nnf

Tentang AKU

My photo
Melayari kehidupan didunia tidak semudah yg disangkakan...begitu juga dengan perhubungan sesama manusia...tetapi kehidupan akan menjadi begitu indah jika pandai menyelaminya... dan yang paling penting MAKLUK ASING TIDAK MUNCUL....LALALA

Thursday, March 26, 2009




IKLAN LAGI.... 5 MiNiT PLAK...
(sebelum n selepas)...


entry ni kira2nya... aku nak setory hasil selepas ubah suai
rumah baru kitarang..... smlm aku just letak dry kicen...
ari ni... aku letak apa yg telah kitarang buat....perubahan



meh layannnzzzzzzzzzzzzzzzz....



bahagian HALL DEPAN - sebelum...





SeLePAS...





- aku tambah ARSSHH..(ntah eja camna...jji sebut betul..)... so takler
direct terus ke dapur... terselindung la skit....




BAHAGIAN DAPUR -DRY N WET KICEN...


SeBeLUM..



SELEPAS.....
DRY KICEN...






WET KICEN PLAK...




ni plak bahagian yat...

tmpt letak sabun ke... apa barang tuk membasuh....





ni plak PLASTER SILING...
siap sumanya ....beserta lampu..cumil...hehehe..




dan last skali.... TANGGA....



nota AKU : so... tinggal peyut nak pasang lampu, kipas dan aku nak cat skit bahagian bwh... so kedebuk kedabak... lepas tu blehlah PINDAH.... lalalala....

21 comments:

kakpiah said...

juling bijik mata aku!! julinggg!!!!!

adeh..
besar weh umah hang nih...

tadi tak dan la nak kol..

rajin kalu kasik YM sama aku?
buleh??

viruspadu said...

cantik cantik cantik

siap tangga pun tukar yer

best betul tgk rumah cantik2 ni

Anonymous said...

very nice....
pandai pilih...

Anonymous said...

very nice....
pandai pilih...

EraNaZeErA.. said...

to KAK PIAH >

hahaha sila julingkan biji mata anda.. heehee.. tp jgn lelama juling tau.. kan TS lari plak... takler beso mana.. tp blehla aku nak kuc kuc hota hei.... hehehe.. besok tipon la...


to VP >

toche toche.. tukar tangga tu bknnya apa takut si syasya suka memanjat... kalu cenni dah xleh panjat... hehehe...

to ..... >

thanks.... hehhehehe

jesnita_ns said...

marvellous lah kak..ongkosnya pn mesti marvellous gak..hehehe

EraNaZeErA.. said...

to JES >

heheh.. mmg betul.. ongkosnya keluar dgn begitu marvelles lagi.. huhuhhh.. tp takpe akak tetap puas hati... walupun duit bonus dah xleh nak shopping moping dengan meriahnya...

Zanna_MamaBatrice said...

cantik2 .....simple but nice ler kak era....xde ler serabut sangat nampak...he he he...suker ler yg kat pintu dapur tu kak.....
sure kak era dah x sabar nak masuk rumah baru nie...
pas di cat sure lagi meletup nie kak...ha ha ha....

nie email zana yerk kak era : zana.nordin82@yahoo.com

Masy said...

bestnyeee dpt umah besoo. tp utk famili ok la, klu sy ni dok sorg ape laaa maknenye heheheh

EraNaZeErA.. said...

to ZANA >

cantik yerk... tima kasih... akak pun suka yg kat pintu tu.. baru ler tertutup tak nmpk dapur terus... hmmmmm jgn ckpler mmg dah tak sabar rasanya nak pindah... hehehe

EraNaZeErA.. said...

to MASY >

best best best.. takper... kalu masy dah ada umah ok pe... nntkan nak berkuarga gak...hehehe... pelaburan tak rugi gitu...

azlanothman said...

hi era, ni jiran sebelah...
kalu rajin jenguk2la blog http//:
yusrinahata.com

selamat dok umah baru....

EraNaZeErA.. said...

to Azlan..

wokeh... akan dijenguk...hehehe

AQisH said...

cantiknyer dapur era..nampak kemas jerr..

~ NANA ~ said...

wah...aq jeles ni...tp mmg cantik tau dapur ko...sweet like cokolet..hehe

EraNaZeErA.. said...

to KAK AQISH >

tima kasih kak...

to NANA >

hehehe.. sweet cam tuan punya kabinet ler.... hehehehe...

Bitt said...

3 kali tulis comment ni end up error laks...hi...kite ni kawan nana merangkak ke jiran kamu tu ;D, hey cantik la ur new housem suka la tengok u update ur entry pasal ur new house nih...kalo tak keberatan kite nak tanya u buat wrought iron satu rumahkan termasuk tangga tu dlam berapa k ek?? kite ni sibuk2 tengah mencari idea kitchen cabinet gak nih :) satu lagi bila tengok pic ur kid yg baru lahir tu terus teringat fobia bersalin dulu ehehhehe perhh sempat gak ur hubby snap pic ek :D

NISREEFA said...

cantik sangat rumah eera.. tak sabar nak tengok live nie... heheh..

EraNaZeErA.. said...

to BITT >

la sampai 3 kali...mesti geram kan... anyway.. toche menjengah blog kita...

oooo... grill kita pakai yg biasa je... cuma kat tangga je... w.iron... hehehe.. jimat bajet.. tp dulu penah tanya gak kalu satu rumah w.iron dkat 5k lebih gak.. tgk rumah gak ler...

kalu nengok mmg fobia tapi best saat bersalin tu kan... doktor yg mmg suruh amik...

EraNaZeErA.. said...

to KAK IMA >

tima kasih kak... insyaallah akan ada jemputan nanti... terutama akak kan jiran dkt era... hehehehe

Bitt said...

thanks for the info era ;)