nnf

Tentang AKU

My photo
Melayari kehidupan didunia tidak semudah yg disangkakan...begitu juga dengan perhubungan sesama manusia...tetapi kehidupan akan menjadi begitu indah jika pandai menyelaminya... dan yang paling penting MAKLUK ASING TIDAK MUNCUL....LALALA

Tuesday, February 24, 2009

BILA PEYUT TERINGIN AKU PUN APA LAGI.....

ptg tadi... peyut call aku ckp teringin....
so aku ckp kalu dah teringin...
balik umah karanglah....
akan ku tunaikan.....


lepas nengok spa Q, mandi2 dulu,
pastu sembahyang maqrib dulu...
pastu siap2 apa yg patut....
so... dlm kul 8.30 gitu....

aku bagilah apa yg peyut....nak....
hmmmmm.... sedap kata peyut...
aku pun bangga la... apa lagi...
bila suami memuji isterinya....
hehehe... sungguh aku rasa terharu...
lepas selesai sumanya...
peyut, aku dan anak2 pun menadah tangan...
..........................
.........................................
...........................................................
................................................................................
...................................................................................
........................................................................................
...............................................................................................
mengucap alhamdullilah kerana diberi rezeki untuk
malam ini.......

Haaahahaha... mesti korang berpusing dah kan...
tiada yg lain... hanyalah...
menu untuk makan malam.....

menu yg aku masak sendiri... air tangan seorang isteri....
............................
.......................................................


ikan cencaru sumbat sambal.... (dah lama peyut ckp nak mkn ikan ni)... so apa yg diteringinkan dah termakbul....
dan udang goreng untuk orked n syasya.....


............................................................................................................................................
nota : masa entry ni dipublish...peyut dah kuar g keja.... so... aku adalah kesorangan ttp masih ditemani anak2 aku yg dah ketiduran kekenyangan.... masa utk aku menerjah blog kekawan aku plak....

15 comments:

MKBS Resources Sdn. Bhd said...

Aiyo akak...mmg suda terpusing sikit pala beta...wakakakaka...lucahhhhh...

EraNaZeErA.. said...

hehehe... saja je gimik2 kepala org tgh sewel.... tp kan.. ada ke awal2... dah tutttt.... lariksss....

Deqna said...

ingatkan tingin apa tadi.. rupanya asben ngidam yer

EraNaZeErA.. said...

to DEQNA >

tp ngidam tak berisi ler... ngidam gatal2 je.. hehehe..

Mommy Prince said...

era sedap ku tgk ikan cencaru mu ituh~~..sodappp

EraNaZeErA.. said...

to MOMMY PRICE >

hehe... mmg sedap... mkn dgn nasi kosong.. fuhhh... lazat....

UnGu VioLeT said...

salam ziarah.. salam kenal.. really nice blog.. ade mase, singgahla ke teratak Ungu Violet pulak.. :)

EraNaZeErA.. said...

to UNGU VIOLET >

salam pkenalan... toche2... insyaallah... akan singgah... tp mmg dah penah singgah pun sebelum ni... tp jd silent reader je lah...
hehehe...

AQisH said...

ehh..ehh sdpnye cencaru sumbat tuu..akak pon suka..tetiba lak teringin ni hukk..

Elyn said...

ekekekekek........ entry buat org lapau!!!

EraNaZeErA.. said...

to KAK AQISH >

hmmm mmg sedap kak... smlm pun mkn lagi.. huhhhh nikmat makan bersama nasi panas... baik akak wat... tak rugi... conpem lepas tu nak mkn lagi...

TO ELYN >

hahaha.. betul2 tu.. aku sendiri nengok pun jadi lapar... nak ratah ikan saja pun ok... sodap...

Naughty Adam said...

ikan cencaru sumbat sambal... mmg peberet le lauk nie... tapi kan era ko nye ikan dah nak ancur disumbat sumbat... kekeke~

EraNaZeErA.. said...

to ADAM >

heheh.. mmg sedap tau.. tp biasalah bila masa diwaktu mlm dikala bdn kepenatan...hehehe.. salah waktu plak.. dlm gambaq je tu.. kat luaq wokehhh... sodap lagi...

missyen said...

ermmm..menarik nmpk ikan sumbt tu..bleh x saya nk jadi salah sorg invite reader dlm blog memorizulaikha.saya dh bace dr awal..
tp skang xleh bace..ni email saya..yantea86@gmail.com..

EraNaZeErA.. said...

to MISSYEN >

ya ya mmg menarik lagi sodap dimkn... insyaallah ....