nnf

Tentang AKU

My photo
Melayari kehidupan didunia tidak semudah yg disangkakan...begitu juga dengan perhubungan sesama manusia...tetapi kehidupan akan menjadi begitu indah jika pandai menyelaminya... dan yang paling penting MAKLUK ASING TIDAK MUNCUL....LALALA

Wednesday, February 4, 2009




CERITA RUMAH BARU LAGI...



lagi aku nak story about my new house.... cewah... nak speakang plak....
lunch hour td aku kuar g jengok umah baru ngan peyut dan kak yati (kawan opis aku).....
hhuhhhh.... gembira giler... tak tau nak ckp mcm mana....


besar.... luas... selesa.... dan yg pasti dptlah anak2 aku bermain riang....
lagi best depan rumah aku... ada playground...takder umah org...
senang nak parking keta lebih...skit... dan yg paling penting
anak2 aku boleh berkawan ngan manusia...

coz sebelum ni terperosot... dok atas kayangan... hahaha....

jom kita layan... pic rumah baru aku sefamily ni....




dari luar..depan




pandangan dari luar.... peyut n kak yati tengah dok belek brosur kabinet ngan grill



ruang tamu dari arah depan



dari tepi

ruang tamu dari arah dapur



dapur kering n basah...dibelakang skit


stor bawah tangga...siap berpintu lagi


tempat rehat..menonton TV di tingkat atas



bilik utama.. bahagian tepi ada lagi..ngan bilik air sekali...



bilik no. 2


bilik air kongsi tuk bilik no.2 dan no.3


bilik no.3



haha.. aku terlupa nak snap 2 lagi gambar... bilik kat bawah...
yakni bilik no.4 dan bilik air kat bawah.... tp bilik kat bawah besar gak... boleh letak katil queen n almari lagi... tu pun masih akan ada ruang lagi....
fuhhhh.... mmg puas hati la.... tak rugi beli rumah ni....


nampak tak sipi2 bilik dibawah sebelah kanan...

dan gambar di bawah tu gambar Syasya tersenyum riang.... so kalau korang nak tahu... aku happy centu lah... kalau bleh nak senyum cam syasya tu...

tp kang nampak buruk plak..... so

aku tempekkan jelah gambar syasya bagi pihak aku

yang happy gilerrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr......




nota : skrg ni otak tengah dok mula pikir nak wat kabinet camna....???pulus berapa mau keluar????? bajet tinggi ke rendah???????? dan yg pasti.....dok tunggu BONUS... tak umum2 lagi..... waaaaaaaaaaa....cepatlah....aku nak pindah dah ni.....

23 comments:

jesnita_ns said...

mmg luas umah akak...sy pn tumpang hepi gak ngeeeeee...

EraNaZeErA.. said...

YE..mmg luas... akak pun terkezut nengok...nyer tadi... akak dah tersenyum cam syasya dah...hehehe

Mrs.R @ Emi said...

WAHHHHH....CANTIK+LUAS....BESTNYER UMAH KO....
KO WAT KABINET DAPO SANTEK2 AA EERA OIT...
BAPE REGA UMAH NIH?BERBALOI LA AGAKNYER DGN BESO N LUAS..

Mrs.R @ Emi said...

LUPA NAK HABAQ...CHEK PRIVATE BLOG SBB ADA HANTU DOK CURIK GAMBO EMILY..P MASUK CONTEST BABY CUTE KT INTERNET...
NNT AKU INVITE LA HANG..LGPON CHEK DH LAMA XHAPDET..BZ KEJE NIH HA..

~ Nana ~ said...

beb....besarkan rumah ni...berbaloikan...hahah...cuma rumah aq design lain skit....aqnye wetkitchen besar skit dari ko....xpe2..esok aq tepek gambo dalaman rumah aq lak....

erk..ko x panggil lagi ek supervisor dia dtng cek rumah...tu pasal gate ko kunci lagi....cehh..pepandai je aq ni...hahaha

niway...just nak kongsi ngan hang...hehe...aq tanya jiran rumah baru ritu...dia kata..total tuk buat grel tu dalam rm2200 to rm2800...tapi kalau ko jumpa yg lagi murah...okeh gak...jangan lupa habaq kat aq okeh....

waaahh...panjangnye komen...hehe..

