nnf

Tentang AKU

My photo
Melayari kehidupan didunia tidak semudah yg disangkakan...begitu juga dengan perhubungan sesama manusia...tetapi kehidupan akan menjadi begitu indah jika pandai menyelaminya... dan yang paling penting MAKLUK ASING TIDAK MUNCUL....LALALA

Sunday, October 31, 2010

GIGITAN MANJA..:D

 

kejadian.. malam jumaat baru2 ni…

tiba2… dalam kul 11.30 mlm lebih kuranglah…

tup tup… dengar syasya nangis.. pastu… datang kat aku…

ckp mulut dia.. jadi besar….

tgk2.. mmg dah besar pun…

rasa aku.. cam kena gigit semut kot…

demah ngan ais batu… baru… dak syasya boleh tido….

see… bengkak kan… sian plak nengok mulut dak syasya….

tp besoknya… dah surut dah…

Photo0794

 

Photo0793

 

dah.. rupa apa pun tak tau….

 

 

nota AKU ;……. sian….. sadis…..

Friday, October 29, 2010

SATU PENINGKATAN :D



Alhamdullillah.. syukur.. kepadaNYA....
semalam.. dak ORKED balik dengan muka yang berseri2 lagi bersinar2...
tersenyum2 dari kejauhuan.... lama2 nengok dah mcm kerang busuk plak...hehe...
tp tetap comel anak aku sorang tu..walaupun gigi adalah agak jarang menjarang....
rupa2nya.... ada berita gumbira... nak dikabarkan....
result untuk EXAM akhir tahun sekolah Agama dah keluar.....
dan... DAK ORKED adalah mendapat tempat yang PERTAMA dalam kelas....


masa dia cakap tu.. mmg nampak sangat keterujaan dia....
TAHNIAH... kakak.... moga kakak success... untuk tahun depan dan tahun2 berikutnya....


kira dak Orked ada peningkatanlah.. coz.. first ujian... dpt no. 2, pastu Exam pertengahan dpt no.3... dan Exam akhir naik no.1.... syukur sangat.....

dan.. kali ni.. pun markah2... bagi semua subjek.. semua 90 ke atas... dan ada 2 subjek dapat 100%....

so.. skrang tinggal result tuk SEK.KEB. pulak.. coz minggu ni baru habis.....
hope.. ada peningkatan.. coz exam pertengahan hari tu.. dapat no.5/40... dan no.22/418 org tak silap aku....

so.... minta2lah... minggu dpn result dak orked memberangsangkan... dan dapatlah naik kelas 1-3 untuk tahun 2 nanti....



budak... yg very the manja.. suka sgt nangis... cpt sentap.. terutama... kalau org ckp pasal kulit... hehee....
sbb.. dak syasya.. suka menyakat kakaknya... kalau time gaduh.. ckp "KAKAK HITAM..TAK ANTIK"... hehe... tulah kakak selalu sodih tu....


beza tak.. wajah dak orked masa umur 4 tahun.. dengan skrg... suka nengok gambar ni.... tembam....
nota AKU :........... doa ibu bapa.... adalah yang terbaik.. dan usaha tangga kejayaan.... :D

GAYA..DAN KEUNGGULAN...

cuba nengok dak syasya tidor....


sempoi tak? gaya dia tido.... hehee

ni gambar smlm petang...

smlm aku adalah cuti sakit... demam... mgkn penangan aircond yg terlalu kuat...
smpi demam...



so.... bila dah demam.. dak syasya.. tak moh gi umah mak ngasuh dia...
nak dok umah sbb leh tengok astro ceria....




lending.. baik punya..... :D hilang sopan anak dara... sib baik kecik lagi...




satu ja.. syasya.. ni.. tak nyah suruh dia tido... kalau lagi suruh lagi tak tido... biar ja... ni... tengah2 main.. tetiba aku rasa senyap ja... tgk2.... baik punya lending tido.... heee














nota AKU : berita gembira... dari dak ORKED....

