nnf

Tentang AKU

My photo
Melayari kehidupan didunia tidak semudah yg disangkakan...begitu juga dengan perhubungan sesama manusia...tetapi kehidupan akan menjadi begitu indah jika pandai menyelaminya... dan yang paling penting MAKLUK ASING TIDAK MUNCUL....LALALA

Tuesday, March 31, 2009



FASA 2....

BERCAHAYA DENGAN TERANGNYA.....



Fasa 1 dah siap... so....

Fasa 2.... pun dah hampir2 siap...

Apa itu Fasa 2.... sila lihat di bawah





...........








..............






................








.................








.................





peyut tgh pasang kipas.. dan lampu...



so... inilah hasilnya....





bahagian hall...

kitarang just pasang lampu yg bulat je....

simple n senang nak tukar ganti... hehehehe




lampu kat dry kicen..n wet kicen...




kerusi yg aku beli kat Nilai 3...



tikar apa yerk.. aku pun tak tau nama... main beli je..

coz simple dan senang nak angkat sapu....




carpet ni aku beli kat JJ Cheras selatan.. ada less 50%....

nota AKU : tinggal bilik kat atas yg belum siap, dan mgkn malam ni or besok akan cat rumah.... pastu mgkn gak ari ni ker, besok ker, lusa ker, tulat ker, baru sofa sampai... aku beli kat cavenzi cheras... so... kedebuk kedabak... dah bleh la pindah skit2....

Penyewa tuk rumah lama pun dah ada... so start bulan 5, dapatlah skit income... masukkkkkkkkkk hehehe... cover balik potongan gaji aku... ALHAMDULLILAH.... murah rezeki....

10 comments:

Deqna said...

baguslah cik abang awak yg pasang lampu kipas sumer.. we ols dulu sumer diserahkan kepada apek yg kami upah tuk wat wiring tu.. nak suh asben saya pasang sendiri jawabnya ntah idup tah tak lampu2 tu nanti.. hihi

wah sgt cepat yer fasa2 ni sumer siap.. baguslah

mamarempit said...

best kan dok umah baru???

Zanna_MamaBatrice said...

save cost pasang sendiri kan..
he he he..

cun seh...
suke ler ngan carpet yg colourful tu...
sweet jer....

kak era...thanks yerk

Mrs.R @ Emi said...

wah..dh ada org nk sewa umah lama ek..alhamdulillah

kenduri jgn lupe jemput!!sekali lg diigtkan :P

mummy_adam said...

samelah lampu dapur kita.. hehehe.. cantik banget rumah baru akak.. sgt jeles..

Yus said...

waaa...jelesnya...

kak era,tlg tgk2 rumah sbelah..apdet ekkk.. TQ

kakpiah said...

huwaaa.. makin sesak napas kejelesan aku!!!

Bitt said...

pandai ek ur hubby...eh kite nak tanya lagi...kipas 4blade with remote kan...u beli mana & berapa herge??? (tengah dok survey nak cari yg paling murah hehhe)u tak marah ek i tanya2 pasal harga nih

EraNaZeErA.. said...

to DEQNA >

jimat duit upah gitu... kalu tak mau lagi terbang RM.... mana tau belum cuba belum tau... kot kot bakat terpendam... hehehehe....


to MAMAREMPIT >

best separuh dulu... coz tak pindah sepenuhnya lagi.. tp mesti best punya... hehehe

to ZANA >

toche....


to EMI >

insyaallah.... wei bila nak invite aku... rindu ler nak nengok budak comel tu...

EraNaZeErA.. said...

to MUMMY ADAM >

toche... nnti jemputlah dtg ziarah


to YUS jiran ku>

wokeh.... npmk gayanya hari2 ada org dok kerja... nmpk bertungkus lumus... rajin followup dgn itu kontraktor tau... jgn buat diam ja... kang lambat siap... hhehehe... pengalaman ni...

TO KAKPIAH >

hehehee........

to BIT >

hehehe.. budak lektrik katakan... rasanya dlm rm260 kot... tp peyut yg beli.... nnt kita tanyakan yerk...