nnf

Tentang AKU

My photo
Melayari kehidupan didunia tidak semudah yg disangkakan...begitu juga dengan perhubungan sesama manusia...tetapi kehidupan akan menjadi begitu indah jika pandai menyelaminya... dan yang paling penting MAKLUK ASING TIDAK MUNCUL....LALALA

Saturday, February 28, 2009




GEDIKS SANTAI....


smlm.... for the first time....
peyut jaga anak2 sorang diri... hehehee
sungguh ku tak sangkat... bleh gak laki aku ni jaga anak sorang2....
siap bawa anak gi J U S C O lg....

coz smlm aku ada program GEDIKS SANTAI....
ala program yg KAK ENGKU n SHARIPAH SHAHIRAH...
kt TB T3 tuuuuuuu....


majlis start kul 8.30 mlm.... lepas maqrib aku kuar...
drive sorang diri... selamat jgk sampai....
hahaha..... aku tipu je.... gilo ke apa... mcm lah aku ni artis...
sbnrnya... aku ada majlis PUSPANITA,.....
Jamuan sempena Pertukaran PENGERUSI dan TIMBALAN PENGERUSI PUSPANITA.....
so tema bg majlis tu MALAM NOSTALGIA... pakaian ala2 50 & 60 an....

sbb aku pun tak tau nak cita apa dah....... SO....

jom layanssss jelah gambo pada... malam GEDIKSSSS SANTAI...


Acara pembukaan..... tarian endang...


artis jemputan... ARTIS LEMBAGA HASIL.... (cik tipah mesti kenal dah)... not free ok.. dorang ni... walupun org LHDN gak....



ni plak.. salah satu babak pintomin... tp mmg best giler... suma org ketawa tak hingat dunia dah... coz pelakon2nya mmg berbakat... kisah ZAITON d SUDIN... (bujang lapok..) mmg bleh bg 5 bintang...


ni plak selingan tarian hindustan... still dalam babap drama pintomin tu... si JETON tgh berangan...... (lagu BOLE CURIYA...)




penari-penari BOLIWOod...

tiga gadis pingitan....

tetiba mak gadis beranak 2 mucul.... hahaa... betapa aku kecik dari dorang...

bersama PENGERUSI PUSPANITA...
yg akan bertukar... pn. noor azian... BIG BOS... kat opis aku... (pengarah besar di APM)...
dan juga dulu pernah jd bos aku.... gak... very very best... dpt keja ngan beliau...
n mmg cute giler...kalu nengok dpn2... mcm NOrish Karman...lg...



TIMBALAN PENGERUSI PUSPANITA....
nila Isteri BOS aku.... (hmmmm kecik je orgnya..)....
sila abaikan gambar yg nampak kami cam katik dibwh... coz tkg amik gambar tu duduk...
see abis rosak gambo

Pengerusi, tim.pengerusi dan Bakal BOS aku....


gambar the gediksss-gediksss.... gadis n mak gadis.... tp cam sama je mak gadis...
n gadiskan...


bergambar bersama pengerusi n timbalan....
.........................
ni plak.... gambo.... ARTIS JEMPUTAN dari BOLIWOODssssss.....
heheehe.. to my XBos... mr M.... kenal tak siapa gerangan di bawah ni...
jgn tak caya.... nila bekas officer MR.BOS... ms. R.... tu.... lain tak...



majlis selesai dlm kul 10.30 mlm... tp ada lgi yg dok smbg berkaraoke...
tp aku bknlah.... kaki atau suka berkaraoke... coz sora tak sedap...
lagipun hati dah ingat giler kat anak2 kat umah... kat peyut aku
pun ingat jgk............
....................................................................................................................................
nota : walupun bergumbira2 diluar... tp HATI ini ttp ingatkan anak2.. n suami... rasa lain bebenor.... hmmmmmmmmmmmmm camnalah bulan 4 nanti yerk... aku pegi tanpa bw anak2 n suami......huhuhu...

11 comments:

~ cpm ~ said...

hehe..gedixs santai gitu....
xpe beb...skali skala...x selalu kan...*ttba aq rindu saat saat aq keje..saat saat bergaya di majlis annual dinner*hahaha

EraNaZeErA.. said...

to CPM >

hehehe... tp gediksss bersama kaum sejenis je... sesekali plak tu... apasal ko berenti keja... oooo jd isteri misali yerk... takpe2... nnt lagi laki sayang.... hehehe

Anonymous said...

xbos kata: kenal, zeera. kalau ikan di laut i dah tau jantan, betina atau gay, nikan pulak..... I baru balik dari disney, hongkong. memang rambut puan ranjeet tu sebijik macam snow brown(white). wau... you all seronok ke atau sedih kerana bos-bos nak pergi?

EraNaZeErA.. said...

to MR. BOS >

hehehe... dah nama pun xofficer kan... mestilah kenal... mcm snow brown... tp itu ms r.. mmg pandai menari rupanya...(bos jgn tarik dia g sana tau)

wah bestnya... g holiday sampai kat hongkong... takda subiniar ke?? hehehe tak malu la plak...

seronok masa persembahan mlm tu je... tp sedih la bos... puan azian dah tak jd pengarah apm.... rasa kehilangan yg amat2.... susah tau nk cari bos perempuan yg begitu cool.... senyum sokmo... hehehe.. dan bos pun apa kurangnya... same like mdm azian gak... cool men... adakah ini ayat bodek?????

Anonymous said...

