nnf

Tentang AKU

My photo
Melayari kehidupan didunia tidak semudah yg disangkakan...begitu juga dengan perhubungan sesama manusia...tetapi kehidupan akan menjadi begitu indah jika pandai menyelaminya... dan yang paling penting MAKLUK ASING TIDAK MUNCUL....LALALA

Friday, July 16, 2010

MASIH BERNASIB BAIK :D

 

kisah ni… jadinya… hari selasa lepas…

alkisahnya…. dalam kul 12.15 tengah hari… aku dpt call dari peyut…

katanya… dia tak ingat… sama ada dia ada kunci pagar n rumah ke tak..

sbbnya… dia tgk kunci rumah takda dalam kereta…

uishhhhh berderau gak darah aku…. kalau betul lah….

mmg dia tak kunci rumah n pagar…. alamat habislah……

akan jadi OPEN HOUSE  ler… jawabnya….

so…

time2 tu gak… aku… berdezup balik… aku tak tunggu dah waktu rehat..baru nak balik…. takut kang bila balik… dah kosong… heheeh

tapi sib baik gak lah… rumah aku…sekangkang kera je dari opis aku…. dalam 15 minit ja… dah bleh sampai.. pecut jgn ceritalah…. tp… dengan myV ja… kalu evo… huhhh.. mau 10 minit kot… eh… termerapu jap..

so sesampai ja… terus berderau… darah aku sekali lagi… sbb…

pagar adalah terbuka….. tp… kereta evo peyut masih di situ.. ok… selamat satu hal…

pintu rumah plak adalah tertutup…. dan yang paling bestnya…

kunci rumah ada didepan pintu pagar….

Photo0154

pintu pagar… yg terbukak…. masa aku sampai….. cuak giler masa ni…

Photo0153

dan rasa korang… nmpk tak kunci yg ada kat pagar tu…

kita kasi close up plak…

nampak tak… kat situ.. kunci rumah…..

Photo0156 

terus…. aku… bukak pintu… check segala barang yg ada….

tp… bila nengok keadaan rumah adalah kemas lagi teratur… wah… teratur…

maklumlah… aku yg kemaskan.. hehee…. tetiba terperasan jap… :D

 

08052010_00208052010_003

 

dan… nengok plak… lappy aku ada ja.. kat tmpt biasa…. dan yg paling

penting sekali…. duit tabung syiling peyut… yg mmg penuh giler…(duit syiling yg telah menjadi duit sekolah dak orked skrg ni..  tak payah pening2 nak tukar syiling…) masih ditmpt asal… huhuhhhhhhhhhhhhhhhh…. lega…. kesat peluh yg dah meleleh2…. hehee….

dah settle check rumah…. terus tipon peyut… kasi info….. bebel jap jelah… taklah sampai… memaki hamu laki sendiri… kang mau jadi isteri derhaka….

so… de teru setori rupanya… pagi peyut nak g keja…. lepas bukak pagar… dia p amik… minyak hitam kot ke minyak apa aku lupa… nak isi kat kereta kancil dia…. so si peyut letakkan kunci kat tepi pagar tu… so.. bila dia dah settle tuang minyak segala… terus ditestnya… kereta kancil tu hidup ke dak… tup tup kereta tu hidup… terus si peyut tutup pintu kereta…. DEZUPPP jalannnnnnnnnnnnnn… so.. tu yang kul 12.15 baru dia pasan.. kunci takda… tu pun sbb dia terpandang kat tmpt letak kunci takda kunci rumah…

hmmmmmmmmmmmm….. tulah… de teru setori…. dah aku dengar n dah habis bebel2…terus.. aku berdezup balik opis….

tapi yang pasti.. aku amat bersyukur kepada ALLAH.. kerana takde perkara yang buruk terjadi……. sib baik.. takder TETAMU yang tak DIUNDANG masuk rumah… udahlah kunci kereta evo peyut mmg ada kat umah… kalu tak.. dengan evo2 dorang angkut….

syukur sejuta juta kali…. dan yang pasti.. ALLAH masih sayangkan aku sekeluarga….

 

 

 

 

 

nota AKU : mood nak berupdate kurang sbb kesihatan aku… tak mengizinkan…… hope… kali ini…. akan kekallahhh…. :D

8 comments:

cik gObu said...

fuhh nasib baik
bahaya nie kak
kena hati2 selalu

EraNaZeErA.. said...

to CIK GOBU >

tu la... mmg bernasib baik kan..:D
mmg bahaya pun.... boleh mendatangkan kemuflisan...

MY HEART said...

uik... kak era,

seb baek takde pape belaku.. alhamdulillah... kena extra careful lepas nie...

imanamani said...

alhamdulillah...semua nya ok...

era.. tak sihat... patut la lama tak update ... jaga kesihatan ok.....

salam..

mamarempit said...

InsyaAllah.....

EraNaZeErA.. said...

to MY HEART >

tu la kan.. sib baik tak jadi benda buruk.... huhuhhhh... syukur sgt...

to IMANAMANI >

alhamdulillah.... hmmmm mmg kurang sihat skit.. dah masuk 2 minggu tak ok...

to MAMAREMPIT >

:D

pinkiss said...

gila saspen citer ko ni.. makin aku scroll down.. makin saspen ku rasakan..

EraNaZeErA.. said...

to PINKISS >

hehee... saspen yg endingnya... melegakan jiwa ragaku... heee