EraNaZeErA.. said...

ha..mmg besaq gila.. insyaallah... kalau pulus mengizinkan...
luas rumah ni 20x70..
4 bilik 3 bilik air.
harganya 198,000.00

ohh ada yerk yg jahat centu... wokey karang emel kat aku yerk... eranazeera@gmail.com

EraNaZeErA.. said...

besar.... supervisor tu kata besok... ...oh... bukaan rumah ko berapa yerk... tp tula tengah dok pkir camna nak wat kabinet dapur.. rumah aku dua dari Nlot corner... no.33.

masviona said...

20x70 sama size dia ngan umah saya tp nape nmpk cam umah eranazeera lagi besar ek???

ni kat area mana ye??

EraNaZeErA.. said...

TO MASVIONA>

ye ke? susah nak jawab. mgkn design yg nampak lain kot.. tu yg nampak besar skit .... kot kot le..
beli umah kat mana? kat bangi gak ke?

mummy_adam said...

wah.. best nyer rumah baru.. cantik n besar.. sgt2 puas hati.. tahniah.. tahniah..

kat mana nie ek?? rege nyer menarik utk size tu.. suka..suka.. :)

izZti.izztiHa ;-) said...

wah bestnyer luas selesa n standard price...kt bangi ke?kira orite la ek kt bangi le dpt rege camtu?huhu..xsbr nk beli umah gak..

EraNaZeErA.. said...

TO MUMMY ADAM >

toche toche... kat Bangi..sempadan BAngi kajang.. Taman Kajang Impian... hehehe.. mmg best.. coz besar dah harga yg sgt berpatutan

TO IZZTI >

sempadan bangi..kajang. dkt ngan sek.8 dan 7... heheh...cepat beli umah sendiri lagi lama lagi mahal harga rumah skrg...

mama said...

best nye..beso ...pueh ati...baguih...tahniah

same le kite..bonus lom ada istihar lagi..huuuu

EraNaZeErA.. said...

TO MAMA >

TOCHE TOCHE heheh...memang best giler mama... tak tau nak ckp camna lagi... asyik senyum ja..

tu la bila nak umum ni... hai... penat dok tunggu...

Elyn said...

hihi cepat la buat muke cam syasya tuuu..... pastu tepek.... ada brani!!!

EraNaZeErA.. said...

to ELYN >

wooooo.... takuttttt...beb... karang korang suma larik jejauh sampai tak mau jengah blog aku dah... heheheh...

nnti akan dipikirkan... tunggguuuuuuuuuuu

Anasfadilah said...

woahhh!

gila luas ok

best la kak era

saya pun teringin nak rumah atas tanah

tak takut nak pikir anak buat superman tingkat 3 ok..

cepatlah makeup rumah...nak tenot!

EraNaZeErA.. said...

to ANASFADILAH >

hehe mmg luas giler.. skrg ni pun dah pening coz brg kat umah lama tak byk mana pun.. jwbnya byk gak barang yg nak kena beli....

ok nanti siap akan dipublishkan... kalau dkt akan dijemput dtg kenduri masuk rumah... insyaallah....

tipahvogue said...

sungguh beso! bleh la aku bergelimpangan bila gi umah hang nanti noooooooo....wakakakaka!!!

rynn2506 said...

wah...santeknye umah awak....
ok la tu kan....
kalo kite sgt la pueh hati..dah la besar...sesuai ngan pekembangan pesat family awak itu....

tahniah...kerana berbelanja dgn bijak n dpt memenuhi impian diri sendiri...langkah satu langkah besar....

Xyra said...

CANTEKKKK
SUKEEE
NAK JUGAK...!!
hehe...tahniah wak
best ada rumah sendiri kan

EraNaZeErA.. said...

TO CIK TIPAH>

boleh..sblm tu mailah tolong aku cuci umah dulu... barulah hang bleh bergelimpangan kat umah aku noooooooo...hahaha...

TO RYNN>

TOCHE TOCHE...hmmmm tu la kan... nnti leh tambah bby sorang lagi plak... opssss...

TO MYXRA>

toche... nak gak... bleh... ajak hubby g beli...hehehe...insyaallah... nnti ada la tu...

Intanaziela said...

cantik rumah, selamat menghias rumah yek.. :P