Wednesday, October 27, 2010

HOYEEE.. DAPAT KERETA BARU :D



wah wah wah... senyum bukan main lagi yerk...
happy sesangat lah tu... dah dapat kereta baru....

terlentok2... tu....... :D

rasanya.. dari minggu lepas lagi... dak syasya ni... dok minta kereta control...
hari2 dok tunggu depan pintu.. tunggu abah dia balik... bkn sbb rindu kat abah.. tp sbb nak kereta control ja.. hehe

walaupun aku.. amatlah kurang suker dak syasya ni main kereta... tp bila asyik dok sebut hari2 rasa sian plak.. tetambah... peyut.. bkn boleh kalau anak dia request apa2... selagi termampu mesti dia nak belikan....

so.... akhirnya..... berjaya gak.. pujuk rayu dak syasya ni ... cair si abah.. hehe


budak yg suka main mainan lelaki.... haru sungguh..


tersengeh je... cuba nengok cara dak syasya pakai seliper... kalau seliper yg kosong depan... jadi mcm tulah.. bila dia pakai.... smpi ke depan kaki terkeluar.. hehee....



nota AKU :................... kereta baru tuk anak ja... untuk aku..... 2 tahun lagi.... :D

BEGINILAH.. HARI2...







ginilah... aku.. tiap2 hari.. dari start masuk opis.. sampai balik...
cuma time nak gi ladies n keluar lunch time je.. aku tanggal stokin tu...


bilik baru aku ni.. amatlah sejuk gilerrr.. boleh beku jadi ketul ais rasanya... heh
tapi mana tak sejuk... saluran aircond.. sampai 2 dalam bilik aku..
cuba nengok...



nmpk tak yg panjang tu.. 3 lubang panjang.. adalah tmpt aircond....
ni.. bahagian depan meja aku....

ni pulak bahagian belakang aku.. dkt lemari fail... see.... ada 3 saluran aircond gak..
mau lah aku tak beku....

dah suruh staff yang handle bahagian aircond ni.. slow aircond dlm bilik aku..
dorang dah habis slow.. tpi still sejuk gilerrr...

aduhhsssssssss... tak bestlah ... lagu ni...






nota AKU : tak bleh nak buat kerja kalau terlalu sejuk... baik panas.. aku leh bukak kipas.. lagi best.... tul tak???




Tuesday, October 26, 2010

PATUTNYA.. BULAN 6 ...




setelah 4 bulan berlalu....
baru semalam aku dapat kasi prezen tuk besday si peyut...

ya..la... selama ni... asyik dia ja yg dok kasi hadiah la.. tajaan la kat aku..
asal aku request.. kalau ada lebih.. dapatlah apa yg aku hajatkan....


tapi aku... hampehhhhh jarang gilerrr.. dan mmg jaranglah aku kasi...cuma aku selalu kasi kasih sayang cinta sejati ja.. hehee... poyo kan...


so... smlm... berdating berdua... cari barang idaman merangkap hadiah besday peyut...

dari alamanda... ke seng heng dan last2... beli kat HLK kat seksyen 7 bangi ja...

sbb... kat alamanda.. semua barang yg dipilih... takder stok... pastu kat seng heng...kena tunggu 2 hari baru dpt... coiiiii.... mana best lagu tu...

tu.. yg terus berdezup patah balik ke seksyen 7 bangi terjah HLK ... dan mmg dah rezeki... peyut malam tu...benda yang diidamkan... ada...



masa ni.. kat alamanda.... rasa2 korang dah dapat tangkap tak... benda idaman si peyut ni.... :D




ni plak.. masa kat HLK seksyen 7 bangi..... tengah do sebey2..



dan....




nilah..... hadiah... aku buat peyut..... mmg idaman kalbu si peyutlah.. benda alah ni....




so... lepas ni.. mmg enjoylah tengok movie... sbb sound pun dah mcm cinema...
mcm kat kotak tu tulis.... "ENJOY POWERFUL CINEMA IN YOUR HOME"... hehheee


untuk sekian kalinya.. setelah 8 tahun kawin.. rasanya adiah ni lah yang paling mahal aku kasi.... kat peyut aku.... baru rasa puas.... sbb... selama ni.. dia ja yg dok bagi kat aku.... reger set ni.. dalam rm1490.... tp.. lepas less dapat rm1200... so.. hati berbunga riang.. sbb... dapat gak beli set ni utk org yg aku sayang.. hehee...


