nnf

Tentang AKU

My photo
Melayari kehidupan didunia tidak semudah yg disangkakan...begitu juga dengan perhubungan sesama manusia...tetapi kehidupan akan menjadi begitu indah jika pandai menyelaminya... dan yang paling penting MAKLUK ASING TIDAK MUNCUL....LALALA

Tuesday, February 10, 2009

INVITE.......

salam... mana yg dah emel aku... aku dah addkan.... yg mana emelkan pada adik aku ijah....
insyaallah... akan diaddkan jugak.... semuanya terpulang pada ijah....
ijah memang rasa bersalah... tp hanya dia yg tahu apa yg dia rasa skrag... harap korang paham lah yerk...


so dibawah ni aku copy entry yg dri blog MEMORIZULAIKHA oleh mamazulaikha.... yang terkini...

...............................................................................................................................................................

maaf


tindakan drastik yang saya ambik ni mayb agak selfish..
tapi saya rasa saya tak deserve tuk baca comment dari famly PMTP yg tak brmoral mcm tu..


it's hurt me...so much..
lepas comment dari faris saya cuba tuk kata saya kuat n tak kisah dgn caci maki dia..
tapi benda tu buat saya lost focus on everything..
saya jadi geram...marah...sad....unhappy....mmg suma cakap sabar...
tapi itu lah benda yg teramat ssh...saya rasa pelik mcamana as a human being...
berkongsi Pencipta..


n yet still ada manusia yg langsung tak de perasaan kasih sayang towards baby...


dah la tak tau hormat prsaan orang...ntahla...
saya down sgt bila baca comment tu...tapi deep inside my heart rasa guilty sgt to all the followers..yg banyak bagi sokongan n motivatons kat saya...


im happy to know that still have people out there that believe in me...thanks a lot...


as i read my email today...mmg rasa brsalah sgt2...
takut org ingat saya tak tau appreciate saat awal2 k.eera operate this blog n hundreds of u that support n motivates me everyday...ramai yg mail for the permssion...


skrg rasa tak sedap hati plak dgn tindakan saya ni...hanya Allah yg memahami apa yg bergolak dalam hati ni...kehilangan anak yg disayangi....


orang yg bersalah bebas bersuka ria...


n tambah lagi anak2 menantu dia plak dgn tak de rasa malu maki hamun saya....mmg menyakitkan..setiap hari ...bangun...dah takde perancangan yg saya brani buat...ikut ja...apa yg bakal berlaku hari tu..dulu...masa happy bby ada ...ada ja plan yg dah terfikir nak buat...skrang...ikut ja apa yg perlu saya lalui untuk tempoh 24 jam sehari n yg berikutnya....


semoga pembalasan akan tetap ada untuk PMtp n orang yg bersubahat dengan dia...
amin..

to my beloved baby..mama akan usaha selagi termampu...

hadirlah dalam mimpi mama dgn wajah yang manis with ur sweet smiles....


wajah yang teramat2 dirindui ijah dan suami dan kami sekeluarga....


kenangan manis ijah sekeluarga....hanya tinggal kenangan



mama rindu...rindu sgt.....mama berdoa baby tenang di sana sayang....


......................................................................................................................................................................



nota : harap rakan2 bloggers semua doakan agar kebenaran akan terjawab....

20 comments:

MasNurin said...

kesian ijah, berat yang dia tanggung. Saya faham tiap malam mesti dia mengimpikan kehadiran arwah dalam tidur dia.

mamarempit said...

tk faham la..kenape ngn femili pempuan tu???

Tk de ke dlm femili dia yg ada sikit rase bersalah ke....eiii...tk fhm...

Alicia said...

alicia.kamaruddin@gmail.com

(licia)

sWeEtdARLinG said...

nak access gak... harap mendapat kepercayaan..

sweetdarling79@yahoo.co.uk

Anonymous said...

eera..akak ari ari nk tau pkembangan kes PMTP tu..hopefully msuk jail la die..br pdn ngn muke die...
tp akak xdak blogla..email adela..hehehe...bleh ker? shamsida@gmail.com

Anonymous said...

akak, sy dh ikut dr awl dh. skrg nk smbg jgk. hrp dpt permission la..

animkechik@yahoo.com

shafa said...

alah...kenapa nk privatekan...??
tolonglah add kite jgkkk....

shafareeny@yahoo.com

Aspalela said...

Yea!!....aspa akan mendoakan kesejahteraan dan kebahagiaan utk Ijah.....
Faham dgn keadaan ijah....
Moga yg hilang akan berganti....

