nnf

Tentang AKU

My photo
Melayari kehidupan didunia tidak semudah yg disangkakan...begitu juga dengan perhubungan sesama manusia...tetapi kehidupan akan menjadi begitu indah jika pandai menyelaminya... dan yang paling penting MAKLUK ASING TIDAK MUNCUL....LALALA

Thursday, August 12, 2010

AIR MATA BERGUGURAN HARI KEDUA!!!

 

hari ni… mmg menguji tahap kesabaran aku…. sbbnya…

tadi dak orked telah wat perangai…. menangis….

sbb tak tahan sangat….

semalam.. ok ja… tp mungkin smlm.. pagi dak Orked tak sekolah agama…

so… kurang rasa penat kot….

tp hari ni… masa aku sampai.. dak orked muka dah mcm kelat…

tp still tahan lagi.. malu kot nak nangis dpn org ramai…

dah jejak masuk dalam keta…. hmmmm apalagi… berambu lah air mata tu…

katanya… dia tak lapar tapi dahaga ja… pastu katanya… ramai kekawan dia

yang tak puasa…. hanya 5 orang dari 40 orang yg puasa… mau tak teruji iman

dak orked ni…

 

hmmm mula2 aku pujuk comel2… maksudnya… suara pun ok lagi… tp

makin dipujuk makin menjadi… hmmmm apalagi… terkeluarlah… suara yang agak meninggi…. lagilah… sedih la dak orked….

last2.. aku suh ja dia bukak… tp dak orked tak bukak ….sbb last ayat aku..ckp…

lepas kakak bukak…mesti SETAN terlompat2 gembira… pastu… otomatik kakak jadi anak angkat SETAN… pastu nanti malam2 SETAN dtg tidur dgn kakak… hahaaa…. senong cita… terus diam… tak jadi bukak..balik terus mandi… segar terus….

so mmg menguji kesabaran akulah… tinggal lagi 28 hari..aku kena menahan sabar nak pujuk dak orked ni.. kena cari alasan lain plak lepas ni….

Photo0348

budak yg tengah nangis….

nota AKU :….. hope dapat bertahan lah dak orked ni puasa penuh tahun ni…. :D

11 comments:

cik gObu said...

cutenyer reason tue huhuhu

boleh ciplak tak?hehehe

Tijah said...

kihkihkih. klakar la plak teselit kat depan tu. jgn sok dia nak dok dlm bonet udah ler...

KM said...

hehehe.....sabo jela ngan karenah anak2...kalau teruk sgt bg jela can dia buka...kang tahan2 jadi ke lain plak...kita kena rajin pujuk hehehe........cobaannnn

EraNaZeErA.. said...

to CIK GOBU >

hehee.. bleh ja... tiada hak cipta terpelihara.. hehe...



to TIJAH >

tu sbb kes malu.. sbb keta tengah benti kat tafik lite.. takut org nampak lah tu... hehee


to KM >

mmg kena sabo byk2 anak2 ni.. tp kekadang tahap kesabaran pun mcm nak pupus dah.. hehe..

taklah teruk mana pun.. sbb dok nampak kekawan makan... tu yg lapar tu... tahun lepas ok ja.. sbb tak sekolah... kali ni.. dugaan lain skit...

SyahNas80 @ Nana said...

sungguh cute alasan tu... hope orked dapat bertahan lagi 28 hari lagi..

mamarempit said...

nk tiru la alasan era..heheh..boleh pakai....

tapi semalam selamat dah dpt 1 hari....ari petama je kantol

izz said...

cian nye orked ... saba ye syg... moga2 orked kuat... amin..

imanamani said...

heheh umi orked...ibu iman ketawa dulu..tapi tahniah sebab berjaya membuat orked tak buka puasa...
semoga umi orked akan dapat byk idea utk bertahan lagi 28 hari...heheheheh...sabaq naaaaaaaaa... :)

sWeEtDaRLinG said...

aku pun sama, kalau anak aku culas takmo bismillah nak makan, aku akan cakap "makan laa ngan setan"

EraNaZeErA.. said...

to SYANAZ>

hehe.. alasan yg terpancul terus... dari mulut..dan menjadi plak tu.. hope bertahanlah... smpi hujung puasa... :D


to MAMAREMIT >

boleh2.. silakan tiru.. mana tau.. menjadi gak... penatkan.. nak pujuk budak2 suh puasa.. huhuhhhh

to IZZ >

hope kuat smpi hujung.... :D

EraNaZeErA.. said...

to IMANAMANI >

hehee.. tu la pasai.. mau kena perah otak nak cari idea.. tuk 28 hari yg tinggal....


to AMY >

hahaa.. alasan yg budak2.. conpem2.. takut kan...