tapi takper... kang kalu dah hujung2 bulan duit aku tarak cukup... peyut jugak yg akan kasi.. kan kan..kan..peyut.. heheee....




budak yang teruja... terus pasang.... hehee... walaupun almari display tu lum ubah lagi....janji pasang dulu... hehehee...






so... nilah rupa paras....selepas dipasang...



tapi kedudukan ni.. sementara ja... sbb... akan ada ubahsuai perabot ... nak ubah almari display tu sbb dah tak sesuai dok sebelah tv... hehee sbb tv tu sudah ada pasangan yang lebih sesuai.. wah... gitu konsepnya....







so, peyut.... selamat menonton..... :D










nota AKU :....... happy bila nengok org yang kita sayang happy... :D




Monday, October 25, 2010

TAJA MENAJA…

 

suker sampai senyum ke telinga…..

sbb.. hari ni.. akhirnya… tajaan dah berada di tangan aku…

h.beg dari SEMBONIA…..

simple.. tapi cantik di mata aku… org lain ntah lah….

kalau ikutkan hati… ada 2 lagi yg aku berkenan….

dua2 dari ELLE… tp… disebabkan… patern ELLE tu lebih kurang cam beg aku primavera tu…. so…. kasi tukar plak…

tp entahlah… mcm manalah aku boleh terbekenan beg ni…

sbb skali pandang ja … terus aku capai… siap test2 letak purse bagai…

pastu kasi peraga… eehhhhh cam best plak…

malas nak pusing2…. nengok reger.. pun kira oklah….

terus kasi rembat…. sebelum less rm259 dpt less 20% so.. tinggallah dlm rm207.20….

kira… ada balance lagi dari tajaan yg aku dapat…  hehee.. suker2.. leh rembat yg lain plak…

ohhhh.. penaja aku.. adalah seperti biasa…. my dear PEYUT la….

toche peyut….. jasa dan pengorbananmu tidak tandingan.. moga dimurahkan lagi rezeki…… cewahhhh… poyo ja kan…

Photo0735

SAMSUNG

nilah.. yg telah menawan hati kalbu aku.. hehe….

simple… ja… tp aku dah jatuh chintaaaaa…… ok tak???? tapi kalau tak ok..pun… dah beli kan… dan yg pasti… aku sukerrrr…. :D

SAMSUNG

nota AKU :………… tadi… dah beli hadiah besday peyut… yg aku janji dari bulan besday dia lagi… bulan 6… akhirnya tercapai gak impian aku mau kasi itu hadiah kat peyut…. nnti aku kasi upp entri hadiah tu plak…. sukerrrrrrrrrrrrrr ":D

Sunday, October 24, 2010

BANYAK SONGEH TUL!!!!!

 

dak syasya ni skrg…mmg betul2 banyak songeh…

tambah2 kalau bab nak pakai baju…

mana mau aku yg kasi baju apa nak pakai…

semua nak pilih sendiri…

pastu kalau pilih…. mmg merapu meraban….

siang2 buta… pun nak pakai baju tido…. haru sungguh…

pastu yang lagi haru.. habis tonggang tebalik dalam lemari baju dak syasya ni..

penat kemas.. kejap lagi… mcm tongkang pecah balik… ishhhh la….

tp kalau nak g jejalan… ha.. baru dia nak pakai baju yg aku kasi…

kalu tak.. jangan harap…

cuba nengok… ni kejadian hari ni….

Photo0723 

tgk.. baju… belang2… seluar pun belang.. seluar tido.. dihentamnya pakai time siang2 ni…. haru sungguh….

Photo0725

skrg ni.. kalau tgk tv suka dok mengadap dekat2.. puas dok suruh dok belakang… kejap ja.. dok belakang.. pastu kedepan balik….

nota AKU : jap ja.. tahun dpn dah 4 tahun….

