nnf

Tentang AKU

My photo
Melayari kehidupan didunia tidak semudah yg disangkakan...begitu juga dengan perhubungan sesama manusia...tetapi kehidupan akan menjadi begitu indah jika pandai menyelaminya... dan yang paling penting MAKLUK ASING TIDAK MUNCUL....LALALA

Saturday, April 7, 2012

SPESIS DEPAN BAIK BELAKANG MACAM HAREMMMMMM

Aduh.. Sakit kepala otak kalau berdepan ngan org mcm nih....

Aku baru terkena.. Dan baru dpt tau benda ni dua hari lepas..

Kisahnya budak ni par kat tmpt aku. Dan kat tmpt aku ni ada 4 org par.. Sbb nak kena jaga bhgn CEO dan 4 TKP.. Dia sendiri ckp dia jaga bhgn bos aku ngan bhgn stu lagi... Jadinya... Fail fail dan surat surat yg nak kena hantar ke pegawai lain dialah... So aku ni pun mmg suruh dia lah.. Ada masa aku mmg suruh dia potostat..tulis kat buku despatch..sbb mmg dah keja dia.. Dan ada masa aku pun fotostat dan tulis siap siap kat buku despatch.. Aku pun taklah kejam.. Kalau tak sempt dan kalau bos ada kat bilik ja aku suh dialah..

Dah mmg kerja dia.. Tp depan aku semuanya ok... Siap kutuk par yg lain lagi... Berkira kerjalah... Mcm2lah... 
Pastu siap mai citer kat aku lagi... Katanya... Depa depa kat bhgn admin dok kutuk aku... Katanya aku ni sombong tak mau bercampur ngan org.... 

So aku mcm muskil lah... Sbb aku bknnya sombong.. Dah mmg kerja PA kena dok dlm bilik... Nak buat mcm mana... Sbb aku bknya style suka dok p melepak tempat org.. Kalau bos xda barulah aku p tmpt member..tp sat sat ja lah.. Kang call masuk sapa nak,jawab...

So aku pun buat tak taulah... Biaq pi lah depa nak kata apa pun... Budak ni.. Mmg selalu dok kata org ni la org tu la.. Semua tak betul... Aku dengaq ja... Pastu satu hari dia mai kat tmpt aku ckp...yg si A dan si B kutuk aku... Katanya... aku tak sepadan ngan laki aku..sbb katanya depa kata laki aku hensem tinggi aku pulak hitam pendek erti kata aku tak cantik... Eh eh.. Terkejut aku sbb aku tak letak pun gambar laki aku kat opis.. Bila aku tanya mcm mana depa tengok... Katanya kat FB aku.. Gambar aku p langkawi... Ishhh heran aku.. Sbb aku tak friend pun dgn si A dan si B tu... Yg aku friend dia ja.

Tp aku tak terfikir lagi... Aku buat tak tau.. Tp dlm masa yg sama aku tgk si A dan si B ok ja ngan aku... Baik ja.. Dia pun apa dia tak cerita pasai si A dsb B ni kat aku.. Tp idaklah aku p menyampai.. Sbb malas nak amik port..

Tup tup dia mai cerita lagi.. Katanya par yg sorang lagi ni kata kat aku.. Kebetulan par ni mmg member baik aku dr aku masuk kerja lagi,, kepala pun best... Layan.. Katanya a
Member aku ni kata aku besar kepala... Baru naik pangkat gred 32 dah berlagak... Aku mcm..heran gak... Tp aku masih mcm biasa ngan member aku...

Dan hari khamis lepas... Allah nak tunjuk... Terbongkarlah cerita sebenar.. Sbb aku ngan member aku... Berkongsi cerita... Dan kami berdua masing2 terkejut.. Dan rupanya dialah yg dok kutuk aku.. Kata yg aku tak sepadan la.. Berlagaklah.. Aku tangkap gambar kontrol nak bg nmpk cantik sbb aku mmg tak cantik... Ish ish... Sungguh terkejut aku.. Dia siap bersungut kata aku ni suka suruh dia... Dah mmg kerja ko par kena hantar fail n surat.. Bkn aku nak suruh ko taip surat bos aku plak kot... 

Eeeee geram aku... Dia yg ckp dia jaga bhgn bos aku... Aku suruhla.. Kalau tak bleh ja aku suruh par yg lain.. Sbb yg lain pun selalu gak mai tanya aku... Ada tak nak hantar fail or surat...

Sungguh aku tak sangka... Mcm tu perangai dia.. Dia ni mulut mcm bertih jagung.. Semua org dia kutuk... Kononnya dia kesian kat aku sbb org dok kata kat aku.. Tp rupanya dia yg kurang ajar... Ni ayat dia masa mai cerits kat aku...

"KAK KESIAN KAT KAK KAN... KAK BAIK JA.. TAPI SI A NGAN SI B TU DOK KATA KAT AKAK.. DEPA KATA AKAK NI BERLAGAK TAK MAU BERCAMPUR NGAN ORG.. SAYA TGK AKAK OK JA"

"KAK NAK TAU DAK..SI A KATA AKAK NI TAK SEPADAN NGAN LAKI AKAK... LAKI AKAK HENSEM... AKAK NI TAK CANTIK..."

"KAK TA DAK M... (member aku) KATA KAK NI BERLAGAK BARU NAI GRED 32 DAH BESAR KEPALA"

Byk lagi kalau aku nak tulis... Eeee.. Mmg gerammmmmm aku... Tp aku wlpn aku tau dia yg punya angkara.. Aku tak p serang or jumpa dia... Aku buat biasa ja.. Dia mai tanya ada dak fail nak hantar... Aku bg ja... Sbb mmg keja ko par... So ko buatlah... 

Aku akan deal ngan dia bab kerja ja.. Bab lain sorri.. Naik lori pegi jahanam..

Tp herankan... Adz jugak manusia mcm nih... Apa yg dia dengki ngan aku pun tak tau... 

Tp tu la lambat laun niat jahat kita akan terbongkar jugak... 



NOTA AKU... Geleng kepala ja tgk perangai manusia mcm nih..







Sent from Samsung tablet

6 comments:

lovelywa said...

kak era, dia dengki la tuh..camtu punye orang pun ada ehh?

kak, nk tanya sket..awat muka akak kat fb profile tu lain dari gamba kat belah kiri tuh eh?? musykil plak..

EraNaZeErA.. said...

tu la tu... Dengki tak sudah... Padahal akak layan dia baik ja.. Time akak suruh pun sbb dah kerja dia par... Bkn nak buat kerja PA kot.. Tp idaklah akak suruh jerit2...

Oooo mungkin perubahan faktor umur kot... Yg fb profil tu gambar bln 3 baru ni.. Kira umur 33 sudah... Tua sudah..,

TiNiE said...

sapa kata hg tk cantik eera weiii..
segak aih org kedah mmg lawa2 *nak jugak tuh hikshiks

TiNiE said...

eh lupa plak, yg sebenarnya kaktini nk LIKE tajuk
entry ni namjutakali bleh?

EraNaZeErA.. said...

Kak tinie...

Betui betui... Org kedah segak cara org kedah... Negeri lain cara negeri lain... Wlpn kita ni kategori xcukup ketinggian ala model... Segak pa.. Berlaki gak.. Yg kata aku ni kak lum berlaki lgi...tu yg kalut tu...

Tp pening sungguh dgn maknosia spesis nih... Masalah hati yg kronik...

sHiLaziZi said...

Merata opis ada orang lagu tu kak.. Kat sini pun..kalau akak terus tanya direct kat dia, mesti kecut perut punya...baru padan muka.