**ape kesah PMTP tu ye eera???

Nietanozie said...

Salam Era...

Nieta memang pengikut setia blog Memorizulaikha. Tapi silent reader jek. Ari tue biler tengok dh diblock, frust jugak coz x dpt nak baca perkembgan kes nie. But then, aku rasa Ijah lebh memahami kenapa dier buat camtu. I belum ada anak, tapi I feel very sad pada apa yang dh jadi. Semoga Arwah Zulaikha bahagia di sana. Dan Nieta gak hrp dpt access blog memorizulaikha tue. Tq Era.

Anyway lupa lak, salam perkenalan la yek. Blog hang nie pun jd blog wajib aku tetiap hari. Do add me....

nietapah@gmail.com
nietapah.blogspot.com

Mrs.R @ Emi said...

eera..aku nk baca jugak
mintak tlg ijah add kalo die nak la kan..
emimohamad@gmail.com

Masy said...

akak!! add sy jugek bole? klu kak ijah bg la..

masyita4180@gmail.com. thanks kak huhu

precious innocent said...

salam... tkejut masa sy bukak blog ur sis.. sbb dah private.. frust sgt.. sbb sy mmg follower...

hopefully dia sudi add sy...

emmano@hotmail.com

ps.. sy pun ada buat entry pasal arwah kat blog sy..

-mama emma-

acu aza damia said...

Salam era...

Sebelum ni acu 1 of pengikut setia memori zulaikha.. X caye tanye Dijah kalo2 dia ingat nick name acuazadamia.. Please, link kan acu utk memorizulaikha... Sedey tau xdapat bukak blog tu ag.. X caye..? cuba baca n3 acu kat dalam blog acu neh... www.acuazadamia.blogspot.com

tajuk n3: x boleh bukak dah??

EraNaZeErA.. said...

to MAMA EMMA >

terima kasih coz menjadi followers blog adik saya... dan sanggup berkongsi apa yg adik saya rasa.. insyaallah akan saya addkan nanti...


to ACU >

sabar yerk.. akan diaddkan jugak.. terima kasih atas sokongan padu selama ini...

mommy2H said...

salam buat semua,

saya nak minta izin nak baca blog tuh..saya pernah baca sebelum nih..tiba2 nk masuk balik dah diprivate.
nama saya nor aka mommy2h menetap di jepun. saya pon ada anak, 2 org jd saya pon dpt rasa kesedihan ijah..sedangkan kalau anak jatuh pon dah sedih inikan pula kalau meninggalkan kita..

email saya:mommy2h@gmail.com

nor
mommy2h.webs.com

Intanaziela said...

salam,

selama ni dok baca dalam diam kisah zulaikha, harap dapat add juga saya yek..

intanaziela@yahoo.com

Yasmin said...

Salam,

Asalnye saya dpt tau psl blog zulaikha thru kwn saye... 1st time bace mmg dah sedih n mleleh2 air mate... saye ade sorang anak, yg lebih kurang sebaya with arwah... mmg saya sedih sgt.. n harap dpt add saye as follower ... coz saye mmg nak tau sgt ape yg jd kat makcik tu..
nway, saye bdoa agar nasib arwah terbela.. AMIN..

justmiyn@gmail.com

asma'hatta said...

assalamualaikum

akak, boleh add sy jugak ke? tapi mcm dah terlambat je..kalau boleh add kan lah ye..

doa saya semoga arwah tenang di sana dan menunggu ibu dan ayahnya di depan syurga..

gerun plak rasanya menanti kelahiran pertama ni..lagi tenang bila tahu dia selamat kat dalam rahim kita..

taynet43@yahoo.com

azura said...

salam..

kak ijah, blh x add saya gak.. sy btul2 nak tau psl arwah zulaikha.. harap2 dpt dijadikan pengajaran.. huhu..
azura.nqaz@gmail.com
anwy, thanks akak..

Anonymous said...

Assalamualaikum...puas saya mencari nak follow balik kes adik zulaikha tu..tapi tak jumpa sehingga saya dimaklumkan blog tu diprivatekan atas sebab sebab tertentu....apa pun harap kak ijah dapat add saya sbb mmg nak ikut perkembagan selanjut nyer pasal kes nie..nak tahu apa yg terjadi pada insan-insan yg tak berperikemaknusian tu(maaf emo skit)
nur_balqis50@yahoo.com
Thanks kak ijah....