MENYEBEY LEMARI BESAU…

 

disebabkan… baju bertambah2.. smpi dah tak muat… mau tampung baju yang ada…

so…kata sepakat… diputuskan… nak cari lemari yang besau skit…..

mula2.. dah tanya jacky kontraktor.. mau buat… wardrobes… L shape… ukur2.. kira2… si jacky kata.. dalam rm6ribu… fuhhhhh.. terus peluh mencurah2… mak aihhhh mahalnya….

18%20Master%20bedroom%20Wardrobe%20DSC00028

lebih kurang camnilah.. yang aku nak… sampai atas terus…. tp L shape…

tp…. mmg patut pun.. sbb aku mau buat.. sampai atas… maksudnya.. terus kena siling…. dan bentuk L.. hmmmm… so… suruh si jacky tunggu dulu… mau sebey… kat kedai perabot dulu…

 

so.. tadi pusing2 dalam 3 kedai perabot… dptlah….jumpa dan mmg berkenan satu lemari ni..besau…. cuma bkn L shape lah.. tp dah mmg mcm yg aku nak…

reger dalam rm2950…. fuhhhh boleh tahan gak…..

Photo0716

nilah…lemari yang aku dan peyut berkenan tu…. besau mmg besau… 

 

so.. skrg ni… tgh… memikir2… mau buat yg L shape ka… atau beli yg kat kedai perabot… kalau nak yg L shape.. kenalah tunggu kaya skit lagi… sbb skrg ni belum kaya… hahaa…..

kalau nak beli yang kat kedai perabot tu.. insyaallah… lepas la lagi… so….  seminggu ni..adalah masa tuk berpikir2….

Photo0717Photo0718

budak dorang.. yg tak kira tmpt… nak melasak je… kerja nya…. boleh naik hantu….

nota AKU :……… kalau ikut hati.. mau ja rembat.. tapi kena sabar… dan pikir betul2.. dulu…..

 

Thursday, October 21, 2010

FUHHH!!!! TERANGKAT

sedap .. sedap... sedap....

makanan thai ni.... somtam tak silap aku nama yg dorang bagi....






percubaan kali pertama.... wah... terangkat.... dan memang sedap...

mula2... beli share 3 orang.. takut tak sedap n tak habis...


tp... bila makan... fuhhhhhh terus ckp rugi la plak beli satu... kan dah tak puas.. hehee..



so.. besoknya.. kitarang... lunch time... ripit gi terjah beli... kali ni.. sorang satu.. hehe



ha amik ko... habis... licin tak tinggal saki baki langsung.....













nota AKU :.......... lagi tersenyum sendiri....

21 OKTOBER - ZULAIQHA ABADI SELAMANYA.. AL FATIHAH










21 Oktober 2010 ...genap 2 tahun pemergian Arwah Zulaiqha..

kerinduan yang tak terhingga masih amat2 terasa...

susah nak diucapkan dengan kata2....

moga Arwah tenang disana.... amin



AL FATIHAH BUAT ARWAH ZULAIQHA..




video



satu2nya video yang tersimpan ( sehari sebelum arwah pergi buat selama2nya)..

hanya sebagai pengumbat dan pelepas rindu... takkala kerinduan tak dpt dibendung...




nota AKU : redho dengan ketentuanNYA....


Wednesday, October 20, 2010

UDAH BERESSS….

 

siap…. dah boleh hoye hoye…..

sbb hari ni satu hari… aku settlekan bagi kemas bilik aku…

semua fail.. kasi masuk tempat masing2….

cuma.. tunggu tukang datang..

mau gantung… white board.. jam, cermin dan frame2 gambar yg ada…

lepas ni mesti lagi cun bilik aku…

barulah.. rasa happy mau kereja…..

