nnf

Tentang AKU

My photo
Melayari kehidupan didunia tidak semudah yg disangkakan...begitu juga dengan perhubungan sesama manusia...tetapi kehidupan akan menjadi begitu indah jika pandai menyelaminya... dan yang paling penting MAKLUK ASING TIDAK MUNCUL....LALALA

Wednesday, August 5, 2009


GENG KUTU telah kembali !!!!!!!


oppppsss...... jgn speku yg negatif wokehhhh..... bkn geng kutu rayau.... tidak jugak.... geng kutu lepak... dan tidak juga... geng kutu gosip kutuk2 org.... tp geng kutu yg aku dah joint ni... adalah geng kutu yg mendatangkan kebaikan... GENG KUTU DUIT.....

dah lama gak aku stop main KUTU ni.... sebelum ni... aku join GENG KUTU sebulan RM100..... best gak... tapi selalunya tu... sebelum sampai turn kita mmg best... tp bila dah dpt.... terasa perit pulak nak menunggu sampai abis turn... heheehee... tp ttp bayar.... no ngelat2... tak baik gitu...


so.... kali ni... kitarang dah sepakat ... wat GENG KUTU lagi.. rm50 sorang.... dlm 11 orang.... oklah tu... kalu rasa nak dpt byk... kena cari Geng lagi ramai... so lagi meriah pendapatan... hehehe... so... hari ni akan cabut tuk tahu bila dpt... aku berharap sgt biar dpt tahun dpn bulan 3..... hehehe.. tuk buat tambahan belanja tuk shopping bila terbang ke tuttttt........

ada yg kata.... baik menyimpan sendiri... ada yg kata baik main KUTU ni... pendapat masing-masing..... aku... simpanan tetap simpanan... aku siap buat potongan gaji tabung haji utk aku dan anak2... bak kata org...SEDIAKAN PAYUNG SEBELUM HUJAN...... so... MAIN KUTU pun boleh dianggap mcm wat saving gak...cuma bezanya bila kita main kutu... sebelum dpt dah mcm2 diplankan.. bila dah dpt... apa yg diplan... akan dilaksanakan...



wah... kalu dpt sekali bnyk cam duit di atas ni... best2 shoppeng2...

SO... APA KATA KORANG... MAIN KUTU NI... BAIK KE TAK?????


dan


apa yang pasti..... setiap org ada pendapat masing2....











nota AKU : fikir yang positif yerk.. no negatif2....

11 comments:

w.a.n.n.a said...

best per men kutu nie
nk harap simpan duit sendrik mmg tak ado nyer lah..
asyk ckp nk simpan tp tak simpan2 jgak..ado jerk yg nk dibeli

EraNaZeErA.. said...

to Wanna >

ehmmmm best gak kan.. tp kalu betul wanna nak menyimpan wanna wat cam akak.. terus potong dari gaji... akak potong kat tabung haji.. dulu pun akak cam 2 gak.. simpan sendiri.. tp kekadang ada gak bulan yg termiss.... kalu kita dah potong gaji senang.. tak payah pikir2 nak ke bank...

Rizziela said...

main kutu lagi best..
dapat duit seketul terus..blh shoping :D
lepas tu keje bayar kat orang ajerlah

rynn2506 said...

kite pon ske main kutu ni kak..
kite ni abis je kutu group ni sbung kat group lain..jd duit pon x putus²...
cuma masa nak byr tetiap bln tu je arr...tp x berat sgt..ok pe....
kalo hrp span sdiri mesti ade yg terskip²....

Anonymous said...

Cari kutu pun best jugak. Kalau tindas dengan kuku bunyinya tus...tus...tus...

EraNaZeErA.. said...

to RIZZIELA >

ya betul... sebelum smpi turn dpt dah tau apa yg akan dibeli..hehehe... dan bila dah dpt dan duit pun dah habis guna baru terasa perit skit...

to RYNN >

wah... rajin yerk.. rynn main kutu... tp still ada kebaikan gak main kutu ni... mcm simpanan yg tak tetap kan..


to ANONY >

aa.... mmg best tambahan kalu dpt bapak kutu yg gemuk2... sedap giler bila dpt tekan... habiskan nyawa itu kutu... hehehe

Zanna_MamaBatrice said...

kak ira
lama zana x join main kutu nie kak ira
tempat lama....tak putus main..syok...lelaki pompuan campur
now tempat baru
cam x best plak
pastu x ramai

zana rasa...ada baik join kutu nie...
yelah....kalau simpan sendiri tu kekdg kita ngelat kan...
so bila main kutu nie....
nak tak nak kena gark bagi tiap2 bulan kan....he he he

Anonymous said...

Tapi Zeera jangan terkena kutu babi nanti kena H1N1, parah nanti..

EraNaZeErA.. said...

to ZANA >

wah... peminat main kutu rupanya ni.... bagus2... tapi biasalah kan...bila tuk saving kekadang tu jadi ngelat kalu dah ada plan tuk benda lain... tp kalu dah main kutu... mau tak mau musti bayar tiap2 bulan.... no ngelat2... tp habuan yg menanti... lumayan gitu..... hehehe


to ANONY >

siriyes tu kalu kutu babi pun leh bagi H1N1... heheh... tp camna yerk... rupa kutu babi.... tak pernah tengok lagi.... hihihikk

Anonymous said...

weh..
memula nk tanya
tak takot ker citer pasal main kutu?
salah tu wei.. nanti ada org dr BNM baca kang.. kena tangkap kang.. *sambil jeling2 cik tipah*

seken nk tanya..
gambo duit tu dah dpt approval dr BNM ker belom?
nnti blh kena saman weh..
*sambil jeling2 pegawai kt dept aku..*

aha.. tatawuuu...

-pesanan khidmat masyarakat dr kak wos-

EraNaZeErA.. said...

to KAK WOS>

eeeee.... takuttttttttttnya... mau kang tido kena pelut abg peyut kuat-kuat ni... baru ilang rasa takut.... hehehe....