Walaupun ayat yang digunakan mirip-mirip bodek tapi jangan risau sekali sekala bos-bos ni suka jugak kena bodek. Asalkan sedar yang dia tu kena bodek sudahlah.

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
EraNaZeErA.. said...

to Mr.BOS >

hehehe... tp ayat tu sbnrnya ikhlas tau bos... tp ttp cam ada unsur bodek gitu... dulu masa bos kena tukar... mmg antarabangsa rasa kehilangan amat2... rasa cam frust je bos kena g HQ...tp kali ni agak berlainan skit.. perasaan kitarang agak OKLAh... tp yg kaki bodek je rasa amat gelisah dan tak happy coz nnti susah dah dorang nak kipas2.....n nak mengular kemana2.... (oppss pepagi dah nak mengata...)tp ini suma kenyataan yg kami2 tanggung selama ini...

ooo ye ke bos-bos suka cenntu... ishhh ni kena pasang strategi ni... hahaha...

Anonymous said...

petang tadi jumpa xboss1, xboss2, current boss1 dan current boss2 u. Nampak semuanya happy-happy belaka jumpa kp. I masih tak tau siapa yang suka mengular ni. bagi sikit pembayang maksud. Memang dulu I pun dah seronok kerja kat apm, sebab I buat kerja yang macam-macam. satu pengalaman yang sungguh bermakna. pembetulan bukan "rock iron" tapi "wrought iron" rasa macam chegu kelas dewasa lak.....

EraNaZeErA.. said...

to MR. BOS >

ooo ye ke... mestilah happy... mana bleh xhappy kang lain jdnya...

ala Bos mesti kenal punya... kan dulu bos pengarah kat unit international... tp mgkn dgn bos dorang agak tak berani n mgkn tak sempat nak keluarkan jarum kot... lgpun bos dulu bknnya suka melepak dlm bilik officer or staff kan... tp kali ni lain jdnya... bos tu suka lepak kat bilik dorang... tu yg jd dorang besar kepala...

yg officer ni mmg kuat mencucuk bos... dan timbalan bos... tp timbalan ni ditgh2... tp bos yg cpt termakan cucuk... apa yg dorang buat sumanya betul... walupun penah officer ni sampai angkat tangan nak tampar org... tp bila diceritakan kat bos... ditundingnya ke org tu balik... walhal kesalahan tu mmg si officer ni yg mula... yg dtg serang kat bilik staff tu... patutkah sorang pegawai perangai cam2.... officer ni kalu time bos2 xda kat opis... kuar dari pagi tghari baru balik... tp bila bos2 ada... huhhh setiap 5 minit dok kuar masuk bilik bos... meluat kitarang nengok....

yg sorang lg staff... mmg rajin keja... tp lagi rajin mengular... tp bos ttp tak marah.... sampai staff ni dah buat kesalahan yg mmg wajib kuar tindakan tatatertib... tp bos tak wat cam2.... prestasi siap bg cemerlang lagi... bila big boss tanya dah kuar surat tindakan, ckp dah... dan staff tu pun dah jwb... tp langsung tak nampak surat tu utk rekod fail... so kitarang mmg frust ngan tindakan b..s, tp apa nak wat dah nama BOS kan...

tp officer ni punya berjaya cucuk jarum, sampai unit antarabangsa dah jadi puak... sampai abis keja era disuruh bos sleshhkan... dan bagi kerani yg buat... padahal dah 9 tahun era buat benda tu... sedih tau MR.Bos.. bila jd mcm ni.... kami skrg berharap ngan puan azirah je... dialah penyelamat kami... dua org kaki bodek ni tak berani ngan pn.azirah ni...

nnti Mr. Bos akan tahu jgk siapakah gerangan org bodek ni... tu yg kami sedih bila BIS BOS kena tukar.. coz big boss tulah boleh selamatkan kitarang... jumpa kami tunggu perubahan bos baru ni plak...

dulu g keja best... skrg rasa mood ilang terus..

"sja je eja rock... blogger kan suka yg pelik2... jji sebut sama je... heehhee... tp toche...

Anonymous said...

i masih kelabu dengan officer ni. message i kat mazuna@yahoo.com, hendak juga tahu siapa. masa i kat sana tak pulak rasa dibodek-bodek. walau apa pun, sabar saja, kita kerja ni mesti kena seronok kalau tidak dok tunggu time balik je.

EraNaZeErA.. said...

to MR. BOS >

wokehhh... nnti akan diemelkan... mgkn cara BOS profesional... tak memilih kasih gitu... hehehe...dan BOS tak lepaks2 lama2 dlm bilik pegawai or staff..... so masa dorang ngan BOs agak terbatas... tp lain jdnya... bila bos tu pagi2 ja sampai terus tanya staff tu.. suh masuk bilik... ada part yg mmg tugas PA pun ttp disuruh staff tu... so PA cam tercongok je... staff tu pun dah berani masuk bilik bos tanpa tanya PA kat dpn... main nonong je masuk... siap dok mencanang kat admin ckp bos dah tak caya kat PA dia... mmg geram bila jd cam2... markah prestasi kitarang pun menurun dri tahun lepas... selama keja kat sini inilah markah yg paling rendah era dpt... walupun cemerlang....huhuhu... sedih...

tp kami tak nafikan... walupun mcm tu ada jgk kebaikan yg Bos tu buat... itu kami ttp hargai cuma ada yg kurang dr segi pilih kasih je...

betul tu... bila hati dah xseronok.. mmg rasa mcm nak cpt2 balik... harap2... ada perubahan baik tak lama lagi...