Photo0713

ok tak? mcm ni..ja aku dpt susunkan.. sbb bilik adalah tidak besar sgt…

kalu opis dulu.. aku siap boleh letak sofa seketul lagi…

tp bilik ni.. sudah tak muat mau letak sofa seketul itu…. huhuhhhh

Photo0712

sib baik saiz badan aku ni.. ala2 comel2 gitu.. tak besar tak kecik sgt… ngam ngam ho ngan bilik ni… so… kira oklah tu… hehee

nota AKU : ishh… cam kerap plak.. aku dok buat entry pasal bilik baru aku kan… cam yo yo ooo plak.. tp takper… besok dah tak der entry bilik dah.. tp mana tau kot2 terada tahun2 dpn.. hehee

Tuesday, October 19, 2010

HATIKU GUMBIRAAAAAAAAAAAAA :D

 

panjangkan.. gumbira aku tu.. sbbnya knp aku gumbira…

sbb inilah….

sebelum

Photo0675

 

selepas yakni… hari ini…

tadaaaaaaaaaaaaaaa…. no more SINGKI bodohhhhh itu…

Photo0707

dan tadi… dah siap angkut barang2 dari opis lama ke opis baru.. so dapatlah.. aku sumbat lemari kesayangan aku kat bilik baru aku ni….

Photo0710

Photo0711

dari luar… bilik aku… walaupun bilik kali ini cam kecik skit dari bilik dulu.. tp aku ttp sukerrr… sbb ada biliklah… dan yg paling utama.. singki dah xde…

 

hari ni.. settle mengangkut barang2… penat siotttt…. besok keja memunggah plak… aduhhhhhh… ni pun badan dah rasa lenguh2 dah….

 

nota AKU :………. tersenyum sendiri….

Sunday, October 17, 2010

MERUNTUN JIWA RAGA KU.. HUHUHHHH


telenovela... yg sedang hangat... wah hangat gitu.. ditayangkan di TV3... setiap hari isnin hingga khamis... jam 3.00 - 4.00 petang...


mmg best cita ni.. rugi sapa yang boleh tengok tp tak tengok.. hehee ....aku ikut masa aku cuti sakit... first episod sampai episod 6 tak silap aku... pastu... terus aku cari kat YOU TUBE... sbb asyik dok ingat2 cerita ni... jumpa sampai habis cita ni... tp yg sodihnya.. nan adooo subtitle langsung... tp.. aku cam paham la gak apa yang dorang ckp.... mau tak paham.. sbb tiap2 minggu kalau da masa free.. aku dok ulang nengok.. hehe...


last2... tadi baru terpikir... register kat TONTON.tv3.. leh nengok.. semua episod yang tv3 tayangkan.. siap bersubtitle... hoyeeeeeeeeeee... best2.... sbb dah puas aku mencari vcd cita ni.. nak hadooo yang jual.... huhhhhh







cerita ni..mmg tragis.... dan mmg cinta sejati gitu... dan yang sedihnya... heroin mati..... huhuhhhhhhhh... sedihnya...



meh aku kasi cerita versi aku... sbb aku ni.. tak pandai sangat nak review cerita.. tp disebabkan cerita ni.. mmg meruntun jiwa raga aku.. mmg buat aku gila bayang... boleh dikatakan.. asyik dok nengok cerita ni kat you tube ja...
so... jom layan ...

CHOLO DAN JODI ADALAH PASANGAN KEKASIH DARI KECIK LAGI.. TP DALAM MASA YG SAMA.. KAKAK TIRI JODI EUNICE PUN CINTA SAMA CHOLO... TP CHOLO TAK LAYAN... MCM2 CARA EUNICE DAN MAK TIRI JODI BUAT NAK BAGI CHOLO DAN JODI TERPISAH.. TP TAK BERJAYA... NAK DIJADIKAN CERITA CHOLO KENA SAMBUNG BELAJAR KAT OBERSI.... SO.. SEBELUM BERPISAH CHOLO KASI RANTAI BUAT JODI... KIRANYA... DUA2 ADA RANTAI YG SAMA..... TP DALAM MASA YG SAMA GAK.. ABANG TIRI JODI TRISTEN PUN SUKAKAN JODI..


