nnf

Tentang AKU

My photo
Melayari kehidupan didunia tidak semudah yg disangkakan...begitu juga dengan perhubungan sesama manusia...tetapi kehidupan akan menjadi begitu indah jika pandai menyelaminya... dan yang paling penting MAKLUK ASING TIDAK MUNCUL....LALALA

Monday, October 1, 2012

KING SUDAH MARI!!!!!!!!!


akhirnya.. akhirnya... KING sudah MARI!!!!!!
tercapai gak... apa yg dok berangan bertahun tahun dulu.. wah bkn setahun tp bertahun2 tau dok berangan nak beli katil KING saiz... hehehe

tp..idaklah aku yg beli seratus peratus... 70% dari en peyut..aku tambah 30%..hehee.. jadilah kan.. 
yg boleh aku beria ia nak beli jgk katil bknnya apa... disebabkan aku nak pegi kursus minggu ni di Langkawi.. dan mak aku nak dtg just tuk tgk2 anak2 aku... hantar gi sekolah semuanya en peyut.. mak aku just tunggu kat umah ja.. takut memalam en peyut kerja... tp sah lagi sahih aku yakin en peyut mmg akan kerja punyalah...

jadinya.. bilik tetamu kat bawah mmg takda katil lagi.. selama ni kalau sesapa datang.. aku bentang toto ja..
so.. bila dipikir2kan.. biarlah ada katil..selesa skit.. mak aku ker.. mak mertua ke.. biar selesa skit tido.. dah nama pun mak mak kan.. dah tua..kang sakit badan plak dok tido atas toto..

so.. bincang punya bincang ngan en peyut.. keputusan tercapai.. katil yg queen di bilik master tu bawak turun letak bilik tetamu... so.. bilik master aka bilik kami berdua.. bolehlah diletakkan katil KING.. yeahaaaa...
toche kekanda.. haha... poyo..

jadinya. hari Sabtu misi mencari katil KING berserta tilam.. gila susah mau cari.. bkn apa.. 5 kedai yg aku terjah..semuanya xda ready stok.. kena tunggu seminggu lebih.. cehhhhh.. mana boleh.. so.. kedai yg ke 6 aku terjah barulah jumpa... ada stok dan patern pun aku mmg berkenan sangat.. dan tilam yg diidamkan pun ada stok.. yehaaaaa... syukur... alhamdullilah..

mlm tu. jgk... kedai tu hantar...

so... 

taraaaa.. meh nak menciwi sat... 

ni la .... KING nya....


aku pilih kaler putih plak kali nih.... 



selepas di ubah kedudukan... disebabkan sebelum ni pakai Queen saiz..so cadar masih belum ada.... hehe..kena p beli pulak.. jadinya... letak apa yg muat dulu....



dan.. katil Queen telah ditransformkan ke bilik tetamu...di bawah... bila dah letak katil nampak cantik pulak bilik nih.. kalau tak... huhhhh.. pening aku nak kemas..sbb dak dorang tu suka sepahkan dlm bilik nih...


so... dalam bilik tetamu ni.. ada almari sebijik... meja study dak orked... dan lepas letak katil masih byk ruang lagi.. nak bersolat jemaah tuk dua orang pun masih muat....


jadinya... bab menyetelkan bilik tetamu dah selesai...dan impian nak katil KING pun dah tercapai.. skrg ni.. tengah nak merealisasikan impian impian lain plak..wah.. banyak tu impian... tapi..semuanya kena pelan pelan kayuh.... sbb nak penuhi impian bkn dengan air liur.. tp dengan uwang uwang....

jadinya.. hati kena sabarrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr....




NOTA AKU.. hari nih..aku bercuti.. mau mencari baju tuk dinner dan juga jalan2 cuci mata...dengan kawan aku.... bos xda.. barulah PA boleh cuti dengan hati yg tenang... :)




4 comments:

cik gObu said...

tgk king nmpk queen mcm kecik je kan

♥nrina♥ said...

salam ziarah

wah..sy pun baru guna katil king... bab nak cari cadar mencabar sikit sbb nak yg murah hehe...mmg susah ler kan..

MamaZulaiqha said...
This comment has been removed by the author.
EraNaZeErA.. said...

Raja...

Aaaa... Betul tu... Kikiii

nrina....

Yup...td gi jusco cari cadar semuanya 120 ke atas.... Huhuhhhh