nnf

Tentang AKU

My photo
Melayari kehidupan didunia tidak semudah yg disangkakan...begitu juga dengan perhubungan sesama manusia...tetapi kehidupan akan menjadi begitu indah jika pandai menyelaminya... dan yang paling penting MAKLUK ASING TIDAK MUNCUL....LALALA

Monday, May 10, 2010

MAKE OVERR.. my chenta hatiku..

aku.. tengah dalam dilema.. sekarang ni...


sbb.. tak tau nak pilih kaler yang mana satu...

untuk make over my chenta hatiku... MYvi ku...


skrg ni.. ada 4 pilihan yang sedang bermain-main dikepalaku....

kuning, jingga, merah n hitam....


tp hatiku... berat memilih kaler kuning..... coz dari kejauhan sudah nampak kereta ku... hehe


aku terpaksa make over kan kereta putih ku ini.. sbb.... dah tercalar kat bumper belakang...



sbb.. telah dilanggar lari oleh DURJANA mana yg langgar n blah mcm tu je.... huhhhh.. tak pasal2 kereta ku dah comot....




bumper yg telah comot dek langgar lari...



so... nilah warna2 pilihan yang bermain dikepala ku.. tuk my chenta hatiku...



kuning tp keta swift ler.. myvi belum penah jumpa lagi...




n oren SE..



merah .......




n hitam... (kredit suma gambar to pakcik google)

so... kepalaku sudah fening memikirkan... warna apa yang nak ditaruh kat MYvi aku tu.. tp 80% aku lebih kepada kaler KUNING....... tp masih ada waktu untuk memikirkannya... wah...

dan aku juga tak kesabaran nak tengok myviku dimake overkan... coz peyut akan mensponsor... convert body ke MYVi SE n leather seat.... wah... best2 ni.. mesti akan nampak baru myvi ku itu... hehee.... barulah dak Syasya suka naik keta aku.. skrg ni.. asyik nak naik keta evo abahnya je... eksennn itu budak kecik... hehe







nota AKU : rezeki jangan ditolak... musuh jangan dicari... hehee.... yang penting... ikhlas.. adalah rezeki nya.... tak gitu... :) ...

9 comments:

sLEEping BEauty said...

oren sgt cantik!!!!

Noorul Wawan said...

Wahh... Sangat beruntung!! Mesti lepas mak over dak Syasya nak naik kete ummi dah... =)

onniey84 said...

orange cntik gak akak..kalau nk kuning mekap cam kelisa..bumbung hitam atas..fuhh sure cun

awien said...

pink..cun tu..

imanamani said...

era.. kalau tukar cover seat kat dalam... cantik gak kalau warna hitam...silver pun lawa... kaler kaler elegant..chewahhhh...

kalau dah pening..tanya pada yang pakar la... tanya pada kawan kawan yang pandai design...

warna kuning alo alo alo..ranggi nya....

EraNaZeErA.. said...

to SLeeping BEAUTY >

ooo.. ok... thanks.. satu oren..

to NOORUL WAN >

heehe..rezeki... tu la... minta2lah.. lepas tu nak naik keta uminya plak... :)


to ONNIEY >

oren 2... ok.. gak..cadangan tu.. kuning n bumbung itam.. akan dipikirkan.. kena tanya tuan kat umah plak..hehee :)

to AWIEN >

haha.. lari kaler yg nak la ayong.. tp dak orked mmg nak pink.. tp jangan haraplah tuan peyut tu kasi.. hehee... so lembut itu kaler... mana mau...

to IMANAMANI >

ya... kuning mmg ranggi.. nampak stylo..ja... dan yang paling pasti.. kena tanya tuan yg nak sponsor... hehe:)

awien said...

aku rasa peyut suka itam la..so aku vote hitam..

EraNaZeErA.. said...

to AYONG >

wokeh... 1 for hitam... hehe.. kalulah... betul tekaan ko.. aku belanje.. hehee..

noorcahaya said...

salam perkenalan.. kat jb ade org cat kaler kuning myvi ni.. tapi terlebih modified.. bodoss gile.. lampu reverse n signal semua dia tukar lampu merah.. sebbek tak langgar.. ingat die brek dari jauh.. rupanya tgh reversed... eee geram..