MASA YG DITUNGGU2 OLEH JODI AKHIRNYA.. KESAMPAIAN SBB CHOLO DAH HABIS BELAJAR.. DAN DAH MELAMAR JODI JADI ISTERINYA.. TP...SI EUNICE YG DENGKI GILERR BABI NI... TAK BLEH TERIMA.. SO.. TIME JODI TENGAH TUNGGU CHOLO KAT AIRPORT.. SI EUNICE.. TERUS LANGGAR JODI... DAN.. TELAH PALSUKAN KEMATIAN JODI.... DAN PAKAT NGAN DOKTOR SAHKAN DNA JODI... SO.. PERCAYALAH SEMUA ORG YANG JODI DAH MATI....


TP SEBENARNYA JODI.. DIHANTAR KE RUMAH BAPAK KANDUNG EUNICE DAN NAK DIJADIKAN CERITA JODI HILANG INGATAN... DAN TRISTEN AMBIL KESEMPATAN.. TUKAR IDENTITI JODI JADI GENNA.... SO... DISEBABKAN CHOLO AMAT BERSEDIH.. TERUS BAWA DIRI KE OBERSI SEKALI LAGI.. TP KALI NI..SI EUNICE YG MCM GILA TALAK PUN IKUT....


5 TAHUN....AKHIRNYA CHOLO KEMBALI... TP MASIH TAK KAWIN2 NGAN SI EUNICE GILA TALAK TU.. DAN... TIME NILAH.. CHOLO BERJUMPA SEMULA NGAN JODI...


DAN MCM2 PERKARA YG JADI.. SEHINGGALAH.. SEKALI LAGI SI EUNICE GILA TALAK NI LANGGAR JODI... DAN BESTNYA TERUS JODI INGAT BALIK SIAPA DIRINYA YANG SEBENAR... SO... BERPUTIH MATALAH SI EUNICE....


TP DALAM HAPPY2.... ADA TENTANGAN GAK... DAN YG PALING SEDIH.. JODI KENA BARAH MATA...DAN MENJADI BUTA.... ADOHHHHH MCM2 HAL YG JADI KAT CHOLO DAN JODI NI... TP... TRISTEN AMBIL KEPUTUSAN... DERMA MATA... CUMA DIRAHSIAKAN DARIPADA JODI.... DAH ELOK2.. NAMPAK BALIK... TUP TUP... BUTA BALIK.. TAPI.. DEMI CINTA YANG BEGITU MENDALAM.. CHOLO TETAP NAK KAWIN DENGAN JODI.. WALAUPUN JODI MCM MEMBERONTAK.. TP TTP AKUR DENGAN PERMINTAAN CHOLO.. SO KIRANYA.. JODI BUTA TIME KAWIN DAN LEPAS SAH JADI SUAMI.. TERUS JODI MATI... KESIAN CHOLO...... eunice kena tangkap.. dan mak nya yg jahat jugak.. dah jadi mereng...



hero adalah hensem gilerrrr.. dan heroin pun.. cun habis....






nota AKU : sesapa yang terjumpa kat kedai mana2 yang jual VCD cita STAIRWAY TO HEAVEN versi philippines... kasi roger aku yerk... puas dah aku cari area bangi ni.. nan hadooooo... cerita ni.. adalah copy dari cerita versi korean...



Friday, October 15, 2010

CLEAR TP BELUM CLEAN CLEAN….

 

minggu yg penuh dengan kebizian dan KEFENATAN berganda ganda gandaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa……

dah settle kemas barang2 pusat…. and barang2 sendiri….

hari ni… kena settle… dalam bilik bos plak… aduhyaiiiiiiiiiiii…..

tp apa nak buat… dah nama pun nak PINDAH…. so… mmg inilah yg akan dirasai…

minggu depan akan KEPENATAN nak punggah barang pulak…

hmmmmmmmmmmmmm mmg leceh bila masuk BAB2 PINDAH RANDAH ni kan….

 

 Photo0670

tengah packing2 fail-fail kursus, nota-nota pusat….

Photo0668

Photo0688 Photo0687

yg dah disiap packing… semuanya… dalam 45kotak… tak termasuk… bos aku punya… dan pegawai2 pusat lagi…

Photo0689

clear…. semua cenderamata dari peserta luar negara… siap dipacking… tinggal nak bawa almari ni je…. leceh gak ni.. sbb bercermin…. very the sensitip ni…

Photo0686

ni plak bilik aku… semua fail2 dah siap aku packing… tinggal dlm 6 fail ja .. takut bos nak guna ….

