nnf

Tentang AKU

My photo
Melayari kehidupan didunia tidak semudah yg disangkakan...begitu juga dengan perhubungan sesama manusia...tetapi kehidupan akan menjadi begitu indah jika pandai menyelaminya... dan yang paling penting MAKLUK ASING TIDAK MUNCUL....LALALA

Wednesday, April 14, 2010

REMOVED DAN DIREMOVED DRI FB...


FB...


sekarang ni.. zaman kegilaan FB... semua org nak berFB... sampaikan dak Orked pun tanya.. boleh ke... dia ada FB... tp jawapan aku adalah NO....


tp aku.. bagi dia beronline... dengan SCORE A.... je... itu... YES... buleh...

ok... berbalik kisah FB...





mungkin tujuan benar kita nak cari kekawan lama.... mmg pun... jumpa jugak... tp yang tak pahamnyer... ada gak... yang MENG-ADD... tp diletaknya gambar yg ntah apa2....

so... nak approved pun rasa cam susah hati....

tp.... last2.. aku amik pendekatan... approved yg aku kenal je....konsep FB aku.. tak perlulah... nak menggila mencari kawan sampai mencecah... ribuan2... hanya tuk glemeros... kang jadi cm kawan aku sorang tu.. tak pasal2 kena kutuk n perli..dengan org yg mendengki ja.. n meroyan sebb kena removed...... kawan aku ni mmg suka berkawan n mmg ramai kenal dia pun... tp bila kawan ramai pun kena kutuk... kawan skit pun kena kutuk... huhhh.. mmg susah..kan..


dan FB aku plak... aku hanya nak friends dengan org yg nak friends dengan aku jelah.... yg tak nak friends tu.. taklah... aku tergedik2 nk friends2.... buat apa.. tak der paedahnya... so... no KONSEP ada BRAN nak friend di FB... bknya... dpat manfaat pun..


kalau takat.. kat FB lebih lima ratus org.. pun.. tapi kat luar dunia nyata... hanya 12345 ketul tu ja yg dok muncul depan mata... buat apa... skrg bukan zaman sekolah or IPTA... konsep nak berkepit ngan org tu je... kawan biarlah ramai.... yerk dak..


dan.. bagi aku.. skrg ni.. biarlah... masa aku banyak dihabiskan dengan anak-anak... kerana... bila hari bekerja dah 8jam kita tinggalkan.. so.. better hari minggu... kita bertogether2 ngan anak2... walaupun hanya dirumah..

dan walaupun... aku akan terjerit2 bila anak2 aku bergaduh.. yg penting... itulah yang paling best.... daripada bersosial yg ntah apa2...


org kata...

kerja bermati-matian.. tuk organisasi..
tp bila kita mati.. sekelip mata ada pengganti...
sayang bersayangan ngan kekawan...
ko lah nyawa ko lah intan..
tp bila dah tersentap...
nyawa ke mana.. intan ke mana...


tp . ... bila kita sayang anak-anak
lebih bermakna... coz hilang anak-anak...
tiada penggantinya..
so sayangilah anak-anak selagi mereka ada ....
dan berdoalah agar... anak-anak dan keluarga (rumahtangga) kita
diberkati dan dirahmati...
jodoh maut ditangan ALLAH swt..







nota AKU :.... minumlah... PATI AYAM BRAND.... baru ada BRAN.... :)

9 comments:

sweetdarling79 said...

add aku: azmaya abdul aziz

MY HEART said...

kak era,

setuju2.. setakat add sebab nak glamores watpe kan.. kalo bebtol glamor takpe gak.. ahaks...

EraNaZeErA.. said...

to AMY >

wokehh bebehh...:)

to MY HEART >

ngehngehngeh... tul tu... nak glemor sgt la konon....

mummysya said...

betul lah era, mmg RAMAI yang suka glamour bila berduyun2 org minta approve kan utk jadik kawan.....
kononnya dia feeling ramainya pengikut dia padahal cuba buat party FB and invite semua yg ada ado dlm list tu datang...

Jangan nanges cukup bila yg datang hanya yg duk comments setiap statusnya sahaja dari yg lain.....

mamarempit said...

huhuhuh....

mama pun nk remove la mane2 FB yg tk de gambo profile...or yg mama tk biasa or tk penah kenal pun...hehe...

agak2 bile le kite leh deting2 ek erra...tingin gak nk jumpe hang pa....nak2 si tipah @ gwen tu....tinginnnn bangettt...

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Anonymous said...

banyaknyer aku nak komen.
tp takot komen aku ke laut.(walopon entri hang mmng akan ke laut baru singgah ke daratan. most of the time tak jumpa daratan pon.. sesattt :)
tp kalo komen ke laut pon tak per kan? kita bukan kacau org?
katanya...

-restoran ros-

EraNaZeErA.. said...

to MUMMYSHA >

betul3... cuba buat nengok.. conpem 12345 ketul muka yg sama ja muncul... ishh.. aku tak glemer pun takper... add mana yg kenal n ikhlas je...

to MAMA >

remove je mama... n jgn approve yg letak gambar ntah apa2... buat semak FB kita je... kuasa veto ditangan kita.. sbb fb kita.. yo dak..

buleh2... nnti kita kasi set date.. org pun tingin gak.. mengeratkan hubungan dri dunia maya ke alam nyata... wah....

EraNaZeErA.. said...

to RR >

mmg pun.. bkn kacau idup sesapa pun... aku kena belajar ngan org yg tak sesatlah... baru dpt jumpa daratan dulu... tp ok gak.. ke laut dulu.. makang ikang banyak2.. dari makan daging masak merah... hehee..