nnf

Tentang AKU

My photo
Melayari kehidupan didunia tidak semudah yg disangkakan...begitu juga dengan perhubungan sesama manusia...tetapi kehidupan akan menjadi begitu indah jika pandai menyelaminya... dan yang paling penting MAKLUK ASING TIDAK MUNCUL....LALALA

Monday, February 16, 2009


2 HARI PUNYA CERITA.....



minggu ni aku...byk habiskan masa kat umah je... coz peyut aku standby...
bila dah peyut ni standby... jgn haraplah... nak kuar jejalan jauh2...
takut... kang tetiba ada b.down.. ha... naya tu...
so kitarang just g jalan dekat2....area bangi je...


Pastu lepak kat umah....baru....hehehe
pagi..sabtu... dah pegi pasar bagai.... pegi umah baru jap....
oz kontraktor nak amik ukuran utk GRILL....

grill peyut yg pilih design coz pulusnya yg kuar...
tp kitarang buat grill yg biasa2 je...
kabinet... plak.. aku dah ada design utk dpr basah..n kering...
dan dah dpt berapa RM yg kena byr...FUH....mahe gak...

tp demi menjimatkan apa yg patut...
aku mgkn buat kabinet tu dapur basah dulu kot...



nilah rupa paras dapur basah aku..

ni plak design yg akan aku buat...cuma aku nak tambah almari panjang ke atas...



yg dry kitchen nanti2 pun bleh... coz byk benda yg nak kena beli lagi....


ni plak design bagi dry kitchen... tp mgkn lambat skit kot aku buat... tgklah mcm mana....

so kalu semua dikeluar sekali harung... huhhhhh mau mkn pasir lepas ni...




ni masa tgh tunggu kontraktor dok amik ukuran grill... si kenit ni plak... mcm

jakun coz slm ni umah xda tangga... nah kali ni... naik turun je keja dia.... sian anak aku yerk... sah2 ciwi giler.....





sebahagian lg rupa paras bilik master....


cita AHAD PLAk....

ahad... pg kitarang just g breakfast... pastu balik... aku buat keja apa yg patut... pastu membukang anak beranak.... petang... baru kuar g WARTA Bangi... je... coz... cm aku kata td ler... peyut standby.... tp kuar pun ada tujuan gak sbnrnya....




si kenit syasya... pantang nmpk troli ni mesti nak duduk...... ada motif tau knp aku kuar bw troli ni....



si kakak beria2 menolak adik...



ha nila motif kitarang kuar..... peyut nak cari tipon... coz tipon dia dah masuk tong sampah...



nak jd cerita smlm jatuh... pastu bila on... line xda... on of on of.... pun tak mau gak... so peyut ni dah bengang... terus dicampaknya tipon tu ke dinding... hancusssssssssssssss la tipon tu...
ha.... so terus kena cari yg baru....



orked nak interprem gak....



ni plak motif utama aku knpa bawa troli... nak isi baju yg dihantar dobi...syasya slamber lenn je duduk atas tu.... pastu si kakak plak beria nak tolak....

hehehe... gambo kureng skit... coz tgh laju si kakak menolak...itu troli....



dah tembam si kenit syasya ni.... rupanya....
.............................................................................................................................................




nota : 2 hari punya cerita.... coz aku malas nak update... asyik terasa nak baring je... nak menerjah blog pun terasa malas lg....

12 comments:

MasNurin said...

kabinet memang mahal. Tak per uat yang biasa2 dulu esok2 ada lebih baru tambah yang elok punya.Comenya dua beradik tu.

EraNaZeErA.. said...

tula kalau ikutkan hati...nak buat terus... tp bajet benda byk lagi.. yg mmg penting kena beli... huhuhu..

comel mcm mak dia ka?????? hehehe

alladiin said...

kenangan bila masuk rumah baru, bila cakap, gema beb... anak2 teruja pasal gema..apa lagi, jerit sakanlah..

yanizan said...

betul..betul....msk umh baru mmg bnyk pakai fuluss...wat yg wajib dulu...bnyk lagi nk kena beli...

EraNaZeErA.. said...

to ALLADiiN >

tul tu.. mmg bergema... rasa cam dalam gua... anak2 mmg teruja bab tu.. tp plg teruja dpt tangga... coz sbln nikan takda tangga... so pekhak gila la...(ejaan cm org kedah ckp) heheh...

to KAK IJAN >

yala kak... mmg byk kena pakai duit... ishh kalu ikut hati sumanya nak wat la ni... tp pulusssss.... kena guna yg penting dulu.... amik kata2 aka haritu... PELAN2 KAYUH... huhuhu...

kakpiah said...

aku pon tgh ketakotan tunggu kunci umah nih.. walopon umah aku kecit jer..
tapi kalo dah duit yg ada tak seberapa.. ttp mengundang ketakutan.. tolong!! tolong!!!

EraNaZeErA.. said...

hehe... tul tu... baik ko simpan dari skrg... tak payah dah dok beli brg ELLE... biar ka cik tipah ngan perpume ELLE dia... ko simpan duit tuk rumah baru ko.... hehehe...

cam n peyut pun dah dok pening... coz dari rumah kecik yg brg tak seberapa pehtu ke rumah agak besor... jehnu kena beli barang plak.... huhuhu...

AQisH said...

wahhh eera semangat nak pindah rmh yer..lawa rmh eera tu..kat mana tu yer..

akak lak buat kabinet utk dry kitchen dulu ingatkan xnak smbg yg wet kitchen tu lagi..last minit husband akak sambung gak..rmh eera ni untung sbb dah siap ada wet & dry eh..

selamat pindah rmh baru yer..siap sedia jer lah duit utk itu ini..puluh2 ribu gak abis tu ;-)

Elyn said...

haah br perasan syasya udah muntel.... geram tgk pipi die la!!

EraNaZeErA.. said...

TO kak AQiSH>

hehe.. semangat kak.. tak larat dah dok umah atas kayangan ni... penat giler...

rumah ni kat area sepandan bangi kajang... tu la.. duit byk kena kuar kak... mana ngan grill, wet & dry kitchen lagi.. last2 buat wet dulu... huhuhu... tggu bonus bln dpn.. insyaallah...

EraNaZeErA.. said...

to ELLYN >

tula.. syasya ni montel kat pipi je lebih.. tp badan biasa2 je... tp minum susu... byk...kalu mlm setiap 2jam bgn minta susu... ngatuk dah aku... huhuhu..

B | a | Y | B | i | e ♀ said...

wahwah! syoknyer pndah umah baru ^^