Photo0673

ni plak barang personal aku… disebabkan dah sisih dulu.. so… taklah byk yg perlu dihangkut… legaaaaaaaaaaaa…

Photo0675

dan.. nilah… bilik aku yg baru…. tapi aku masih sedih sbb hari rabu ritu aku gi opis baru… tgk2  dorang belum buat apa yang bos aku suruh… kat singki tu…. tp dengar kata…. dorang nak buang terus plak…. minta2lah jadi buang.. aku mmg tak suka….

tp bilalah dorang nak buat… sbb hari senin ni dah nak masuk……

nota AKU :……………….. tangan, kaki, pinggang semuanya… dah rasa sakit2….

Tuesday, October 12, 2010

TERJAH… WAYANG.. 2 HARI BERTURUT2…

 

al kisahnya… hari minggu baru2.. ni.. aku dengan jayanya.. dapat berdating ala2 pasangan bercinta gitu.. dengan laki aku.. si peyut…. walaupun dah 8thn.. tp sesekali.. kenalah.. luang masa berdua2an gitu. barulah….. tak boring …. rasa cam bercinta cintun gitu.. jalan berpimpin tangan.. hahaa… tetiba cam poyo plak aku ni…. tapi itulah yang selalu aku dpt nasihat… supaya… sentiasa… buat mcm pasangan bercinta…. luangkan masa ngan suami sesekali….

kebetulan… adik ipar aku… ada… so dpatlah merendekkkkkkkk berdua ngan peyut…. tp.. idaklah.. merendekkkkk mana pun…..

sbb siangnya… biasalah laki den keroja….. so.. malam ja.. yg ada peluang nak merendekkkkkkkkkk.. hehe….

so… sabtu… kitarang… merendekkkkkkk nengok Jangan Pandang Belakang Congkak 2… show….. tengah malam.. dalam kul 11.45pm….port biasa.. JJ Cheras selatan…

oklah… cerita ni.. tp rasanya.. best lagi yg pertama…. tp.. ttp lawak.. cuma aku kurang gemar si Mazlan.. sbb cakap cam menjerit2… bingit ja dengaq…. tu yg buat tak best tu.. yg lain semua ok…. tambah2… kuman…

so… sapa2 yg lum nengok… aku suggest gi lah terjah tengok… tak rugi…

5008478018_aa012a78eb_z

ahad plak… malam gak aku merendekkkk skali lagi ngan peyut…. kali ni.. kitarang nengok cita MAGIKA…..

magika

yg ni.. aku suka…. mmg best…. tp kalau sapa yg tak minat cita yg diselang seli ngan lagu2… mungkin akan boring.. tp bagi aku plak..mmg best… lagu2 dalam filem ni pun suma2 best best…. lakonan ziana zin jadi NENEK KEBAYAN pun meletop2…. best…. dan yang bestnya.. filem ni.. pelakon2 adalah yang top top gitu….

maya karin jadi mcm puteri2 bunian

pak nil jadi pak pandir, raja azura-mak andeh, vanida – mahsuri, ziana zin – nenek kebayan, ning baizura – puteri gunung ledang, mawi – badang, nabil – orang minyak, sharifah aleeya n amani – bawang putih bawah merah, m.nasir jadi naga kat tasik cini.. dan byk lagilah.. pelakon2 lain..sumanya… best best …

dan boleh dikatakan.. semua pelakon adalah mantopppppppp…. dan mmg tabik springakat EDRY KRU dan KRU gak.. sbb…boleh bikin filem kayak gini…. terhibur…. dan tak boring…..

