huhhhh banyak tu..... mau tak mau aku kena bayar coz bulan depan ROADTAX keta dah mati.... huhhhhhhhhhhh tension giler....




nota AKU : ada tak sesapa ada kawan jpj... tulun tulun... kasi ejas ejas.... bleh.....



11 comments:

*Miss Geli^ said...

nak wat camne weih.kita ni dah kertu..gedik camne pun tak nampak comey dah..nampak keji ada la...hahhahaha..

selamat membayar saman!!

mamarempit said...

guane...? skang ni...JPJ ke polis ke..sume men saman je...deme tk de duit dh la ni.....sume nk carik hasil...

Ibuhani said...

la...tahun lepas tu dah 2 bulan berlalu yang oii......hmm....x per....anggap jer x der rezeki...n akan diganti dgn rezeki yg lain :)

EraNaZeErA.. said...

MiSS GeLI >

haha... kertu yg tak laku yerk... tp kalu kertu yg seksiss.. masih jalan gak kot... n nasib aku tak sebaik nasib ko...huhh.. mgkn sbb aku tak bersusu.. wah... hehehe

huhhh... saman yg menyakitkan hati ja...


MAMAREMPIT >

cari hasil pun biarlah muka tu senyum skit.. ni kelat giler... kalu ensem mcm luke perry ok gak.. ni muka tak sememeh langsung... pastu tgk kat surat saman... gred pun lebih kurang aku je... huhhhh

IBUHANI >

hehehe... terlupa nak check lesen sbnrnya... yg dok pantau adalah roadtax... mmg takder rezeki namanya tu kak... baru cdg nak beli h.bag... huhh.. takdptlah jwbnya...

aLiYaHaRiZ said...

wany pun ade gak kena tahan polis. tapi wany naik moto. Skali yg sorang tu suruh berenti; tapi yg lagi sorang ckp jalan. Penin..penin...

sian eera..nasib badan...

Elyn said...

aduhai byk nyer u kene beb. kadang2 dierang ni tggu kite ulur sikit. tapi kite plak tak paham. itu yg die naik hangin.

i dh byk kali kene camtu sebab takmo ngulur. tp seb baik dierang lepaskan!! slalu kalo bab lesen tak perasan tu leh la berkrompromi ini bebetul blagak nyer type!!

exa_belle said...

sian kak era...jpj ni memang cam tu kak kalau perempuan gediks gediks tu dia layan baik je..siap bagi no telepon lagi ..kalau yg macam kita bertudung litup ni macam haram dia layan...exa dulu pun pernah gak kena saman sebab ekzos kereta..merayu bagai nak rak dia peduli apa ..saman gak.. Sabar ye...kawan jpj tak de kalau kawan puspakom leh ler tolong akak.

pinkiss said...

lenkali kena lebih alert. akak ni dah dok tingat² dah lesen mati bulan 4 ni.

pinkiss said...

lenkali kena lebih alert. akak ni dah dok tingat² dah lesen mati bulan 4 ni.

mama naufal said...

waaa.......rugi giler babas arr nk byr saman byk tuhhh..bleh soping mcm2 dah..

CIK NANA said...

Salam kenal...
Baru jumpa balik ur link.. :)
Nak tanya perkembangan kes arwah zulaikha?
ALhamdulillah Mama arwah dah dapat baby.. :)
Cuma tertanya2 tentang kes tue.
Maaf kalau menyinggung..