nnf

Tentang AKU

My photo
Melayari kehidupan didunia tidak semudah yg disangkakan...begitu juga dengan perhubungan sesama manusia...tetapi kehidupan akan menjadi begitu indah jika pandai menyelaminya... dan yang paling penting MAKLUK ASING TIDAK MUNCUL....LALALA

Tuesday, March 10, 2009


PASAI NI LAGI......


hmmmm... mgkn dalam minggu ni... aku akan asyik
menstory morykan pasal progress umah baru kitarang....
so kalau korang terasa boring....
apa boleh aku buat.... kalu korang suka....
layan jelah... kalu tak suka pun... aku ttp suka gak... hahaha...


tghari td.... aku g melawat kawasan... wakakaka... cam engineer plak...
oklah... plaster siling... dah separuh nak siap....
tp yg aku geramnya... dah la tinggal skit je lagi nak siap...
tp tup tup.... bleh dorang P BUAT rumah SEBELAH plak...
ishhhhh GERAM aku dibuatnya...


padahal... umah aku pun belum siap lagi... (dah la aku yg booking dulu.. siap byr deposit dah)
dia p buat yg UMAH Sebelah plak....
dah tu... barang utk umah sebelah punya... dorang simpan kat umah aku...
APA ingat umah aku STOR ke...
nahhhhh tak pasal2.... mamat INDON tu kena sembur ngan aku...
terus aku tipon itu TOKE BESAR punya....
ckp2... skit... itu TOKE ckp... besok or lusa gerenti SIAP....
huhhhhhhh..... dari seminggu jd 2minggu dah... kang silap2 sebulan....
ini TOKE mmg byk umah yg amik kat dia...
so nak kejar2... pekerjanya kureng...
so inilah jdnya....... nak MASUKKKK je....


hmmmmmmm.... NANA pun dah dgr bebel aku td...
sbb lepas nengok keadaan umah aku... terus aku terus tipon dia...
dia pun alami nasib cam aku.... hahahaha... PADAN MUKA kita.....


tp apa2 jom layan gambo yg sempat aku snapkan...


bahagian hall depan...


bahagian tengah aku biar kosong.. just ada border tepi je... tp bahagian hall 2... tu yg nampak anak panah tu... sepatutnya... ada bunga bulat cam hall 1... tp belum pasang...
dan terus p buat rumah sebelah... ISHHHHHH geram geram geram...




ni plak... bab tangga... tinggal bunga je belum cat... kitarang just nak cat bunga tu kaler terang skit pada yg asal ni... so takler meriah sgt....
................................................................................................
progress utk kabinet dapur.... baru nak pasang mozek... hmmm amat slow skit... coz yg keja pun sorang... huhuhu.... kalu centu bilalah nak siap... aku dah nak pindah bulan dpn... tak larat ooooo... 2 rumah kena bayar... yg skrg ni potong gaji aku 718.00... yg ni plak gaji peyut... dlm 1,200... huhhh mau kopak poket cenni... belum masuk duit anak, sekolah anak, kereta aku n peyut lagi... huhuhu.... cepatlah siap...
...................................................................................................
nota : harap2 minggu depan bleh siap sumanya... dan boleh lah aku pakai cleaner opis aku suruh cuci (tp byr ler)... dan blehlah aku buat apa yg patut...... tp itulah... kita nak tolong org kita... cenni jadinya... sambar sana sini... sumanya jd lambat... huhuhu....

12 comments:

jesnita_ns said...

tul tu kak..org kita klau wat keje..mmg lembabs skit..sy dulu pn..sebln umah x bergrill..tp tekad je dok..abis takkan nk tunggu pas raya lak kan..hehehhe..sebenarnya x sabo nk dok umah baru..

EraNaZeErA.. said...

to JES >

tu la... kalu dr awal ckp lambat skit ok lah gak.. ni awal2 dah janji bukan main lagi... seminggu siap... pastu nahhh apa jadi... dah ler tak siap lagi.. p buat umah lain plak.. dah tu jiran sebelah plak... ishhhh.... tu yg geram tu... hehehe... mmg pun tak sabar nak pindah... coz dah penat giler dah ni...

TiNiE said...

eera, sapa nama kakak eera yg sekolah asma tu...

EraNaZeErA.. said...

to KAK TINIE >

akak era.. nama dia NASEEBA... adik era IJAH pun skolah asma gak... tp mgkn tak sempat ngan akak ler...

Asz said...

era ... paham sgt apa yg dilalui skang, suma benda nk pakai duit ... lagi cepat siap umah baru lagi bagus ... mmg lega byk sgt kan ... betul tak?!??

apa2 pun, bwk2 bersabar lagi2 ngan kontraktor, time2 camnilah dorang wat keje cam siput, kalau dpt yg ok alhamdullillah, tapi kalau dpt yg jenis kita kena naik hangin baru nk buat ... masak le!!!!

apa2 pun bak kata pepatah, bersusah2 dahulu, bersenang2 kemudian ... insyaallah mintak2 suma berjalan ngan lancar utk era sekeluarga ... amin!!!

hv a nice day & take care .. :)

Ma_sUyinFiqah said...

mang sakit ati kan kalu kita dah bayar tapi orang tu buat umah orang lain dulu. Bukan apa, kalu gesa2 dia nanti dia buat tak elok lagi kita geram. Itulah perangai cina...masa kita bagi bisnes mesti janji nak buat leklok tapi pastu buat sana sikit sini sikit.

kakpiah said...

*temenong sambil menjeleskan diri..*

EraNaZeErA.. said...

to ASZ >

aaa...mmg betul... bila nak pindah umah baru ni mmg byk yg kena kuar... kalu ikut hati suma nak wat.. tp bajet ler... kang mkn pasir plak.... hehehe...

tu la kontraktor ni... padahal kita dah lama byr deposit... belum siap rumah kita rumah jiran plak yg dia p buat... geram3x....

tp harap2 sumanya yg dirancang menjadi dgn baik....


to Mas >

hehehe... tu la suma nak sambar... tu yg camni tu... dari seminggu jd 3 minggu...tp masalah ni plak... org melayu kita ....

to KAK PIAH >

hahahaa silakanlah menjeleskan diri anda... dan bersiaplah duit utk turn ko plak pindah umah baru... lupakanlah niat nak membeli barangan ELLE lg..... hehehehe....

AQisH said...

era..samalah kes mcm rmh akak..berzaman nak tunggu siap..org kita gak yg buat keje..mana tak nyer terpaksa amek ca ya nun alip jer buat kabinet dapur akak tu..pueh ati sket ;-)

EraNaZeErA.. said...

to AKAK AQiSh >

tu la kak... kita ni niat nak tolong org kita... tp cenni jadinya... kalu amek ca ya nun alip tu mmg la cepat kak... tp regger jer pun... huhhhh mahel la plak...

Jiran sebelah said...

Kak era..
jgn le memarah..
jiran rumah sebelah tak salah..
tokei tu yg salah..
ada 15 rumah nak kena buat..
nanti saya suruh dia siapkan rumah akak dulu ye..
kami ok je.. tak le nak masuk cepat..sabar ye kak!!

Azlan Othman said...

erm...same la kita puan era...
dah la grill ngan mr joe tu slow...
ni pun xtau la cik firoz kita on time ke tak...