 

nota AKU :……. minggu ni.. nak bawa dak orked plak nengok cita MAGIKA ni…. sbb.. mmg patut bagi budak2 nengok.. pengajaran.. jangan keluar or main time2 maqrib… tak elok…

Monday, October 11, 2010

JAWATAN KOSONG DI LHDNM

 

IKLAN : 11 Oktober 2010 – http://hasil.gov.my


JAWATAN


A1 - Penolong Pegawai Eksekutif (Teknologi Maklumat)
Gred 31 (1 Kekosongan)


B1 - Pembantu Tadbir (Penaksiran) Gred 21(39 Kekosongan)


B2 - Pembantu Tadbir (Perkeranian) Gred 21
(19 Kekosongan)


B3 - Pembantu Tadbir (Perpustakaan) Gred 21
(1 Kekosongan)


B4 - Pembantu Tadbir (Kejuruteraan) Gred 21
(4 Kekosongan)


B5 - Pembantu Tadbir (Juruteknik Komputer) Gred 21
(28 Kekosongan)


B6 - Pembantu Tadbir (Operator Komputer) Gred 21
(3Kekosongan)


B7 - Pembantu Tadbir (Keselamatan) Gred 21
(24 Kekosongan)

_________________________________________________________

GAJI


Skim Gaji Jawatan :


A1
RM1998.00 – RM4950.00


B1 – B7
RM1370.00 – RM3417.00

CARA MEMOHON


Permohonan dari calon-calon luar LHDNM (termasuk yang
sedang berkhidmat dengan Kerajaan) hendaklah dibuat
melalui Laman Web JobsMalaysia (Kementerian Sumber
Manusia) di
http://www.jobsmalaysia.gov.my .


Permohonan dari calon-calon pegawai LHDNM yang masih
berkhidmat (bertaraf Tetap, Kontrak dan Sambilan)
hendaklah dibuat melalui melalui sistem yang boleh dicapai
melalui URL
http://kerjaya.hasil.gov.my/eKerjaya .
Semua permohonan tidak perlu dicetak/di pos ke LHDNM.

Nama calon-calon yang berjaya dipanggil menghadiri temu
duga akan dipamerkan di Laman Web LHDNM dan akan
dimaklumkan melalui surat. Pemohon juga digalakkan sentiasa
menyemak melalui Laman

 

________________________________________________________________

 

so kepada sesiapa yang berminat… silalah… isi online yerk…. tak rugi kerja kat lhdnm ni… sbb… macam2 ada… hehee….

nota AKU :………. kerja yang dicari tanpa kabel dan tidak mengguna jalan belakang…adalah lebih baik dan akan memberikan satu kepuasan kepada diri sendiri…… kan kan kan…..

PENGAJARANNYA!!!!



jangan pakai baju kaler merah waktu malam kalau ada majlis rasmi pejabat... kalau tak .......terimalah habuannya.. hahahaa..... pasai apa aku buat statement mcm ni????



sbbnya.... kejadian ni jadi kat aku... jumaat lepas....
kebetulan... opis aku ada function sign MOU kat Hotel Equatorial bangi...
dan mcm aku letak status kat FB.. aku jadi gadis penggolek or penggelek... haha.. poyo kan...




tp bukanlah penggolek or penggelek yg nari2.. tp ni yg gelek2 lepas sign tu...
motipnya.... rasanya.. nak serapkan ink lepas sign kot.. kot.......


so... ntah apasal lah aku tetiba tergerak nak pakai baju merah ntah...
sekali... amik ko... baju aku yg terlebih terserlah menyerlah gitu....
padan muka.... dah tu... nengok2... setting kat meja...pun kaler merah... air pun merah gak.. hahaha... padan muka kat aku skali lagi...



bergambar kat lobi... ni tgh tunggu jemputan datang... seeeeee nmpk kemerahan baju aku kan..kan..kan....



bersama bos ketiga aku (baju hitam putih).. yg very the sporting moting gitu...bos aku ni kerap gak komen kat status FB aku.. hehee

see... merah aku ttp menyerlah.. malu malu...




sign sign time.... apa yg terang adalah merah baju aku.. hahaa... mmg poyo ja aku rasa time ni....


tengok dok celah rostrum pun still merah aku nmpk terang.. aduh padan muka sejuta kali... lenkali... pakai lagi kaler merah......










nota AKU : sib baik bos aku tak marah.. cuma katanya... amboi merahnya mak ngah.. hehehee... rasanya.. itu satu teguran atau perlian.....